Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo šećer u prahu?Kako biste napravili šećer u prahu u domaćim uslovima, dobro je da koristite običan mlin za kafu, čoper ili blender. Kako su kristali šećera veoma mali, njihovo mlevenje zahteva fini proces i dovoljno strpljenja....
14. maj
Šećer u PrahuNapravite sami šećer u prahu
Šećer u prahu možete jednostavno napraviti u kućnim uslovima, a jedini uslov je da imate na raspolaganju očišćen mlin za kafu....
20. jul
Hajde da napravimo šećer u prahuTada ćete sigurno dobiti zaista kvalitetan šećer u prahu. Dobro je da su kristali šećera mali....
22. sep.
Kako da napravimo sajderDodajemo šećer, koji možemo povećati po ukusu.
Dodajemo sve začine i prelivamo vodu tako da ostane dva prsta iznad voća. Kuvamo oko sat vremena na tihoj vatri bez poklopca....
25. januar
1
Kako da napravimo šlagAko ste kupili pavlaku za kuvanje, treba da dodate šećer u prahu dok mutite, kako bi šlag bio sladak. Možete dodati i malo šećera slatkoj pavlaci, ali veoma malo - cilj je da se što lakše umuti....
01. mart
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Prikupite sastojke za pravljenje suncokretovog brašna
Da biste napravili suncokretovo brašno, biće vam potrebni sledeći sastojci:
- Sirovo seme suncokreta (oljušteno ili ne);
- blender ili procesor za hranu;
- Sito...
10. jul
Kako da sami napravimo čvarkeČvarci su veoma ukusni i prave se od sveže potkožne masti, poznate kao slanina, a takođe i od unutrašnje masnoće svinje, dobro očišćene od ostataka mesa i dobro oprane.
Slanina se iseče na komade, stavi u šerpu odgovarajuće...
17. jun
Kako da napravimo kandirano voće?Kandirano voće može se posuti kristal šećerom, šećerom u prahu i vanilom. Čuvate ga u dobro zatvorenoj staklenoj tegli - tako dugo zadržava mekoću i svežinu....
22. maj
Kako da napravimo savršen topingČokoladni toping
Potrebni sastojci: 230 g čokolade, 7 supenih kašika maslaca, 600 g šećera u prahu, 180 ml pavlake, 2 kašičice vanile
Način pripreme: Maslac i čokoladu istopite na vodenoj pari, a šećer u prahu,...
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
11. mart
Kako da napravimo ukusne kroasaneU 500 g duplo prosejano brašno sa visokim procentom glutena, dodajte 2 g praška za pecivo, umućena dva jajeta, 30 g šećera u prahu. 30 ml ulja i 8 g soli....
03. jul
Kako da napravimo karamelizovane jabukeZa 5 jabuka je potrebno 250 g smeđeg šećera, 110 ml vode, 1 kašičica sirćeta, 1 kašika kravljeg maslaca, 5 drvenih ražnjića, papir za pečenje i pola kašičice cimeta.
U šerpi pomešajte šećer sa vodom....
27. feb.
Kako da napravimo domaći nektarNektar od breskvi
Neophodni sastojci: 900 ml vode, 1, 3 kg breskvi, 350 g šećera.
Način pripreme: Voda i šećer se pomešaju i stave da provre zajedno oko 3 minuta....
25. avgust
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebA za to vam je jedino potrebno brašno, kvasac, malo soli i šećera.
Domaći hleb 1
Potrebni sastojci: 600 g brašna, 1 suvi kvasac (7 g.), 1 kašičica soli, 2 prstohvata šećera, 370-400 ml mlake vode....
08. jul
Kako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
08. maj
Kako da napravimo krokan za tortuUkoliko nemamo orašastih plodova, krokan pripremamo sa šećerom i malo masnoće. Nju dodajemo da se šećer ne zalepi na dno šerpe....
19. maj
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeDodajte vinsko sirćet, karamelizovan šećer, rendanu koru od limuna i cimet.
Stavite da tihu vatru da provri i kuvajte, nemojte pojačavati vatru....
16. januar
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.