Svi volimo pomorandže, ali kada dođe vreme da ih jedemo, ne volimo da ih ljuštimo i čekamo da to uradi neko drugi za nas.
Svesni smo različitih načina ljuštenja pomorandže pomoću noža, kao što je sečenje krajeva i pravljenje vertikalnih rezova po dužini, a zatim pokušaj da se oljušte komadi kore rukama.
Ponekad možete da napravite veliki nered dok pokušavate da oljuštite pomorandžu. Naravno, i dalje uspevate da završite posao, čak i bez posebnih tehnika ili veština.
Ali postoji i lakši način da se ljuštenje pomorandže učini lakšim i bržim, a zašto ne i zabavnijim?
Kako? Ne nožem ili prstima, već kašikom.
A evo kako to funkcioniše:
Napravite horizontalni rez po širini narandže u sredini. Zatim počnite da prolazite kašikom između kore i unutrašnjosti, obilazeći potpuno dve polovine, a zatim samo uklonite koru pomorandže.
Jedan možda manje poznat i korišćen način ljuštenja pomorandže, ali svakako praktičan i zgodan!
Ako imate pomorandže na raspolaganju, obavezno napravite jedan kolač od pomorandže ili ukusnu pitu od pomorandže.
Komentari