Pita od bundeve je slatka pita. Priprema se od kora od testa ili gotovih kora za pitu, bundeve i šećera sa mirisnim dodatkom cimeta.
Ova tradicionalna pita od bundeve ne bi bila tako ukusna da nije dovršena slatkim šećernim sirupom, koji je obogaćuje.
Za pravljenje sirupa za pitu od bundeve pripremite:
voda - 1 šolja
šećer - 1 šolja
vanila - 2 kesice
Kako napraviti sirup:
Stavite vodu i šećer u šerpu i prokuvajte. Kuvajte na laganoj vatri dok se sirup lagano ne zgusne. Mešajte sirup povremeno. Neposredno pre uklanjanja sa vatre dodajte dva pakovanja vanile. Promešajte.
Pripremljeni sirup za pitu od bundeve ostavite da se ohladi.
Sirup za pitu od bundeve treba potpuno ohladiti, a sama pita od bundeve treba da bude vruća. Ovo je veoma važno da biste dobili dobru pitu od bundeve.
Kako da prelijete sirupom pitu od bundeve
Nakon što izvadite pripremljenu pitu od bundeve iz rerne, dok je još vruća, prelijte je prethodno prokuvanim i ohlađenim sirupom. Ovo je glavna tajna u pripremanju pite od bundeve prelivene sirupom.
Prelivenu pitu od bundeve ostavite nekoliko sati, a ako imate vremena, najbolje je da odstoji preko noći da upije sirup.
Vaša pita od bundeve prelivena sirupom je spremna.
Komentari