Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeća glava u đuvečariJagnjeća glava u đuvečari
24. maj
Operite jagnjeću glavu, stavite u šerpu sa vodom i kad provri prospite vodu i sipajte novu. Jagnjeća glava kuvajte oko 3 sata, čim provri smanjite vatru na minimum....
Pečena jagnjeća glava na seoski načinPečena jagnjeća glava na seoski način
16. mart
Uklonite oči i jezik, pa jagnjeću glavu 10 minuta blanširajte u posoljenoj vodi. Jezik kuvajte 30 minuta, ogulite ga i vratite u glavu....
Kuvana jagnjeća glava i iznutrice u ekspres loncuKuvana jagnjeća glava i iznutrice u ekspres loncu
20. okt.
Operite dobro jagnjeću glavu, kao i bubrege i srce. Postavite sve u ekspres lonac i dodajte so, origano i vodu, da pokrije 1/2 same glave. Zatvorite poklopac i stavite ekspres lonac na vatru....
Pečena jagnjeća glavaPečena jagnjeća glava
30. maj
Oprane i očišćene jagnjeće glave se stavljaju u šerpu, prelivaju se hladnom vodom, dodaje se kašičica soli, 5-6 zrna bibera, 2-3 zrna pimenta i vezica selena. Stavlja se na ringlu i vri bar 30-40 minuta....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Svinjska glava u đuvečariSvinjska glava u đuvečari
08. jul
1
Svinjsku glavu u đuvečari pecite oko 4 sata u umereno zagrejanoj rerni (150-160 stepeni) dok ne bude gotova. Prijatno!...
Kulinarske tajne ukusne jagnjeće glaveKulinarske tajne ukusne jagnjeće glave
07. mart
Jagnjeća glava se može peći i sa folijom. Začini koji idu uz jagnjeću glavu jesu aleva paprika, so i biber. Kada kuvate jagnjeću glavu, onda u vodu stavite biber i lovorov list....
Koliko dugo se kuva riblja glava?Koliko dugo se kuva riblja glava?
16. feb.
Kada bujon provri, smanjite vatru i kuvajte 30 minuta, mešajući s vremena na vreme kašikom sa rupicama. Za koncentriraniji bujon, produžite vreme kuvanja za 10 minuta....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Jagnjeća čorba od glaveJagnjeća čorba od glave
11. mart
Jagnjeća glava se skuva. Očisti se od kostiju, meso se nasecka. Jezik se takođe sitno nasecka. Očišćeni i oprani luk, beli luk i šargarepe se sitno seckaju i dinstaju na masti....
Glava od oslića na roštiljuGlava od oslića na roštilju
13. jul
Tako demonstrirajući svežinu sveže ulovljene ribe ljudi su otkrili koliko je ukusna sama glava, servirajući je sad već ne samo za pokazivanje i ritual, već i da je jedu sa uživanjem. Probajte i uživajte i vi!...
Kuvana jagnjeća glavicaKuvana jagnjeća glavica
30. jun
Operite jagnjeće glavice i stavite ih u veliku šerpu da se kuvaju. Kad se stvori pena, skinite je. Prebacite u ekspres lonac sa čistom vodom i malo soli i kuvajte i kuvajte određeno vreme, zavisi od vašeg lonca....
Koliko vremena je potrebno da se kuva jagnjeći set iznutrica?Koliko vremena je potrebno da se kuva jagnjeći set iznutrica?
08. feb.
Kuvana jagnjeća iznutrica se vadi iz bujona i nakon što se ohladi seče na sitne komade - za pripremu jagnjeće sarmice ili jagnjeće čorbe....
Kako se priprema jagnjeća glava?Kako se priprema jagnjeća glava?
06. feb.
U njemu će se jagnjeća glava kuvati sat ili sat i po. Druga opcija je brža za one koji nemaju mnogo vremena. Jagnjeća glava se ponovo očisti i dobro opere. Posoli se i premaže maslacem, alevom paprikom i biberom....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan ukus, u kome možete uživati sa vašom porodicom. Možete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Seku se spoljašnji grubi listovi, s vremena na vreme se potapa u limunsku vodu. Dno istrljamo od dlačica uz pomoć kašičice i artičoku ostavljamo u vodi sa sokom od limuna....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Koliko vremena se kuva grašak? Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Pečena svinjska glava sa kiselim kupusomPečena svinjska glava sa kiselim kupusom
15. dec.
Dinstajte ga u malo svinjske masti i malo bujona u kome se kuvala svinjska glava. U duboki pleh sipajte dinstani kupus i preko njega postavite svinjsku glavu, pa sve pospite sa malo bibera u zrnu....
Pita boli glava sa lisnatim testomPita boli glava sa lisnatim testom
03. maj
Prvo pripremiti sastojke za pitu boli glava. Na sitno iseckati šunkaricu, šampinjone i izrendati kačkavalj. U posebnu činiju umutiti jaja sa pavlakom, posoliti, dodati biber i origano po ukusu....
Koliko vremena se kuva celer?Koliko vremena se kuva celer?
01. jul
Celer dozvoljava da bude korišćen kao začin, sastojak u pripremi različitih salata, glavni sastojak supa i ima mnogo, mnogo drugih primena....