Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Bosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Nadamo se da vam je naš članak bio koristan i da ćete moći da osušite slinavke kod kuće....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
Kako da osušimo jujubuKako da osušimo jujubu
25. feb.
U dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši. Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
Kako da osušimo šljiveKako da osušimo šljive
12. feb.
Ako vam se ne suši u šporetu, šljive možete osušiti na suncu. Voće poređajte na papir, stavite na sunčano i čisto mesto. Potrebno je 8-10 dana da se šljive potpuno osuše....
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Ako želite da osušite smokve, isečene na dva dela, sačekajte da se ohlade malo u frižideru, da biste ih isekli. Kada su meke i tople, nože teško prolazi kroz njih zato što su lepljive....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ako vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni. Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
Svež bosiljak za zimuSvež bosiljak za zimu
01. nov.
Nažalost, shvatila sam da je on jednogodišnja biljka i ne postoji način da ga sačuvam. Zato sam kopala po italijanskim receptima da se informišem kako sačuvati bosiljak za zimu i pronašla sam....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine....
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Da biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Zatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta. U rerni Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Kako da osušite origano i majčinu dušicu?
25. maj
Smatra se da ste pravilno osušili origano ili majčinu dušicu, ako nisu izgubili boju ili ukus. Lako ćete saznati da li su biljke već osušene – čim ih dodirnete prstom, listovi i cvetovi počinju da opadaju....
BosiljakBosiljak
08. feb.
Ne ostavljajte mladi bosiljak bez vode. Sastav bosiljka Bosiljak je odličan izvor vitamina K i veoma dobar izvor gvožđa, kalcijuma i vitamina A....
Kako da čuvamo bosiljak?Kako da čuvamo bosiljak?
11. mart
Bosiljak se smatra jednom od najrasprostranjenijih lekovitih biljki na svetu....
Napitak od rozetle, bosiljka i oraha kod suvog kašljaNapitak od rozetle, bosiljka i oraha kod suvog kašlja
09. mart
Miris je prijatan i svež i ne mora da se sladi, ali ako želite možete dodati kašičicu meda prilikom svakog unosa. Napitak od rozetle, bosiljka i oraha kod suvog kašlja je po receptu Petra Dimkova....
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanNapitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristan
09. sep.
Kako da napravimo odvarak od bosiljka Postoji nekoliko varijanti za pripremanje napitka od bosiljka. Napitak od bosiljka za unutrašnju primenu: 60 g bosiljka se zaliva s 350 ml vode i stavlja se na ringlu....
Kako da osušimo kajsije?Kako da osušimo kajsije?
16. april
Kako bi osušili kajsije za zimu, treba da odaberete dobro sazrele plodove. Takođe, na plodovima ne treba da ima oštećenja ili pokvarenih delova. Kajsije operite, osušite i presecite na pola....
Kako da osušimo nanu?Kako da osušimo nanu?
24. feb.
Nana je jedna veoma aromatična i korisna biljka, koja ima niz koristi za naš organizam - deluje umirujuće, antiseptično i umiruje bolove. Veoma se često koristi kod lošeg zadaha iz usta, nesanice, dijareje, nervoze...
Kako da osušimo kruške?Kako da osušimo kruške?
05. dec.
U svakom slučaju, kako god da osušite kruške, dobro je da ih nakon toga na 3-4 sekunde potopite u ključalu slanu vodu, opet ih osušite i tek onda ih spakujete za čuvanje....
Kako da osušimo kokos?Kako da osušimo kokos?
24. avgust
Kokos je ukusno tropsko voće, veliki orah sa tri kruga. U unutrašnjosti oraha se nalazi belo, tvrdo i jestivo jezgro (kopra) i tečnost (kokosova voda) koja se pije samo kod nezrelog voća, pošto inače izaziva dijareju....
Kako da osušimo jagode?Kako da osušimo jagode?
16. jul
Jagode možete da osušite na nekoliko načina - na otvorenom, u rerni ili u električnoj sušari. Sušenje jagoda nije previše jednostavno....
Kako da osušimo mentu?Kako da osušimo mentu?
27. april
Menta je sjajna lekovita biljka, sa predivnim svojstvima, samo je bitno da znamo kako da je osušimo i pravilno čuvamo, što je istovremno i veoma jednostavno....