Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta. Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način. Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto meso ne treba ponovo da se zamrzava....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Lisnato testo se savršeno čuva u zamrzivaču, ali kada se odmrzne, ne preporučuje se ponovno zamrzavanje. Kada je zamrznuto po drugi put, teško ga je oblikovati tokom odmrzavanja i neće narasti tokom pečenja....
Kako da zamrznemo i odmrznemo lososa?Kako da zamrznemo i odmrznemo lososa?
28. maj
Kada se riba već odmrzne, treba je kuvati što je brže moguće. A nama ne nedostaju ideje kako da pripremimo: - losos na roštilju; - pečeni losos; - salate sa lososom....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Testo možete da pržite i da pečete. Od kuvanog testa se najčešće pripremaju ekleri, tulumbe i različita peciva....
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Kiselo testo je gotovo za 3-4 dana. Ovaj put nije neophodno da odvojite testo za sledeće mešenje - vaš hleb će poslužiti kao početak sledeće "berbe" kiselog testa....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Mešenje testa Najverovatnije je mešenje testa mesto na kojem svi nailazimo na najveće poteškoće u pripremi testa....
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?
12. jun
tačnim receptom za testo za tu pitu....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Čim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči. Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Umesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši. Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove....
Testo iz frižideraTesto iz frižidera
06. okt.
Sačekamo da se aktivira. Prosevamo brašno i dodajemo preostalo mleko, postepeno sipamo i kvasac. Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta....
Testo sa maslacemTesto sa maslacem
13. feb.
Koristi se blender da se umuti maslac, dok smesa ne zaliči na mrvice i dodaje se voda. Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo. Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu....
Testo za fokačuTesto za fokaču
11. feb.
Izvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna. Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
Testo za korneteTesto za kornete
12. maj
Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije. Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
Testo od lukaTesto od luka
27. okt.
Uzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo. Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje....
Testo za HaluTesto za Halu
29. okt.
Pre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
Testo za štrudluTesto za štrudlu
03. sep.
Dodajemo 1/3 brašna, dobro izmešamo i ostavljamo na 1-2 minute kako bi mogla kiselina iz limuna da razvje gluten u brašnu. Malo po malo dodajemo ostali deo brašna i mesimo testo....
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaBrza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovima
26. maj
Nemojte zaboraviti da imate to u vidu kada pripremate testo. U protivnom kvasac će uginuti i testo neće nadoći....
Super testo u mini pekariSuper testo u mini pekari
22. maj
Uključite na program testo, koji je oko 1.30 minuta. Kad završi, izvadite iz posude i pripremite pice, mekike itd....
Univerzalno testo u mini pekariUniverzalno testo u mini pekari
26. jul
Kvasace ne treba da dodiruje vodu. Uključite na program za testo. Kod mene je 90 minuta. Testo možete koristiti za pice, doručke, pogače, hleb itd....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Masno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....