Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
PrazilukBićete očarani prijatnim ukusom čorbe od praziluka, janije sa prazilukom i piletine sa prazilukom....
19. januar
Praziluk sa šljivamaKada se i to proprži, pospe se brašnom i doda vrela voda da se razblaži. Kada jelo provri, dodajte seckane plave šljive i praziluk. Jelo se posoli, doda šećer i kuva na tihoj vatri do kraja....
19. feb.
Praziluk sa krompiromPraziluk iseckajte na krupnije i stavite da se dinsta u zagrejanoj masnoći.
Čim omekša sipajte konzervu paradajza, promešajte i dolijte šolju vrele vode (ako je potrebnoi više)....
05. dec.
Mleveno meso, praziluk i prosoNa zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
12. feb.
1
Dinstani praziluk sa paradajzomUgrevamo ulje i u njemu dinstamo praziluk, isečen na kockice.
Dodajemo malo soli, alevu papriku, paradajz, masline očišćene od koštica i začine.
Ostavljamo jelo da se dinsta 10-15 minuta....
05. dec.
Prženi praziluk sa jajimaOčistite praziluk i isecite ga na komade po oko 3 cm.
Pržite ga u teflonskom tiganju u ugrejanom ulju, mešajte s vremena na vreme.
Prelijte umućenim jajima, posolite i kuvajte dok se jaja ne stegnu....
22. januar
Kako da dinstamo pečurke?U kulinarstvu se od svih pečuraka najčešće koriste šampinjoni. Oni imaju prijatan ukus i kape su im obojene u belu ili braonkasto-žućkastu boju (takozvani braon šampinjoni). Niskokalorični su i dobri su za direktnu konzumaciju...
13. feb.
Kako da dinstamo prokelj?Da bi naučili kako se dinsta ili peče prokelj, nastavite da čitate tekst ispod!...
25. maj
Kako da dinstamo meso?Možete se uveriti u sve napisano ovde, kada budete pripremali dinstanog zeca sa povrćem, dinstanu kolenicu ili dinstanu svinjsku džigericu sa lukom....
05. dec.
Praziluk sa pirinčem u rerniVratite da se ispeče dok ne dobije braon koricu. Po želji servirajte praziluk sa pirinčem u rerni sa iseckanim svežim peršunom....
23. april
Praziluk sa pirinčem i maslinamaUgrejte 1 prst ulja u šerpi i u njemu upržite sitno iseckani praziluk i naseckane masline bez koštica.
Kada omekšaju, dodajte biber i alevu papriku i pirinač. Promešajte, lagano ispržite i dodajte 1 šolju vode....
02. januar
Kako da dinstamo sirovo povrće?Na ovaj način možete pripremiti dinstani brokoli u maslacu, dinstane pečurke, kao i dinstani mladi krompir....
13. feb.
Praziluk sa pirinčem i plavim šljivamaDodajte oprane plave šljive pet minuta pre nego što isključite pirinač sa prazilukom.
Još topao praziluk sa pirinčem i plavim šljivama posuti peršunom....
09. dec.
Praziluk sa jajima na turski načinPraziluk se očisti i opere.
Sitno se isecka.
U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte praziluk.
Praziluk se prži do zlatne boje uz stalno mešanje na srednjoj temperaturi....
02. januar
Praziluk sa pirinčem na seoski načinČim ulje bude gotovo u njega dodajemo isečeni praziluk i dinstamo. Nakon toga sipamo 1 šolju pirinča i 5 šolja mlake vode.
Posolimo malo i ostavljamo da se krčka na tiho vatri....
09. mart
Praziluk sa pirinčem, šargarepom i začinimaPraziluk očistimo i operemo. Dinstamo dok ne omekša.
Dodajemo pirinač i šargarepu. Prebacujemo smesu u pleh i posipamo začinima.
Dodajemo 500 ml tople vode i stavljamo da se peče dok ne bude gotovo....
16. mart
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Čorba od praziluka i spanaćaNa zagrejanom ulju propržiti luk da zastakli, dodati šargarepu, nakon par minuta praziluk i beli luk, sačekati da beli luk zamiriši pa umešati i usitnjeni paradajz....
29. mart