Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođe
15. jun
Zamesite i dolazi vreme da mesite - ovaj deo nije težak, potrebno je malo više strpljenja i želja....
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluKoliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u telu
08. april
Evo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?
28. jun
Zdravoj osobi je potrebno četiri do petnaest grama soli dnevno. Hipertenzičari ne bi trebalo da prelaze više od jednog grama soli dnevno. U toplim danima potrebno je konzumirati više soli....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju: - Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....
Kvas i hleb od kvasaKvas i hleb od kvasa
20. sep.
Prvo napravite kvas - nije ništa komplikovano, ali potrebno je malo vremena (samo za prvi put). U tegli pomešajte integralno brašno sa vodom i kašikom ga mešajte - nije važno kako izgleda, već sam kvalitet....
Koliko vremena je potrebno da se kuva jagnjeći set iznutrica?Koliko vremena je potrebno da se kuva jagnjeći set iznutrica?
08. feb.
Jagnjeći set iznutrica sa dobro opere. Po želji možete ga potopiti u vodu sa malo sirćeta da biste uklonili deo mirisa. Stavi se da provri u oko 1500 ml vode, dodajući 2-3 kašičice soli. Tokom kuvanja se skida pena....
Koliko vremena je potrebno da se ispeče jagnje u furuni?Koliko vremena je potrebno da se ispeče jagnje u furuni?
08. feb.
Vreme za pečenje jagnjetine u furuni je oko 4-5 sati, a većim jagnjadima je potrebno duže vreme pečenja. Prijatno! Pogledajte naše druge recepte za: - celo pečeno jagnje; - ili za jagnjetinu u đuvečari....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Zbog čega se kvasac ne aktivira?Zbog čega se kvasac ne aktivira?
02. januar
Kada promešate kvasac sa toplom vodom (ne vrućom) i šećerom, treba da uočite aktiviranje kvasca. Ali kada se kvasac ne aktivira, ima nekoliko razloga za to....
Kako da obezbedimo dnevnu dozu kalcijuma koja nam je potrebna?Kako da obezbedimo dnevnu dozu kalcijuma koja nam je potrebna?
08. sep.
Bez potrebne količine kalcijuma, naše telo će ga isisati iz kostiju, gde se skladišti. To, pak, može dovesti do njihovog slabljenja i lakših trauma....
KvasacKvasac
17. sep.
Način pripreme: Razmutite kvasac sa šećerom u toplom mleku i ostavite na toplom dok se ne aktivira. Prosejte brašno u posudu i dodajte so, nakisli kvasac, kiselo mleko i ulje....
Pet znakova da je krajnje vreme da izbacite stari tiganjPet znakova da je krajnje vreme da izbacite stari tiganj
14. avgust
Zato, koliko i da ne želite, morate se oprostiti od njih. Pogledajte u galeriji koji su kategorični znaci da morate zameniti stari tiganj novim. page1. Površina tiganja je oštećena./page page2....
Koliko tačno orašastih plodova je korisno da jedemo na danKoliko tačno orašastih plodova je korisno da jedemo na dan
30. avgust
I ponovo prema Petru Danovu najbolji dan u nedelji za konzumaciju orašastih plodova je subota ili kako kaže on: Ljubičasta subota, dan Saturna, je vreme orašastih plodova - orasi, bademim lešnici......
Koliko je korisna crna čokoladaKoliko je korisna crna čokolada
28. jun
U isto vreme, ako malo više obratimo šažnju na sadržaj čokolade, osim što sadrži ne toliko omiljene kalorije, ona ima dosta koristi za zdravlje čoveka....
Koliko soli možemo da jedemo dnevno i kako da je korigujemo u jelovnikuKoliko soli možemo da jedemo dnevno i kako da je korigujemo u jelovniku
29. maj
Izaberite prirodnu so Kuhinjska so se ne javlja prirodno i nema mnogo mikro elemenata koji su potrebni telu....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Svinjetina se prosečno peče oko sat i po vremena za komad težine 2 kilograma. Ako želite da iz njega teče roze sok, vreme pečenja se skraćuje. Za ovakvu svinjetnu je potrebno nešto manje od sat vremena....
Ukusni brzi štapići bez kvasca i mlekaUkusni brzi štapići bez kvasca i mleka
08. mart
U posudu sipati brašno i pomešati ga sa solju i praškom za pecivo. Dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati kašikom jer će testo biti prilično mekano. Malo doraditi testo rukom pa ga razvući na blago pobrašnjenoj površini...
Desert Nema vremenaDesert Nema vremena
21. sep.
Stavite u frižider da se stegne. Kolač često pravi jedna koleginica, koja obično nema mnogo vremena na raspolaganju. Izvadite kolač iz frižidera i tankim nožem pređite preko zidova kolača, kako bi se odlepio....
Pivski KvasacPivski Kvasac
16. dec.
Nedostatak jednog od njih vodi do nedovoljne usvojivosti i nedostatka drugog, pa je zato potrebno da se vitamini unose balansirano i umereno....
Masline sadrže sve što je potrebno za zdravljeMasline sadrže sve što je potrebno za zdravlje
06. sep.
Masline sadrže sve vitamine i mikroelemente neophodne za zdravlje ljudi. Sadrže šećer, proteine, pektine, vitamin B i vitamin C, karoten. Masline dobro utiču na rad digestivnog trakta i jetre. Stimulišu rast koštanog...