Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Sušene pečurke vilin prstenS vremena na vreme se mešaju i proveravaju. Gotove su kad se nakon pritiska prstom lome.
Osušene pečurke mogu da se čuvaju u tegli. Stavljaju se u supe i rižoto....
11. okt.
Čuvanje i sušenje pečurakaNajbolji način za čuvanje pečuraka je da ih ostavite samostalno (bez drugog povrća) u papirnu kesu, koja obavezno treba da bude otvorena, kako bi pečurke disale....
15. jul
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaOna će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa:
- ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost;
- kada istovremeno kuvate...
07. avgust
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Sušenje je način da sačuvate sveže vrganje kada su u sezoni. Osušeni vrganj čuva korisna svojstva pečurke, kao i njen ukus i aromu.
Sam vrganj nije slučajno smatran kraljicom pečuraka sa visokim sadržajem proteina....
28. okt.
Kako se čuvaju različite vrste namirnicaZbog toga se većina metoda čuvanja hrane zasniva na dehidraciji i ograničavanju protoka kiseonika, kao što je sušenje i vakumsko pakovanje....
23. avgust
Kako se suše biljke?Evo nekoliko načina za sušenje biljaka
Ljudi se sve više odlučuju za sušenje biljaka na vazduhu - najefikasniji i najpopularniji metod....
14. jun
Kako se čuvaju sušeni vrganjiEvo kako možete da čuvate sušene vrganje
Sušeni vrganji u staklenim teglama
Tegle u kojima ćete čuvati vrganje treba da budu od tamnog stakla, a ne providne, kako bi pečurke bile zaštićene od svetlosti....
07. nov.
1
Pravila za sušenje pečurakaImajte na umu da se pravilno sušene pečurke savijaju, a presušene pečurke lome.
Ako su vam pečurke presušene, napravite od njih prah od pečuraka....
25. jun
Kako se čuva boranija?Čuva se u vodootpornim kesama, isečena na komade od 3-5 centimetara. Na ovaj način boranija se može čuvati do 10 meseci.
Drugi način čuvanja boranije je konzerviranje. Radi se pod pritiskom u odgovarajućim teglama....
21. nov.
Kako se čuva vino?Zavisi i od temperature na kojoj čuvamo otvorenu flašu - kada je sobna, dani se automatski smanjuju....
14. okt.
Kako se čuva čaj?Uz pažljivo sušenje, aktivni sastojci se gotovo ne menjaju. Ovo je prirodni proces očuvanja.
Čaj je najčešće piće na svetu. U mnogim zemljama ispijanje čaja pripada kulturi nacije....
06. dec.
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Osušena limeta se može čuvati u hermetički zatvorenoj posudi bez vlage do tri meseca.
Sušeni plodovi limete osnova su persijske kuhinje od davnina. Beduinske žene su ih koristile za bojenje prediva....
03. jun
Kako spremiti Šitake pečurke?U bukvalnom prevodu, naziv ovih pečuraka znači - pečurke koje rastu na drvetu kestena....
20. mart
Pečurke u maslacuPečurke, dok su cele, stavite u cediljku i operite pod mlazom vode. Nemojte ih nikako ostavljati da budu u vodi kada ih perete. ocedite ih dobro.
U tiganju rastopite maslac i stavite pečurke....
12. okt.
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Gotove sušene masline će biti naborane i imaće malo gorak, ali veoma prijatan ukus. Suvi plodovi se mogu čuvati na sobnoj temperaturi do mesec dana, u frižideru do šest meseci ili u zamrzivaču do godinu dana....
21. april
Kako da napravimo sušene šljivePakuju su u kesice od konoplje ili papira, u kojima se duže vreme čuvaju.
Ako želite brže da pripremite suve šljive, možete koristiti rernu....
11. mart
Marinirane pečurke i šargarepeZa sve one koji ne vole previše kiselo, onda preporučujemo da se pečurke i šargarepe ocede od marinade i onda operu čistom vodom, pre nego što se stave u maslinovo ulje.
Prijatno!...
25. maj
Pirinač, pečurke i povrćeLuk iseći sitno, šargarepu, papriku i tikvicu na kockice, masline na kolutove, a pečurke na krupnije komade.
Na umereno zagrejanom maslinovom ulju propržiti krupno secene šampinjone da porumene....
26. feb.
Aromatične pečurke u maslacuPospite je preko gotovih pečurki u maslacu.
Poslužite vaše aromatične pečurke u maslacu odmah....
25. jun
Pečurke na griluUklonite drške pečuraka i operite šešire i osušite. Na rešetku grila poređajte pečurke i pecite oko 3 minuta, pa ih okrenite.
U svaku pečurku stavite mlo himalajske soli i mali komadić maslaca....
30. maj
Pečurke na maslacuZagrejte maslac i ulje u dubokom tiganju s poklopcem, sipajte pečurke, promešajte i ostavite da se dinstaju pod poklopcem. S vremena na vreme mešajte.
Nakon desetak minuta dodajte začine i beli luk....
29. maj
Pečurke sa čedromPečurke se poređaju u vatrostalnu posudu namazanu maslacem. Pomešaju se pašteta, beli luk i prezle.
Svaka pečurka se puni smesom i posipa se narendanim sirom....
22. sep.
Pečurke sa pirinčemPrelijte jelo vodom od pečuraka (približno oko 3 šolje vruće vode), posolite, pa ostavite da se sve kuva na tihoj vatri.
Kada pečurke sa pirinčem budu gotove, posipajte ih biberom i poslužite sa kriškom limuna....
23. april