Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Osvežavajući freš od lubeniceOsvežavajući freš od lubenice
02. okt.
Ostavite sirup da se ohladi. Isecite lubenicu na komade i izvadite semenke. Stavite komade lubenice, šećerni sirup i kockice leda u blender i mutite....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Sorbe od lubenice i bananaSorbe od lubenice i banana
03. avgust
Pored sorbea sa lubenicom i bananom, preporučujemo da napravite neki ukusan šejk ili zdrav smuti....
Sorbe od lubenice i šampanjcaSorbe od lubenice i šampanjca
25. okt.
Lubenica se očisti od semenki i pasira se. Dodaje se šećerni sirup i šampanjac i smesa se muti blenderom ili mikserom 2 minuta....
Dzem od lubenice i pomorandzeDzem od lubenice i pomorandze
01. mart
Iseckati pomorandže na kockice i dodati lubenici. Sve staviti u šerpu da se kuva. Kuvati oko sat vremena. Staviti u blender izblendati, sipati u tegle i džem je spreman....
Sladoled od lubenice i uzaSladoled od lubenice i uza
22. april
Kada se krem zgusne, dodajte mu sirup od lubenice i uza, promešajte. Kada se sesa ohladi, stavite je u zamrzivač na najmanje 6 sati, tako da s vremena na vreme mešate, da bude sladoled lepši....
Salata od lubenice i siraSalata od lubenice i sira
20. avgust
Po želji možete u salatu od lubenice i sira da dodate i listiće mente, balzamiko sirće, oljuštene semenke bundeve....
Sorbe od lubenice i bananeSorbe od lubenice i banane
23. mart
Nakon toga stavljamo u zamrzivač da se zamrzne. Za to vreme očistimo lubenicu od semenki i sečemo na male komade. Lubenicu pasiramo. U nju dodajemo šećer i promešamo. Zamrznutu bananu stavljamo u blender....
Kako lako napraviti sladoled od dinje ili lubeniceKako lako napraviti sladoled od dinje ili lubenice
31. jul
Kako napraviti sladoled od lubenice ili dinje Najčešće, ledena voćna poslastica se pravi samo od lubenice ili samo od dinje....
Hladna čorba od lubenice i paradajzaHladna čorba od lubenice i paradajza
05. april
To je nova varijanta gaspača sa lubenicom....
Limunada od lubenice sa bosiljkomLimunada od lubenice sa bosiljkom
28. jul
Šećer i voda se pomešaju i stavi se da provri i kuva 5 minuta, dok se šećer ne rastopi. Skida se sa vatre i dodaje se bosiljak. Ostavljamo na 1 sat i procedimo kroz cediljku. Lubenica se pasira i procedi....
Sorbe od lubenice sa belim vinomSorbe od lubenice sa belim vinom
24. avgust
Pasiranu smesu vratite u unutrašnjost lubenice, stavite poklopac i prebacite celu dinju u odgovarajuću posudu da može stabilno da stoji u zamrzivaču. Odozgo pokrijte streč folijom i stavite u zamrzivač....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kada ste napravili gips, uzmite odgovarajući instrument i nanesite smesu po kori lubenice, u ravnomeranom sloju, tako da vam ne ostane nepokriveno mesto. Cilj je da dobijete dodatnu gipsanu koru na toj lubenici....
Kako da napravimo freš od pomorandže?Kako da napravimo freš od pomorandže?
23. dec.
Pomorandže spadaju među najkorisnije citrusne plodove. One su bogate šećerima, limunskom kiselinom i vitaminom A, vitaminom C i vitaminom E. Upravo zahvaljujući vitaminu C, naš organizam usvaja ugljene hidrate, masnoće...
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Začini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Turšija od ukiseljenih lubenica u buretuTuršija od ukiseljenih lubenica u buretu
25. sep.
Pogledajte i za šta je korisna lubenica i kako da čuvate lubenicu....
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleKako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle
20. sep.
Saznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle. Sveže slatko od ribizle Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
Korist od lubeniceKorist od lubenice
19. nov.
Drška lubenice treba da bude smeđa i suva, ali još uvek elastična. Ne kupujte lubenicu bez drške. Najslađe lubenice imaju žutu mrlju — tu je mesto gde dodirivale zemlju, i to je znak da su same sazrele....
Kako da napravimo veganski majonez od orašastih plodovaKako da napravimo veganski majonez od orašastih plodova
26. sep.
Može da se napravi pravo kulinarsko remek delo od veganskih sastojaka sa konzistencijom i osećajem ukusa majoneza....
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....