Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, kroz višegodišnju praksu, sa neverovatnom preciznošću razvlači...
01. jun
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Generalno, američke pite i voćne pite prave se od istog testa - sa maslacem. Naravno, to testo prolazi kroz razna poboljšanja, a mogu mu se dodati kakao, mleveni orasi ili bademi, pavlaka, sitan sir i još mnogo toga...
12. jun
Kako da pripremimo tursku pituPita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su.
U Turskoj se pita zove burek i priprema...
01. avgust
Kako da spremimo pečenu bundevuIzvadite tepsiju i posipajte bundevu sa šećerom, pa vratite još 10 minuta da se peče. Ako želite, možete umesto šećera koristiti med.
Bundeva sa začinima iz rerne: uklonite semenke i koru bundeve....
27. feb.
Da pripremimo sami kore za pituMožete sami da pripremite kore za pitu umesto da koristite one iz prodavnice. Trebaće vam dosta vremena, ali rezultat je vredan toga - uživaćete u hrskavoj ukusnoj piti, koja se topi u ustima.
Kore za pitu se prave...
26. maj
Kako da smršamo sa bundevom?Ručak od bundeve
Za ručak su pogodni jelovnici sa supama od bundeve sa krutonima ili blanširana ili dinstana bundeva, a za one koji vole ukus bundeve opcija je i kaša od bundeve....
30. nov.
Šta da napravimo sa preostalim korama za pituUz sve do sada navedeno, toplo preporučujemo da isprobate naše recepte za:
- štrudla sa jabukama;
- pita sa mlekom;
- ili slatka pita sa bundevom....
03. jul
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Bundeve
Njih je mnogo i svuda tokom ovog godišnjeg doba....
05. nov.
Domaće razvučene kore za pituDanas ću vam pokazati kako se prave domaće kore za pitu. U kuhinjskog robata stavljam 300 grama brašna za pitu ili picu.
Po jedna ravna kašičica soli i šećera i po jedna supena kašika sirćeta i ulja....
08. januar
Pica sa korama za pituDinstajte kratko i dodajte kečap i narendan kačkavalj.
Namažite jednu trouglastu koru nadevom, stavite drugu odozgo i poređajte u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom....
23. januar
Krempita sa korama za pituIskidamo kore, posipamo ih sa malo ulja, promešamo i stavljamo u rernu da se zapeku.
Kad bude gotovo, počinjemo da sastavljamo krempitu.
Koristila sam kalup za tortu, obložen papirom za pečenje....
29. jun
Lazanja sa korama za pituOstavlja se da se krčka i začinjava se.
Odovojeno se sprema bešamel sos.
U pravouganu posudu za pečenje se poređaju po dve kore, između njih se posipa ulje. Stavlja se nadev i tako dok se ne potroše kore....
28. sep.
Tompusi od kora za pituIvice zalepimo umućenim žumancem da se ne otvore.
Kad sve budu gotove, poređamo ih u pleh i pečemo u umerenoj rerni....
12. dec.
Bošča sa korama za pituPromešajte i ostavite da se ohladi.
Onda u smesu izrendajte ementaler sir.
Svaku loptu razvucite na brašnu, i njega takođe pospite brašnom, da se ne lepi za oklagiju, na tanku koru kao za pitu i širine oko 30 cm....
22. jul
Kamamber u korama za pituStavljamo u šerpu sa vinom i začinima da se dinstaju. Pred kraj kuvanja pojačamo ringlu da ispari vino i da ostane samo miris....
21. januar
Omlet u kori za pituKore za pitu isečemo tako da se dobije 6 kvadrata i u svaki kvadratić stavljamo po malo nadeva i uvijamo u male pitice....
09. sep.
Provolone u korama za pituTreba da omekša, ali da se ne istopi potpuno, kako ne bi posle bilo teško ili nemoguće da se okrene.
Poslužite Provolone u korama za pitu kao predjelo ili meze, posuto sa još aromatičnog origana.
Prijatno!...
27. feb.
Kako da pitu od bundeve prelijemo sirupom?Pripremljeni sirup za pitu od bundeve ostavite da se ohladi.
Sirup za pitu od bundeve treba potpuno ohladiti, a sama pita od bundeve treba da bude vruća. Ovo je veoma važno da biste dobili dobru pitu od bundeve....
06. april
Punjeni panjići od kora za pituZačinite solju i biberom, promešajte i ostavite da se ohladi.
Izrendajte sir na sitnije rende, dodajte jaje, promešajte viljuškom i sipajte u ohlađeni spanać....
17. april