Bonapeti.rs»Saveti»Kako se blanšira bamija?

Kako se blanšira bamija?

Kako se blanšira bamija?

Bamija je odlično povrće, idealno za pripremu salata, ali i za slana jela.

Ono što treba da znate da bamija ne treba da se čuva dugo vremena, bez blanširanja, a sveža bamija postaje neupotrebljiva do 3 dana.

Prilikom blanširanja bamije, otklanja se lepljiva tečnost i tako bamija postaje otpornije i izdržljivija ukoliko se pravilno čuva.

Pre blanširanja bamije se preporučuje da skinete mahovinu sa površine bamije vlažnom krpom (važno je da krpa bude pokvašena mlakom vodom, ni u kom slučaju toplom ili vrelom).

Nakon što stavite u duboku posudu sa vodom na vatru, dodajete nekoliko kapljica soka od limuna i 1 kašičicu soli.

Možete zameniti sok od limuna sa nekoliko kapljica sirćeta, ni u kom slučaju nemojte propuštati taj korak.

Nakon što provri, stavite bamju unutra i ostavite da vri 2-5 minuta. Pazite da ne vri duže vremena, zato što ćete dobiti obrnuti efeekat, i bamija će početi da se kuva.

Ovako blanširanu bamiju možete čuvati duže vremena u zamrzivaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni