Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da ispletemo milibrotDa bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan....
27. april
Kako da lako umesite pogaču?Evo kako lako možete da umesite pogaču, samo sledite savete i sve će biti dobro.
Prvo pravilo kod mešenja pogače je upotreba najbolje vrste osnovnog brašna i kvasca....
08. okt.
Kako da lako oblikujemo pogaču?Dobra je vest, da ne morate da osvojite Oskara za specijalne efekte u oblikovanju pogače, jer ima nekoliko veoma efektnih načina da oblikujete pogaču.
Pogaču možete oblikovati uz pomoć okrugle posude....
09. feb.
Pogača u margaritamaMesimo testo za pogaču na nabrašnjenoj radnoj površini i nastavljamo da mesimo još otprilike 10 minuta dok se ne dobije glatko i elastično testo....
13. mart
Pogača u zalogajimaAko vam se ovaj recept dopada, probajte i druge naše recepte za pogače sa kvascem ili pamuk pogaču....
08. avgust
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Posebna pogača u detaljimaDomaća pogača se premazuje maslacem dok je još topla nakon pečenja.
Na fotografijama sam pokazala module posebne pogače u detaljima.
Bon Apeti!...
08. april
Kupana pogača u kiflicamaAko odlučite probajte moju prazničnu pogaču - uvek je uspešan ovaj recept za kupanu pogaču u kiflicama, samo treba da imate više vremena....
24. januar
Pogača u kiflicama CvetUkusna pogača. Naravno možete da oblikujete svakako pogaču u kiflicama Cvet. I u loptice ili pak kolutove. Pitanje je preferencija i vizije....
19. avgust
Pogača u obliku suncaOstavljamo ponovo da nadođe.
Mažemo žumancem i pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni. Gotovu pogaču namažemo medom i posipamo šećerom....
22. april
Svadbena pogača u ljubičastomUkupno vreme za lepu, visoku pogaču kod mene je 40-45 minuta....
18. avgust
Mekana pogača u šerpiŠerpa, naravno, treba da ima drške koje mogu da izdrže temperaturu u rerni.
U čašu sa žumancem sipajte 2 kašike ulja i premažite naraslu pogaču četkom. Možete da je pospete semenom kakvo imate....
02. april
Mekana pogača u lopticamaNamažite uljem i ostavite da nadođe.
U namazanu tepsiju stavite pogaču oblikovanu po želji. Ostavite da nadođe oko 20 minuta.
Premažite umućenim žumancem. Pospite makom ili susamom po želji....
06. nov.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...
20. dec.