Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako da pripremimo okupane kore za pitu?
01. jun
Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, kroz višegodišnju praksu, sa neverovatnom preciznošću razvlači...
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?
12. jun
Generalno, američke pite i voćne pite prave se od istog testa - sa maslacem. Naravno, to testo prolazi kroz razna poboljšanja, a mogu mu se dodati kakao, mleveni orasi ili bademi, pavlaka, sitan sir i još mnogo toga...
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Pita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su. U Turskoj se pita zove burek i priprema...
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Izvadite tepsiju i posipajte bundevu sa šećerom, pa vratite još 10 minuta da se peče. Ako želite, možete umesto šećera koristiti med. Bundeva sa začinima iz rerne: uklonite semenke i koru bundeve....
Da pripremimo sami kore za pituDa pripremimo sami kore za pitu
26. maj
Možete sami da pripremite kore za pitu umesto da koristite one iz prodavnice. Trebaće vam dosta vremena, ali rezultat je vredan toga - uživaćete u hrskavoj ukusnoj piti, koja se topi u ustima. Kore za pitu se prave...
Kako da smršamo sa bundevom?Kako da smršamo sa bundevom?
30. nov.
Ručak od bundeve Za ručak su pogodni jelovnici sa supama od bundeve sa krutonima ili blanširana ili dinstana bundeva, a za one koji vole ukus bundeve opcija je i kaša od bundeve....
Šta da napravimo sa preostalim korama za pituŠta da napravimo sa preostalim korama za pitu
03. jul
Uz sve do sada navedeno, toplo preporučujemo da isprobate naše recepte za: - štrudla sa jabukama; - pita sa mlekom; - ili slatka pita sa bundevom....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Bundeve Njih je mnogo i svuda tokom ovog godišnjeg doba....
Domaće razvučene kore za pituDomaće razvučene kore za pitu
08. januar
Danas ću vam pokazati kako se prave domaće kore za pitu. U kuhinjskog robata stavljam 300 grama brašna za pitu ili picu. Po jedna ravna kašičica soli i šećera i po jedna supena kašika sirćeta i ulja....
Pica sa korama za pituPica sa korama za pitu
23. januar
Dinstajte kratko i dodajte kečap i narendan kačkavalj. Namažite jednu trouglastu koru nadevom, stavite drugu odozgo i poređajte u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom....
Viršle u kori za pituViršle u kori za pitu
01. nov.
Viršle u korama za pitu su sjajne!...
Krempita sa korama za pituKrempita sa korama za pitu
29. jun
Iskidamo kore, posipamo ih sa malo ulja, promešamo i stavljamo u rernu da se zapeku. Kad bude gotovo, počinjemo da sastavljamo krempitu. Koristila sam kalup za tortu, obložen papirom za pečenje....
Lazanja sa korama za pituLazanja sa korama za pitu
28. sep.
Ostavlja se da se krčka i začinjava se. Odovojeno se sprema bešamel sos. U pravouganu posudu za pečenje se poređaju po dve kore, između njih se posipa ulje. Stavlja se nadev i tako dok se ne potroše kore....
Tompusi od kora za pituTompusi od kora za pitu
12. dec.
Ivice zalepimo umućenim žumancem da se ne otvore. Kad sve budu gotove, poređamo ih u pleh i pečemo u umerenoj rerni....
Bošča sa korama za pituBošča sa korama za pitu
22. jul
Promešajte i ostavite da se ohladi. Onda u smesu izrendajte ementaler sir. Svaku loptu razvucite na brašnu, i njega takođe pospite brašnom, da se ne lepi za oklagiju, na tanku koru kao za pitu i širine oko 30 cm....
Kamamber u korama za pituKamamber u korama za pitu
21. januar
Stavljamo u šerpu sa vinom i začinima da se dinstaju. Pred kraj kuvanja pojačamo ringlu da ispari vino i da ostane samo miris....
Omlet u kori za pituOmlet u kori za pitu
09. sep.
Kore za pitu isečemo tako da se dobije 6 kvadrata i u svaki kvadratić stavljamo po malo nadeva i uvijamo u male pitice....
Provolone u korama za pituProvolone u korama za pitu
27. feb.
Treba da omekša, ali da se ne istopi potpuno, kako ne bi posle bilo teško ili nemoguće da se okrene. Poslužite Provolone u korama za pitu kao predjelo ili meze, posuto sa još aromatičnog origana. Prijatno!...
Kako da pitu od bundeve prelijemo sirupom?Kako da pitu od bundeve prelijemo sirupom?
06. april
Pripremljeni sirup za pitu od bundeve ostavite da se ohladi. Sirup za pitu od bundeve treba potpuno ohladiti, a sama pita od bundeve treba da bude vruća. Ovo je veoma važno da biste dobili dobru pitu od bundeve....
Baklava sa gotovim korama za pituBaklava sa gotovim korama za pitu
27. april
Stavljamo da se peče na 180 stepeni....
Punjeni panjići od kora za pituPunjeni panjići od kora za pitu
17. april
Začinite solju i biberom, promešajte i ostavite da se ohladi. Izrendajte sir na sitnije rende, dodajte jaje, promešajte viljuškom i sipajte u ohlađeni spanać....
Sir Saganaki u korama za pituSir Saganaki u korama za pitu
02. januar
Sir Saganaki u korama za pitu je gotov....