Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kada se pije čaj od mirođije?Kalijum, gvožđe, mangan, magnezijum, fosfor, cink i kalcijum, potrebni za jedan dan, sadržani su u 100 grama semena mirođije....
22. dec.
Zašto mi se ne pije voda?Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
01. okt.
Saće - kada se i zašto konzumira?Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
22. jul
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Davanje kurbana (prinošenje žrtve) u našim zemljama je mnogo više od okupljanja naših najmilijih i jedenja ukusne jagnjeće kurban čorbe. Hiljadama godina postojao je običaj da se prinese krvna žrtva da bi se tražilo nešto...
06. dec.
Kada se pije magnezijum?Magnezijum je jedan od najvažnijih minerala, koji omogućava da naš organizam funkcioniše normalno. Kod deficita magnezijuma u organizmu pojavljuju se sledeći simptomi: hronični umor, osećaj slabosti, smanjen apetit, mučnina...
15. mart
Zašto i kada konzumirati akai bobiceOvo malo, tamnoljubičasto voće oblika grožđa poznato kao Akai Beri u poslednje vreme prava je senzacija u zdravstvenoj industriji sa dobrim razlogom.
Akai bobica je puna važnih vitamina, antioksidanata, masnih kiselina...
09. dec.
Kada se pije proteinski šejk?Potraga za savršenom figurom poznata je većini ljudi. Fizička kondicija neverovatno gradi samopouzdanje i podržava optimalno ljudsko zdravlje.
Izvajano i lepo telo je skup doslednih koraka i akcija u dugoročnom pogledu...
22. jul
Kada se alkohol dodaje jelimaAlkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji.
Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
14. jun
Kada i kako se pije magnezijum?Da bi naše telo funkcionisalo pravilno, ima potrebu za širokim spektrom vitamina i minerala, koji će osigurati rad svih organa i procesa u našem organizmu. Magnezijum, zajedno sa cinkom i manganom, je jedan od glavnih fakrora...
18. jul
Kada se i kako se pije kalcijum?Kalcijum je jedan od najvažnijih mikroelemenata za zdravlje ljudi. Odgovorna je za zdravlje zuba i kostiju, sprečava pojavu osteoporoze. Kalcijum je jedini mikroelemenat čiji se dnevni unos ne izražava u miligramima, nego...
16. nov.
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
09. april
Kada se javlja nedostatak gvožđa u organizmu?Uzroci nedostatka gvožđa u telu:
Nedostatak gvožđa nastaje kada vašem telu nedostaje potrebna količina gvožđa, što sprečava proizvodnju dovoljno hemoglobina....
02. dec.
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni.
Intolerancija na hranu
Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
02. nov.
Zašto i kako se potapa čia?Čia sadrži proteine, antioksidante, kalcijum, kalijum, gvožđe. Zato je dobra za dijete bez glutena. Ona je super hrana jer daje mnogo energije....
03. dec.
Zašto se gojimo u predelu stomakaLjudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
26. jun
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora....
29. jun
Kada se i zašto se kadi tamjanom?Tamjan je poznat od davnina. To je smola koja se dobija iz drveta Boswellia iz porodice Burseraceae. Ovo drvo raste od Azije do Afrike. Iz kore stabla, njezinim zarezivanjem dobija se smola, koja se takođe naziva tamjan...
06. okt.
Koje vino kada i uz šta se servira?Eto zašto bi bilo dobro da nakon što se skine metalna korpica sa grla neko rukom pridržava pampur.
Šampanjac se sipa u čaše sa male udaljenosti, bez klimanja....
24. nov.
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Slatko, sočno, neverovatno osvežavajuće i veoma zdravo, ovo sve je vezano za grožđe.
Međutim, ovo voće ima izbiljne kontraindikacije. Grožđe je jedno od najukusnijeg i takođe popularnog voća u svetu. Koristi ovog prirodnog...
18. avgust
Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?Ribizla može da bude bela, crvena i crna. Najkorisnija je kada dostigne zrelost u julu. Onda je to skladište vitamina. Posebno je korisna za decu i najbolje se konzumira sveža. Za šta je dobra ribizla?
Pomaže kod prehlade...
09. okt.
Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?Izgubiti višak kilograma je težnja mnogih ljudi. Kada je u pitanju rastanak sa značajnom količinom viška mase, na koži se javljaju vidljive promene. Opušta se jer postaje suvišna nakon što otopi masnoću koju je održavala...
16. nov.
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Fitinska kiselina se pak vezuje za niz važnih minerala (gvožđe, kalcijum, magnezijum, bakar) i ne dozvolja nam da ih apsorbujemo, što šteti našem organizmu....
13. april
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakMaslinovo ulje se uglavnom koristi u kulinarstvu, ali takođe ima veliku primenu i u kozmetici.
Maslinovo ulje je idealna zamena za suncokretovo ulje, jer je voema korisno za zdravlje. Kada se koristi ujutru na prazan...
05. april
Hrana sa gvožđem je obavezna za umni razvoj deteta! Evo zaštoNajbolje se usvaja gvožđe koje se nalazi u životinjskim proizvodima;
- Riba i morski plodovi - školjke, ostrige, hobotnica, škampi, losos i druge vrste ribe su dobar izvor gvožđa:
- Jaja i mlečni proizvodi - žumance...
12. jun