Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se pripremaju rakoviAli kuvajte rakova je u vodi je najodgovarajuće pored reke.
Rakovi se mogu kuvati i u pivu. Gotovi rakovi imaju veoma specifičan ukus....
16. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Pečeni rakovi u mlečnom sosuPomešajte ih sa usitnjenim mesom od rakova i mlečnim sosom.
Začinite alevom paprikom i solju. Pospite narendanim kačkavaljem i istopljenim maslacem.
Stavite jelo u unapred zagrejanu rernu na 15 minuta....
02. avgust
Rečni rakovi na žaruIzvuku se reskim pokretom. Stavljaju se na žar i peku dok ne porumene sa obe strane. Kuvaju se veoma brzo. Služe se na tanjiru.
Najbolji deo pečenih rakova za jelo je rep. Odlomi se i izvadi meso. Posolite po želji....
29. nov.
Punjeni rakovi sa pomorandžomSos Bešamel razredimo toplim svežim mlekom i istom količinom bujona od skuvanih rakova. Dodaju se jaja i meša se dok se ne dobije homogena smesa. Začinjava se solju po ukusu....
16. nov.
Rakovi na rostovski načinČim tečnost provri, stavite očišćene rakove i kuvajte dok ne bude gotovo.
Ostavite u bujonu dok se ne ohladi i servirajte tople....
17. okt.
Kuvani rakovi na ruski načinDodaju se rakovi, kojima je prethodno odstranjeno srednje peraje sa crnom žilom.
U trenutku i kome se između vrata i leđa rakova pojavi pukotina, oni se vade iz vode....
01. avgust
Kuvani rakovi sa belim vinomKada smesa provri, stavite rakove i kuvajte oko 15 minuta.
Servirajte sa sosom od majoneza i senfom....
31. jul
Čorba od rakova i đumbiraŠargarepa, praziluk i lovorovi listovi se stavljaju zajedno sa bujonom da vru oko 10 minuta.
Rakovi se odvoje od kostiju, a njihovo meso se dodaje povrću zajedno sa đumbirom, soja sosom i anisom....
09. jul
Rakovi sa sosom od pavlakeZapržite i klešta od rakova 2 minuta, izvadite ih i ostavite da se cede na kuhinjskom ubrusu.
Dodajte u tiganj luk isečen na sitno da se zaprži. Dolijte pola vina i ostavite da omekša....
18. dec.
Rakovi sa kukuruzom i kiselim krastavčićimaPomešajte majonez sa izdrobljenim mesom od rakova i ribe.
Dodajte na kocke isečene kisele krastavčiće, masline i kukuruz.
Pospite biberom i solju.
Promešajte salatu i servirajte sa kriškama limuna....
31. jul
Rakovi sa ajolijem i mladim lukomRakovi se prže dok ne postanu zlatasti i izvade se na upijajući papir.
Servirajte rakove sa bosiljkom, ajoli sosom i kriškama limuna....
20. nov.
Dinstani rakovi sa belim vinom i pavlakomOperite rakove četkom i skuvajte ih u posoljenoj vodi.
Izvadite meso iz ljuštura rakova.
U posudi poređajte meso od rakova, peršun, pavlaku, vino i začine....
07. nov.
RakoviKada kupujete rakove, obratite pažnju da li su im repovi povijeni. Ako jesu - to je znak da su rakovi zdravi. Što veće rakove izaberete, to ćete dobiti više mesa, pa tako od rakova od 10 cm nećete imati mnogo mesa....
05. sep.
Kako se kuvaju rakovi?Važno za kuvanje rakova
Rakovi moraju biti živi pre kuvanja, inače postoji rizik od ozbiljnog trovanja. Kuvani rakove dobiju bogatu crvenu boju. Ako se rakovi prekuvaju, oni će biti "gumeni", a ne ukusni....
21. mart
Kuvani rakoviDodajete očišćene rakove u kipuću vodu i ostavljate oko 6-7 minuta.
Servirate po želji sa limunom....
27. jun
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jedu škampi?Sigurno se svako od nas brinuo i pitao, da li je, kada se nalazimo na javnom mestu ili u ekskluzivnom restoranu, nekulturno da kada jedemo škampe da ih rukama ljuštimo. Da li zaista ovim postupkom kršimo neke protokole i...
03. maj
Kako se jedu ostrige?Ostrige su jedan od najukusnijih morskih delikatesa. Njihov ukus je veoma cenjen. Ostrige se smatraju istančanim delikatesom, koji se poslužuje samo u specijalnim prilikama. One treba da se gutaju polako i sa uživanjem, kako...
03. januar
Kako se kuvaju rečni rakovi?Neće biti teško iznenaditi svoje najmilije pravim aromatičnim rečnim rakovima.
Rečni rakovi, poput morskih rakova, najukusniji su kuvani....
14. okt.
Morski rakovi naturKada svi rakovi dobiju lepu crvenu boju, skinite ih sa vatre, izvadite iz vode i spremni su za jelo.
Morski rakovi natur su neverovatni....
26. jul
Aromatični rečni rakoviOperemo rakove i očistimo ih, skidamo kružnim pokretima srednji deo repa i izvadimo crevo.
Kad voda provri dodajemo rakove. Kuvamo 15 minuta ili dok lepo ne porumene. Kad budu gotovi procedimo ih u đevđiru....
08. dec.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar