Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Osvežavajući freš od lubeniceOstavite sirup da se ohladi.
Isecite lubenicu na komade i izvadite semenke. Stavite komade lubenice, šećerni sirup i kockice leda u blender i mutite....
02. okt.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Sorbe od lubenice i bananaPored sorbea sa lubenicom i bananom, preporučujemo da napravite neki ukusan šejk ili zdrav smuti....
03. avgust
Sorbe od lubenice i šampanjcaLubenica se očisti od semenki i pasira se. Dodaje se šećerni sirup i šampanjac i smesa se muti blenderom ili mikserom 2 minuta....
25. okt.
Dzem od lubenice i pomorandzeIseckati pomorandže na kockice i dodati lubenici. Sve staviti u šerpu da se kuva.
Kuvati oko sat vremena. Staviti u blender izblendati, sipati u tegle i džem je spreman....
01. mart
Sladoled od lubenice i uzaKada se krem zgusne, dodajte mu sirup od lubenice i uza, promešajte.
Kada se sesa ohladi, stavite je u zamrzivač na najmanje 6 sati, tako da s vremena na vreme mešate, da bude sladoled lepši....
22. april
Salata od lubenice i siraPo želji možete u salatu od lubenice i sira da dodate i listiće mente, balzamiko sirće, oljuštene semenke bundeve....
20. avgust
Sorbe od lubenice i bananeNakon toga stavljamo u zamrzivač da se zamrzne.
Za to vreme očistimo lubenicu od semenki i sečemo na male komade. Lubenicu pasiramo. U nju dodajemo šećer i promešamo.
Zamrznutu bananu stavljamo u blender....
23. mart
Kako lako napraviti sladoled od dinje ili lubeniceKako napraviti sladoled od lubenice ili dinje
Najčešće, ledena voćna poslastica se pravi samo od lubenice ili samo od dinje....
31. jul
Limunada od lubenice sa bosiljkomŠećer i voda se pomešaju i stavi se da provri i kuva 5 minuta, dok se šećer ne rastopi.
Skida se sa vatre i dodaje se bosiljak. Ostavljamo na 1 sat i procedimo kroz cediljku.
Lubenica se pasira i procedi....
28. jul
Sorbe od lubenice sa belim vinomPasiranu smesu vratite u unutrašnjost lubenice, stavite poklopac i prebacite celu dinju u odgovarajuću posudu da može stabilno da stoji u zamrzivaču. Odozgo pokrijte streč folijom i stavite u zamrzivač....
24. avgust
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
28. sep.
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Kako da čuvamo lubenicuKada ste napravili gips, uzmite odgovarajući instrument i nanesite smesu po kori lubenice, u ravnomeranom sloju, tako da vam ne ostane nepokriveno mesto.
Cilj je da dobijete dodatnu gipsanu koru na toj lubenici....
19. avgust
Kako da napravimo freš od pomorandže?Pomorandže spadaju među najkorisnije citrusne plodove. One su bogate šećerima, limunskom kiselinom i vitaminom A, vitaminom C i vitaminom E. Upravo zahvaljujući vitaminu C, naš organizam usvaja ugljene hidrate, masnoće...
23. dec.
Kako sami da napravimo začine od povrćaZačini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
06. april
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Turšija od ukiseljenih lubenica u buretuPogledajte i za šta je korisna lubenica i kako da čuvate lubenicu....
25. sep.
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleSaznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle.
Sveže slatko od ribizle
Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
20. sep.
Korist od lubeniceDrška lubenice treba da bude smeđa i suva, ali još uvek elastična. Ne kupujte lubenicu bez drške. Najslađe lubenice imaju žutu mrlju — tu je mesto gde dodirivale zemlju, i to je znak da su same sazrele....
19. nov.
Kako da napravimo veganski majonez od orašastih plodovaMože da se napravi pravo kulinarsko remek delo od veganskih sastojaka sa konzistencijom i osećajem ukusa majoneza....
26. sep.
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
07. maj