Bonapeti.rs»Saveti»Kako se priprema jagnjeća glava?

Kako se priprema jagnjeća glava?

EliEli
Pomoćnik kuvara
2011
Kako se priprema jagnjeća glava?

Postoji nekoliko opcija za pripremu jagnjeće glave. Važno je odabrati dobar proizvod - neka glava bude sveža, mala - od mlade životinje. A ako odlučimo da imamo goste, moraćemo da kupimo više od jedne glave jer su manje.

Pre svega, dobro operite proizvod i malim oštrim nožem uklonite nepotrebno - ugruške, kožicu itd. Ako vam rezultat nije zadovoljavajući, možete je isprljiti plamenom, ali vrlo blago, da nakon serviranja ne ostane zagorela aroma.

Na drugom mestu je njena priprema. Jedna opcija za kuvanje jagnjeće glave je malo sporija, ali prilično uspešna.

Očišćena jagnjeća glava stavlja se u lonac. Prelije se vodom, a voda treba da pokrije proizvod. Dodajte nekoliko zrna crnog bibera i soli po ukusu, nekoliko listova lovora i malo origana ili čubra, u zavisnosti od želje.

Nešto kasnije možete dodati krupno iseckanu šargarepu, papriku, luk i jedan ili dva čena belog luka. Važno je da se ne kuva na jakoj vatri. Kuvajte na srednje jakoj vatri oko dva sata.

Nakon što se glava skuva, otkoštava se, vade se jezik i mozak (dobro je da ostane ceo), vodeći računa da pri lomljenju lobanje ne bude neke kosti u mesu. Sve ovo se iseče na komade, posoli alevom paprikom i biberom, solju, čubrom ili origanom (u zavisnosti šta ste ubacili tokom kuvanja) i prelije sa malo ulja. Stavite u rernu dok se lagano ne ispeče. Konzumira se toplo.

Ako izaberete, možete učiniti isto, ali u ekspres loncu. U njemu će se jagnjeća glava kuvati sat ili sat i po.

Druga opcija je brža za one koji nemaju mnogo vremena.

Jagnjeća glava se ponovo očisti i dobro opere. Posoli se i premaže maslacem, alevom paprikom i biberom. Stavite je u pleh, na čije dno sipajte čašu vode ili 1/2 šolje vode i 1/2 šolje piva.

Poklopi se folijom da meso ne zagori i stavi se da se peče na oko 200 stepeni 30 minuta. Zatim uklonite foliju i ostavite da se jelo peče dok ne porumeni.

Druga opcija za jagnjeću glavu iz rerne je pečena glava sa spanaćem i krompirom. Opet, jagnjeća glava se kuva kao što je gore pomenuto. Otkoštava se, meso se deli na komade zajedno sa jezikom i stavlja se da se peče u rerni sa krompirom i spanaćem ili krompirom i zeljem.

Pokrijte folijom i neposredno pre vađenja posude iz rerne ostavite da malo porumeni.

Pogledajte naše druge recepte za jagnjeću glavu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni