Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se konzervira patlidžan?Pogledajte još praktičnih ideja za patlidžan:
- kako pržiti patlidžan;
- kako uzgajati patlidžan;
- kako peći patlidžan....
07. mart
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se lako ljušti jabuka?Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića.
Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
21. april
Kako da sterilizujemo patlidžanPredložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan....
25. maj
Kako da ispečemo patlidžanKada patlidžan omekša, izvadite ga iz rerne.
Patlidžan se može peći i u mikrotalasnoj peći. U tom slučaju isecite gordnji deo patlidžana. gde se nalazi drška....
26. jul
Patlidžan u rerniOljuštite patlidžane i isecite ih na kocke ili krugove, posolite ih i ostavite da odstoje izvesno vreme da se odvoji gorčina. Operite ih i osušite kuhinjskim ubrusom....
19. avgust
Patlidžan sa nadevomPatlidžan horizontalno isecite, izdubite i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 200 stepeni.
Napravite nadev od smese mlevenih namirnica i polovine patlidžana i napunite dobijenom nadevom patlidžan....
20. sep.
Patlidžan sa majonezomPatlidžan operite i ispecite u rerni ili na šporetu. Oljuštite ih i isecite.
Ređajte ih u dublju posudu, dodajte izgnječeni beli luk i posolite po ukusu.
Umutiti mikserom ili viljuškom....
04. sep.
Patlidžan sa mocarelomKad patlidžan omekša, poređamo mocarelu, isečemo na kriške i pečemo, dok se ne rastopi i zapeče....
15. april
Ukusni patlidžan u rerniOčistite patlidžan i isecite ga na kolutove.
Stavite kolutove patlidžana u posudu, posolite i prekrijte hladnom vodom. Ostavite tako 20 minuta....
29. april
1
Marinirani patlidžan u teglamaOljuštite patlidžan i isecite na krugove, debljine 1 cm. Posolite ih i ostavit enekoliko sati. Ocedite vodu i operite ih....
19. avgust
Pečeni patlidžan u teglamaOčišćene patlidžane postavite uspravno u cediljku ili đevđir, kako bi se ocedila voda (ovaj korak je veoma važan, jer se u suprotnom slučaju može desiti da se patlidžan pokvari)....
25. sep.
Patlidžan u marinara sosuPatlidžan oprati, pa ga zaseći uzdužno (sve do peteljke, ali je ne seći) tako da se dobiju trake oko 1 cm debljine, koje će na vrhu biti spojene.
U keramičku posudu sipati marinara sos, pa preko staviti patlidžan....
03. januar
Prženi patlidžan u teglamaOčišćeni patlidžan isecite na kriške po dužini i posolite obilno da se ocedi gorak sok 1-2 sata.
Nakon toga prelijte i pržite dok ne bude gotov sa obe strane u ugrejanom ulju....
10. april
Mariniran patlidžan u tegliIsecite patlidžan na kriške. Zapržite ih u zagrejanom tiganju sa maslinovim uljem. Posolite svako parčence.
Dodajte cele čenove belog luka, sveže strukove origana i bosiljka....
21. maj
Patlidžan u paradajz sosuPatlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove. Pospite obilno solju i ostavite 1 sat da se ocedi gorki sok iz njega. Patlidžan operemo i osušimo i ređamo u nauljenu tepsiju, takođe odozgo poprskamo sa malo ulja....
05. sep.
Poređani patlidžan i tikvceP.S Nisam začinjavala dodatnim začinima pečeni patlidžan, zato što je ljutenica bila domaća i imala je beli luk, biber, so, ali po želji možete začiniti kako vam se dopada....
20. jun
Pohovani patlidžan u rerniPatlidžan se opere i oljušti. U zavisnosti od veličine patlidžana, iseče se na tri ili četiri vertikalne kriške.
Svako od njih isecite od vrha do dna na trake koje podsećaju na dlan....
09. nov.
Najukusniji patlidžan u rerniOperite patlidžane, odsecite dršku i isecite ih na komade debljine nekoliko milimetara.
Posolite ih blago i stavite ih u đevđir na sat vremena kako bi izgubili gorčinu. Nakon tog vremena ih isperite i osušite....
29. mart
Posni patlidžan u rerniPatlidžan se opere i iseče na kolutove, posoli i ostavi da pusti gorak sok. Posle deset minuta se opere i osuši.
Ređa se u pleh sa papirom za pečenje na dnu. Peći na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
18. jul
Punjeni patlidžan u mirotalasnojU patlidžanu pravite proreze po dužinu tako da ostanu celi i izvadite unutrašnjost. Posolite i ostavite na pola sata da se ocedi gorak sok....
17. mart
Pohovani patlidžan u paradajz sosuPohovani patlidžan sa paradajz sosom ili kako sa običnim proizvodima pripremiti nešto fenomenalno ukusno.
Ispecite patlidžan u rerni, a zatim ga oljuštite....
29. okt.
Patlidžan i tikvice u tiganjuU tiganj sa zagrejanim uljem stavljamo jedan prepolovljen krupan čen belog luka da se zaprži na kratko i da da ukus masnoći.
Izvadimo ga i u tiganju pržimo kolutove patlidžana dok ne postanu zlatasti....
01. maj
Hrskavi pohovani patlidžan u rerniPohovani patlidžan se prelije sa malo maslinovog ulja.
Hrskavi pohovani patlidžan u rerni se peče na 180 stepeni....
14. april