Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuUmesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta.
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da odmrznemo mesoTo je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.
Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto meso ne treba ponovo da se zamrzava....
08. jun
Kako da čuvamo testo?Lisnato testo se savršeno čuva u zamrzivaču, ali kada se odmrzne, ne preporučuje se ponovno zamrzavanje. Kada je zamrznuto po drugi put, teško ga je oblikovati tokom odmrzavanja i neće narasti tokom pečenja....
22. april
Kako da zamrznemo i odmrznemo lososa?Kada se riba već odmrzne, treba je kuvati što je brže moguće.
A nama ne nedostaju ideje kako da pripremimo:
- losos na roštilju;
- pečeni losos;
- salate sa lososom....
28. maj
Kako da napravimo kuvano testoTesto možete da pržite i da pečete.
Od kuvanog testa se najčešće pripremaju ekleri, tulumbe i različita peciva....
12. avgust
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
23. sep.
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKiselo testo je gotovo za 3-4 dana. Ovaj put nije neophodno da odvojite testo za sledeće mešenje - vaš hleb će poslužiti kao početak sledeće "berbe" kiselog testa....
10. april
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Mešenje testa
Najverovatnije je mešenje testa mesto na kojem svi nailazimo na najveće poteškoće u pripremi testa....
02. jul
Testo za krofneČim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči.
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
10. avgust
Testo za sveUmesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
18. sep.
Testo za dekoracijuOd navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši.
Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove....
06. sep.
Testo iz frižideraSačekamo da se aktivira. Prosevamo brašno i dodajemo preostalo mleko, postepeno sipamo i kvasac.
Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta....
06. okt.
Testo sa maslacemKoristi se blender da se umuti maslac, dok smesa ne zaliči na mrvice i dodaje se voda.
Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo.
Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu....
13. feb.
Testo za fokačuIzvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna.
Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
11. feb.
Testo za kornetePočnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije.
Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
12. maj
Testo od lukaUzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo.
Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje....
27. okt.
Testo za HaluPre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
29. okt.
Testo za štrudluDodajemo 1/3 brašna, dobro izmešamo i ostavljamo na 1-2 minute kako bi mogla kiselina iz limuna da razvje gluten u brašnu.
Malo po malo dodajemo ostali deo brašna i mesimo testo....
03. sep.
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaNemojte zaboraviti da imate to u vidu kada pripremate testo. U protivnom kvasac će uginuti i testo neće nadoći....
26. maj
Super testo u mini pekariUključite na program testo, koji je oko 1.30 minuta.
Kad završi, izvadite iz posude i pripremite pice, mekike itd....
22. maj
Univerzalno testo u mini pekariKvasace ne treba da dodiruje vodu. Uključite na program za testo. Kod mene je 90 minuta.
Testo možete koristiti za pice, doručke, pogače, hleb itd....
26. jul
Kako se pravi masno testoMasno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
01. januar