Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti....
27. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Bamija sa teletinom i krompiromBamiju sa teletinom i krompirom servirjte sa domaćim hlebom....
06. avgust
Bamija sa paradajzom u teglamaIzvadite tegle sa bamijom i okrenite ih naopako.
Kada se ohladi, bamiju sa paradajzom u teglama ostavite u ostavi za zimu....
30. jun
Bamija sa sosom od paradajzaU zapržen luk dodajte alevu papriku i bamiju. Mešajte kratko i sipajte paradajz. Ostavite jelo da se krčka dok se bamija ne skuva i ne dobije se dobar paradajz sos.
Na kraju začinite solju i biberom po želji....
08. okt.
Bamija sa krompirićima u rerniOperite i očistite bamiju, skuvajte je u kipućoj vodi, posoljenoj i posutoj sirćetom, 5 minuta. Izvadite je i ostavite da se ocedi. Oljuštite krompir i isecite ga na šajbne....
06. okt.
Bamija sa pečurkama i sitnim lukomDrške bamije isecite i operite je.
Oprani i očišćeni paradajz i pečurke isecite na male komade.
Sitni luk oljuštite i kuvajte sa malo vode i prstohvatom soli....
12. jul
Bamija sa belim lukom i paradajzomPonovite proced dok se sastojci ne potroše.
Završite obavezno paradajzom.
Prelijte sa malo ulja i pecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
Bamija sa belim lukom i paradajzom je mnogo ukusna....
13. avgust
Janija od bamije i paradajzaNakon 5-6 minuta se dodaje kašičica aleve paprike, prstohvat šećera i bamija, promeša se dobro i sipa se voda - da pokrije bamiju otprilike jedan prst....
12. okt.
Pržena bamija sa paradajzom i belim lukomDodajte 1/2 šolje vode i nakon nekoliko minuta zaklopite i ostavite da se dinsta na slaboj vatri desetak minuta, dok bamija ne omekne.
Janiju od bamije posolite i poslužite....
02. dec.
BamijaOdabir i čuvanje bamije
Strukovi bamije rastu u žbunovima i podsećaju na zelene paprike veličine prsta. Bamija se bere kada nije u potpunosti zrela....
10. maj
Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesaPokrijte dno paradajz sokom i počnite da ređate bamiju, ređajući bamiju i sok od paradajza dok se ne napune tegle.
Zatvorite poklopcima i sterilišite oko sat nakon što voda provri....
02. april
Kako se kuva bamija?Otvorite slavinu za hladnu vodu i pažljivo stavite bamiju ispod mlaza da biste isprali prljavštinu i prašinu. Osušite čistom kuhinjskom krpom i oštrim nožem odsecite 1 cm od kraja stabljika....
27. mart
Kako se blanšira bamija?Bamija je odlično povrće, idealno za pripremu salata, ali i za slana jela.
Ono što treba da znate da bamija ne treba da se čuva dugo vremena, bez blanširanja, a sveža bamija postaje neupotrebljiva do 3 dana....
15. mart
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Zatim ih napunite hladnom, čistom vodom i stavite ih nazad u frižider. Jedan čist frižider čuva hranu da se ne pokvari....
24. avgust