Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi zaprškaZapržku dodajte jelu.
To se zove jaka zaprška. Postoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
12. feb.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Uskršnji pečeni zec sa lukom, šargarepom i paprikomPrvo isecite luk na polumesec, šargarepu na krugove i paprike na kockice.
U duboki tiganj stavite ulje, stavite isečeno povrće. Pržoite da bude polugorovo....
27. dec.
Dinstana srca sa lukom, šargarepom i kiselom pavlakomU tiganj stavljamo malo ulja u kojem dinstamo luk oko 10 minuta sa malo vode, nakon toga stavljamo isečenu šargarepu i posipamo vegetom.
Poklopimo i povrće dinstamo oko 20-25 minuta dok ne omekša....
07. maj
Šnicle sa tikvicama, šargarepom i lukomSipamo vodu (250ml) i ostavljamo da se dinsta 15-20 minuta.
Posle dodajemo očišćenu i iseckanu šargarepu, tikvice, luk i senf po ukusu.
Nastavljamo sa kuvanjem još nekoliko minuta dok ne bude potpuno gotovo....
26. maj
Svinjska srca sa šargarepom i lukomDok se kuvaju, sečemo luk i šargarepu.
Kad ocedimo srca, propržimo luk i šargarepu i dodajemo kuvana srca i sve dinstamo.
Začinimo i nakon toga serviramo....
27. april
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Možete da koristite beli deo ovog mladog luka zajedno sa drugim sastojcima, sa kojim pravite supu;
- Propržen pirinač sa mladim lukom - prženi pirinač je prijatan, ali u njega takođe možete dodati i mladi luk zajedno sa...
09. avgust
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Brza turšija sa krastavcima, šargarepom i lukomPrepolovite krastavce i odvojite mekani deo sa semenkama, nakon toga isecite.
Isecite i crveni luk na kriške, takođe i šargarepu....
26. mart
Marinirane paprike sa šargarepom i belim lukomPaprike očistimo od semenki, šargarepu oljuštimo i isečemo na polumesec, a manje na krugove. Isečemo paprike na trake, pomešamo sa šargarepim i celerom....
29. sep.
Čorba od pečuraka sa šargarepom i lukomEnergično mešamo samo dok se ne oseti prijatan miris aleve paprike, skidamo sa vatre i sipamo u čorbu.
Ostavljamo da provri i skidamo sa vatre.
Čorba od pečuraka sa šargarepom i lukom je gotova....
17. dec.
Teleća kolenica sa šargarepom i belim lukomTeleća kolenica sa šargarepom i belim lukom je gotova....
21. okt.
Pastrmka sa šargarepom i lukom u rerniPoslužite pastrmku sa šargarepom i lukom u rerni uz odgovarajuće piće.
Prijatno!...
09. jun
Kako se pravi zaprška sa brašnom?Zaprška daje čorbama veoma lep ukus i punoću. Najčešće se pravi sa jajima, kiselim mlekom, brašnom, sokom od limuna ili sirćem....
09. okt.
Pečene paradajz paprike sa šargarepom i belim lukomU svaku stavljamo: so, šećer, ulje, sirće, 1 kolut šargarepe i čenove belog luka.
Poređamo u pleh i pečemo u rerni da omekšaju i da može da se ljušti kožica....
23. sep.
Pileća srca u tiganju sa šargarepom i lukomDodajte isečen luk i šargarepu na krugove.
Sipajte sok od paradajza, dodajte alevu papriku i začinite solju
Kuvajte dok jelo ne ostane na masnoći.
Pospite suvim peršunom i garnirajte rukolom....
04. maj
Šnicle sa pečurkama, šargarepom i lukom u đuvečariŠnicle sa pečurkama, šargarepama i lukom u đuvečari pečemo na 200°C na otprilike sat, dva....
19. april
Pastrmka sa šargarepom i belim lukom u rerniŠargarepe se ljušte i rendaju na rende.
Mirođija se iseče na sitno.
Beli luk se oljušti i iseče se na kriške. Limun se iseče na polumesece....
22. jul
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
07. mart
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
17. feb.
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
01. januar