Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da napravite veganski majonez?Tamo se majonez još malo zgusne, tako da sledeći put kada ga upotrebite, možete da probate još jedan osećaj ukusa koji stvara drugačija konzistencija....
08. okt.
Kako da popravimo presečeni majonez?Majonez bude lakši ako se pomeša sa kiselim mlekom, oceđenim od vode u odnosu 2 dela majoneza i 1 deo mleka....
16. mart
Kako da napravimo veganski majonez od orašastih plodovaPogledajte još i naše savete za spremanje vegan majoneza, ili probajte naše isprobane recepte za vegan majonez sa avokadom, vegan majonez sa aromatičnim začinima ili ovaj klasični domaći mlečni majonez....
26. sep.
Kako napraviti domaći majonezKao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
29. april
1
Zašto domaći majonez postaje redak?na taj način uvek imamo savršeno spremljen majonez idealne gustine i to za sekund.
Međutim, šta da uradimo ukoliko nismo ispoštovali pravila, i ukoliko nam je majonez ispao redak?...
07. april
Majonez sa začinimaLaganim pokretima vucite na gode dok štapni mikser ne izađe na površinu, a nakon toga brzim pokretima ga premeštajte gore-dole dok se aromarični domaći majonez ne zgusne potpuno....
10. mart
Majonez od avokadaOljuštimo avokado i sklonimo košticu. Stavljamo ga u blender.
Sečemo tikvicu na krupn i dodajemo u avokado.
Isto radimo i sa oljuštenim čenovima belog luka.
Iscedimo sok od limuna i uključujemo blender, dok se sve...
20. dec.
Majonez od limunaNe smanjujte brzinu mešanja i počnite da sipate ulje, u tankom mlazu. Mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Ohladite i servirajte kao garnirung različitim vrstama mesa....
21. nov.
Majonez sa paprikomUbacujemo ručni mikser i počinjemo da pasiramo od dna tegle, veoma laganim i kružnim izvlačenjem na gore. Nakon oko 15 sekundi domaći majonez je gotov!...
15. avgust
Da li je majonez koristan?Kada se smesa zgusne, maslinovo ulje se sada može dodati u tankom mlazu.
Kada se majonez odvaja sa ivica posude, dodajte 2 kašike vinskog sirćeta i promešajte. Majonez će postati beo i postati vodenastiji....
18. maj
Majonez od sitnog siraGotov majonez začinite solju, alevom paprikom i sitno seckanim peršunom.
Domaći majonez od sitnog sira možete da poslužite kao namaz za hleb ili kao predjelo....
14. dec.
Vegan majonez od avokadaIspasirajte do homogene smese ovaj vegan majonez.
Nemojte da zaustavljate blender i u tankom mlazu dodajte ulje dok ne dobijete gusti majonez....
08. jul
Domaći majonez sa senfomPosle počinjemo da pomeramo gore-dole i dodajemo polako preostalo ulje.
Neka vam je ukusno sa mojim domaćim majonezom sa senfom.
Ovaj majonez je idealan za krompir salatu....
10. nov.
Majonez sa prepeličijim jajimaMoj majonez je žut, jer su jaja samo od domaće gajenih prepelica....
22. maj
Majonez sa svežim mlekomZa nekoliko sekundi majonez je gotov.
Čuva se u frižideru do 5 dana.
Lagan, brz i veoma ukusan majonez sa svežim mlekom....
11. nov.
Keto majonez od avokadaNa kraju narendajte beli luk i umešajte u domaći majonez.
Keto majonez od avokada je spreman....
01. sep.
Majonez od lanenog brašnaPosni majonez je pogodan za svakakve salate i mesne specijalitete....
13. jul
Domaći majonez sa šafranomAko je u vlaknima potrebno je da odstoji u mleku oko 20 minuta. Moj recept je sa šafranom iz sopstvene proizvodnje.
U posudu za pasiranje razbijte dva jajeta i dodajte ulje. Očistite i isecite beli luk na komade....
27. dec.
Mlečni majonez sa senfomMajonez možete da koristite kako za direktnu konzumaciju tako i za pravljenje salata, dresinga i sosova....
21. dec.
Majonez sa lanenim semenomPrelivamo samleveno laneno seme vrelom vodom.
Dodajemo sok od limuna, šećer i senf. Sve to pasiramo.
Dodajemo so i ulje, pasiramo ponovo dok se ne dobije homogena smesa.
Ukrašavamo po želji....
30. sep.
Majonez sa maslinovim uljemDobijate odličan majonez koji možete koristiti za soseve i dresinge, predivan je i za direktno konzumiranje....
14. dec.
Majonez sa belim lukomNa kraju domutite majonez sa sokom od limuna.
Čuvajte u teglici u frižideru do 3 dana....
06. okt.