Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
07. maj
Kako da brzo oljuštimo krompir? Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom....
Kako brzo da oljuštimo krompir?Kako brzo da oljuštimo krompir?
30. april
Odvojte dovoljno vremena da ih osušite, pre nego što ih oljuštite - ako ćete ih sirove guliti. To će garantovati da oni neće biti toliko klizavi dok ih budete držali....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Kažu za pastrmku da je posna, jer gotovo i da ne sadrži masti. Ova riba je jedan od najboljih izbora za spremanje kada je u pitanju večera za Nikoljdan. Njena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kolač Brzo, lako, ukusnoKolač Brzo, lako, ukusno
26. april
Ostavite u frižider da se stegne....
Kako da filiramo bademeKako da filiramo bademe
01. okt.
Ukoliko su bademi kvalitetni, biće im potrebno ne više od 2-3 minute; - Nakon što je prošlo određeno vreme, izvadite bademe, iscedite ih i stisnite svaki badem između palca i kažiprsta kako bi ljuska mogla da spadne;...
Brzo i lako praznično predjeloBrzo i lako praznično predjelo
17. dec.
Uvija se u rolat i svaki rolat se pričvrsti da se ne odvija, tako što se provuče kroz prstenčić od praziluka. Manji unutršanji prstenovi od praziluka se koriste za glaziranje rolnica. Brzo, lako i efektno!...
Kako da lako oljuštimo jabuke?Kako da lako oljuštimo jabuke?
29. sep.
U većini recepata potrebno je oljuštiti jabuku i očistiti je, jer je njena kora čvrsta i nepoželjna je da ostane prilikom obrade, pa je većina ljudi radije uklanja....
Kako da lako oljuštimo cveklu?Kako da lako oljuštimo cveklu?
21. sep.
Kada je potrebno da oljuštite samo nekoliko komada cvekle, prvo je neophodno da ih odaberete na osnovu oblika, voje i veličine. Uzmite samo zdrave plodove....
Obloge za brzo i lako izvlačenje gnojaObloge za brzo i lako izvlačenje gnoja
23. maj
Ova smesa je veoma lako da se napravi. Njome možete izvući gnoj iz bubuljice ili čira. Da se napravi, potrebno je da pomešate 1 kašičicu meda, sirovog žumanceta i 1 kašiku brašna....
Kako da brzo oljuštimo beli luk?Kako da brzo oljuštimo beli luk?
26. avgust
Prva metoda, koja će vam pomoći da brže oljuštite beli luk je razdvajanje cele glavice belog luka. Ovaj trik je veoma brz, čim ga uvežbate....
Kako da lako oljuštimo pečene paprike?Kako da lako oljuštimo pečene paprike?
28. januar
Pečene paprike se ljušte lakše, ako ih odmah nakon pečenja stavite u najlon kesu. Kesa treba da bude potpuno zatvorena. Pečene paprike ostavite u kesi oko 10 minuta i nakon toga ih ljuštite. Paprike se unutar kese dodatno...
Kako da lako oljuštimo kuvana jajaKako da lako oljuštimo kuvana jaja
25. maj
Ako želite da znate kako da lako oljuštite svoje jaje - brzo i bez ostataka ljuske i da ga održite celim, čitajte dalje. Evo kako lako oljuštiti kuvano jaje - Prvo što treba da uradite je, naravno, da skuvate jaje....
Kako da lako oljuštimo crni luk?Kako da lako oljuštimo crni luk?
03. okt.
Stoga je gotovo nemoguće oljuštiti luk bez suza....
Kako da lako oljuštite dunju?Kako da lako oljuštite dunju?
15. okt.
Tako ćete lakše oljuštiti koru sa svakog komada posebno. Oštrite noževe Možda vam ovaj savet zvuči kao šala, ali da biste lakše oljuštili tvrdu koru dunje biće vam potreban zaista oštar nož....
Kako da lako oljuštite tikvice?Kako da lako oljuštite tikvice?
18. april
Evo kako možete da oljuštite tikvice lako i efikasno: Obično stepen težine ljuštenja zavisi od zrelosti tikvica. Ako su mlade, treba da imate nož, dasku za sečenje i ljuštilicu za povrće....
Kako da brzo oljuštite beli luk?Kako da brzo oljuštite beli luk?
27. sep.
Beli luk se mnogo koristi u svakoj kuhinji i daje jedinstven ukus našim jelima. Međutim, ljuštenje čenova ne ispada uvek brz i ugodan zadatak, pogotovo kada nam je potrebna veća količina belog luka. Zbog finih suvih...
Kako oljuštiti nar?Kako oljuštiti nar?
26. nov.
Kako da oljuštite nar? Postoji nekoliko načina za uklanjanje kore nara. Najefikasniji način u ovom trenutku je "podvodna" tehnika. Izbegava se stvaranje mrlja i omogućava da se sakupe sva zrna....
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?
26. avgust
Čišćenje lignji Kako lako i jednostavno očistiti lignje? Lignje su veoma ukusna i zdrava morska hrana, ali da ne bi izgubile svoje korisne osobine, morate biti u stanju da ih pravilno skuvate. Lignje se mogu očistiti na...
Kako lako oljuštiti škampe?Kako lako oljuštiti škampe?
19. okt.
Oljuštite ljusku. Oklop skinite sa obe strane reza i odbacite. Uklonite rep kao u prvom metodu. Isecite škampe duž leđa nožem. Pažljivo prođite nožem duž zadnje strane škampa....
Kako lako oljuštiti pomorandžu?Kako lako oljuštiti pomorandžu?
18. april
Ponekad možete da napravite veliki nered dok pokušavate da oljuštite pomorandžu. Naravno, i dalje uspevate da završite posao, čak i bez posebnih tehnika ili veština....
Kako lako oljuštiti jaja?Kako lako oljuštiti jaja?
01. april
Posle toga ih oljuštite bez bilo kakvog problema. Jaja koja nisu toliko sveža i koja su stajala nekoliko dana u frižideru se mnogo lakše ljušte....