Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan....
Kako da lako umesite pogaču?Kako da lako umesite pogaču?
08. okt.
Evo kako lako možete da umesite pogaču, samo sledite savete i sve će biti dobro. Prvo pravilo kod mešenja pogače je upotreba najbolje vrste osnovnog brašna i kvasca....
Kako da lako oblikujemo pogaču?Kako da lako oblikujemo pogaču?
09. feb.
Dobra je vest, da ne morate da osvojite Oskara za specijalne efekte u oblikovanju pogače, jer ima nekoliko veoma efektnih načina da oblikujete pogaču. Pogaču možete oblikovati uz pomoć okrugle posude....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Pogača u margaritamaPogača u margaritama
13. mart
Mesimo testo za pogaču na nabrašnjenoj radnoj površini i nastavljamo da mesimo još otprilike 10 minuta dok se ne dobije glatko i elastično testo....
Pogača u zalogajimaPogača u zalogajima
08. avgust
Ako vam se ovaj recept dopada, probajte i druge naše recepte za pogače sa kvascem ili pamuk pogaču....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Posebna pogača u detaljimaPosebna pogača u detaljima
08. april
Domaća pogača se premazuje maslacem dok je još topla nakon pečenja. Na fotografijama sam pokazala module posebne pogače u detaljima. Bon Apeti!...
Kupana pogača u kiflicamaKupana pogača u kiflicama
24. januar
Ako odlučite probajte moju prazničnu pogaču - uvek je uspešan ovaj recept za kupanu pogaču u kiflicama, samo treba da imate više vremena....
Pogača u kiflicama CvetPogača u kiflicama Cvet
19. avgust
Ukusna pogača. Naravno možete da oblikujete svakako pogaču u kiflicama Cvet. I u loptice ili pak kolutove. Pitanje je preferencija i vizije....
Pogača u obliku suncaPogača u obliku sunca
22. april
Ostavljamo ponovo da nadođe. Mažemo žumancem i pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni. Gotovu pogaču namažemo medom i posipamo šećerom....
Svadbena pogača u ljubičastomSvadbena pogača u ljubičastom
18. avgust
Ukupno vreme za lepu, visoku pogaču kod mene je 40-45 minuta....
Mekana pogača u šerpiMekana pogača u šerpi
02. april
Šerpa, naravno, treba da ima drške koje mogu da izdrže temperaturu u rerni. U čašu sa žumancem sipajte 2 kašike ulja i premažite naraslu pogaču četkom. Možete da je pospete semenom kakvo imate....
Mekana pogača u lopticamaMekana pogača u lopticama
06. nov.
Namažite uljem i ostavite da nadođe. U namazanu tepsiju stavite pogaču oblikovanu po želji. Ostavite da nadođe oko 20 minuta. Premažite umućenim žumancem. Pospite makom ili susamom po želji....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Najbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje. Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima. Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...