Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremauglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši;
- tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom;
- kuvajte ribu ne više od 20 minuta;
- proverite da li je gotova čačkalicom...
07. avgust
Sos od belog luka (Ajoli)Nakon toga umutite pastu od belog luka mikserom, zajedno sa 2 supene kašike maslinovog ulja i žumancima.
Dodajte sok od limuna, nakon toga još 2 supene kašike maslinovog ulja u kašljicama i promešajte smesu....
27. nov.
Dijetalni sos od belog lukaPromešajte dobro i servirajte u posudi za sos, ukrašen strukom svežeg peršuna ili mirođije....
12. jul
1
Mlečni sos od belog lukaUmutite kiselo mleko sa maslinovim uljem, dodajte izgnječen beli luk, so, biber, mutite dok se ne dobije ujednačena smesa....
02. jun
Lak sos od belog lukaBeli luk sitno narendajte. Dodajte mu kiselo mleko, majonez i začine.
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu....
20. april
Sos od belog luka za ribuU međuvremenu dodajte i nekoliko kapi soka od limuna.
Kada potrošite ulje dodajte jednu kašiku vrele vode. Sos poslužite uz ribu ili kuvano povrće....
25. jul
1
Grčki sos od belog luka - SkordaliaPo želji se mogu dodati tucani ili mleveni orasi.
Grčki sos Skordalia odgovara mesu, prženoj ribi ili tikvicama....
01. maj
Sos od belog luka sa krompirom i mirođijomKrompir se skuva. Pasiraju se beli luk i mirođija.
Dodaje se kiselo mleko i majonez i mešase dobro, začinjava se solju.
Pogodan je za zalogaje, krompir i domaće sendviče....
30. jul
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Kako se pravi sos od limunaNačin pripreme: Pomešajte skrob sa 1 supenom kašikom hladne vode, a nakon toga dodajte žumanca. Promešajte dobro smesu i dodajte sok od limuna, biber i so, peršun....
14. avgust
Tortilja od belog lukaZagrevamo pola maslaca u tiganju i stavljamo krompir, pritiskajući dobro ka dnu, zapržimo deset minuta na srednjoj vatri i okrećemo tortilju da se zaprži i sa druge strane, pri čemu smo na dno tiganja stavili i preostali...
27. dec.
Turšija od belog lukaKada isipate poslednju vodu, polako ređajte red sitno iseckanog peršuna i mirođije, pa red belog luka. Pomešajte sastojke sa salamurom i prokuvajte ih 3-4 minuta....
25. jul
Predjelo od belog lukaBeli luk se izgnječi sa nožem, dodaju se ostali sastojci i sve se umuti štapnim mikserom dok se ne dobije gusta i homogena smesa.
Ako vam gustina ne odgovara, dodajte ulje. So, beli luk i limuntus su po ukusu....
17. mart
Namaz od belog lukaAko vam se učini da količina ulja nije dovoljna, sipajte još.
Nakon toga stavite krišku suvog hleba u vodu i dodajte je u smesu, dodajte malo sirćeta, so i mlevene orahe.
Sve dobro promešajte....
28. april
Krugovi od luka sa sosom od belog lukaZa sos pomešajte u posudi kiselu pavlaku sa solju i narendanim belim lukom i promešajte.
Servirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka....
23. maj
Madridska čorba od belog lukaDodajte ih u čorbu od belog luka i promešajte.
Kuvajte još 2 minuta i isključite.
Servirajte madridsku čorbu od belog luka toplu!...
05. feb.
Španska čorba od belog lukaBeli luk se iseče na krupno, hleb se iseče na krupne kocke. Hleb se prži uz neprestano mešanje. Šunka se iseče na krupne kocke, džigerice se iseku na krupno.
Ljuta paprika se iseče na sitno....
30. jul
Prolećna supa od belog lukaGotova supa se posipa ljutom alevom paprikom i začinjava se sokom od limuna....
21. jun
Subotinske pogačice od belog lukaOd ostatka maslaca, začina i istucanih čenova belog luka napravite pastu. Oštrim nožem isecite pogačice iznutra i namažite pastom od belog luka dok su još tople.
Prijatno!...
30. nov.
Letnja supa od belog lukaGarniramo je sa brusketima od belog luka.
Lagana, aromatična i prijatna supa, koje se sprema veoma lako i brzo....
11. okt.
Arapski namaz od belog lukaOljuštene čenove belog luka smrvite ili ispasirajte i promešajte ih sa kuminom, susamom i korom od limuna.
Dodajte vodu promešanu sa sokom od limuna i promešajte, dok ne dobijete homogenu glatku smesu....
27. april
Pohovani kolutići od luka sa sosom od belog lukaDobro promešajte i servirajte sos sa pohovanim krugovima od luka. Odlično meze uz hladno pivo....
04. nov.