Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Začini koji odgovaraju oradiZačini koji odgovaraju oradi
28. okt.
Kapari su još jedan način da oplemenite i začinite oradu. Generalno, orada toleriše mnoge začine jer je lišena jakog i teškog mirisa....
Začini koji odgovaraju pirinčuZačini koji odgovaraju pirinču
15. sep.
Kako bi pirinač bio ne samo ukusan, već i aromatičan, pomažu nam različite vrste začina. Pripremite sami smesu začina, koja odgovara kuvanom pirinču....
Začini koji odgovaraju uz kinouZačini koji odgovaraju uz kinou
27. nov.
Za kinou odgovaraju i meso prepelice, piletina i ćuretina, kao i pečurke. I morski plodovi - dagnje, lignje, škampi. Čime se može začiniti kinoa?...
Začini koji najviše odgovaraju piciZačini koji najviše odgovaraju pici
17. avgust
Kako bi pica bila ne samo ukusna, već i aromatična, dobro je da se u nju dodaju različite vrste začina. Kako bi imali perfektan rezultat, treba da koristite začine, koji odgovaraju pici....
Začini koji odgovaraju uz ćuretinuZačini koji odgovaraju uz ćuretinu
15. jun
Takođe možete koristiti nestandardni pristup - koristite sok od različitih agruma da začinite ćuretinu. Pošto mu je meso lagano, posebno bi dobro došao sok od pomorandže i dodata kora od pomorandže i brusnice....
Koliko proteina ima u različitim vrstama mesaKoliko proteina ima u različitim vrstama mesa
11. jun
Svako meso nudi različit sadržaj proteina, a različite vrste mesa obezbeđuju različite nivoe hranljivih materija i makronutrijenata. Koliko proteina ima u različitim vrstama mesa?...
Glikemijski indeks različitih vrsta mesaGlikemijski indeks različitih vrsta mesa
08. april
Glikemijski indeks različitih vrsta mesa - Svinjsko meso ima glikemijski indeks 50 - Goveđe meso ima indeks 40 - Pileće meso ima glikemijski indeks 30 - Meso ribe ima glikemijski indeks 38....
Koji začini su odgovarajući za supuKoji začini su odgovarajući za supu
27. januar
U različite supe idu različiti začini, koji se slažu sa proizvodima koji se koriste. Ne treba da stavljate sve začine odjednom, možete ih kombinovati po želji....
Koji začini odgovaraju lososu?Koji začini odgovaraju lososu?
28. januar
Tipičan primer ove tvrdnje je losos, čije nežno meso nema potrebu niti od duže obrade niti od previše začina. Začini koji najviše odgovaraju lososu je u stvari klasičan miks od soli, crnog i belog bibera....
Koji začini odgovaraju patlidžanu?Koji začini odgovaraju patlidžanu?
11. feb.
Ukus patlidžana je prilično blag, zahvaljujući čemu može da upije ukuse raznih začina....
Kalorije u različitim vrstama pivaKalorije u različitim vrstama piva
04. maj
Da, alkohol sadrži kalorije. Drugo pogrešno shvatanje jeste da je alkohol izvor energije. On definitivno nije izvor energije. Ono što čini molekule alkohola takvima da utiču na mozak kako bi stvorili jedan osećaj euforije...
O različitim vrstama testa i njihovoj primeniO različitim vrstama testa i njihovoj primeni
20. januar
Saveti za pravljenje različitih vrsta testa Ukoliko pripremate testo sa kvascem, onda je jedno od osnovnih pravila nedostatak protoka i prostorija mora da bude dovoljno topla....
Odgovarajući začini za iverkaOdgovarajući začini za iverka
01. nov.
Važno je da se pravilno izabere vrsta karija imajući u vidu druge elemente recepta. Veoma odgovarajuća varijanta za ribu sa krompirom....
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za skušu
21. okt.
Mnogi kuvari savetuju prilikom kuvanja da se ne stavljaju začini kako bi se omogućilo različitim vrstama ribe da puste svoje arome u bujon....
Odgovarajući začini za picuOdgovarajući začini za picu
09. jun
Majonrana je odgovarajuća za pice sa mesom, kao i za pice sa ribom i morskim plodovima. Origano se koristi za pripremu mnogih vrsta pica - sa povrćem, mesom i sa riobm Odgovajući je i za pice sa morskim plodovima....
Odgovarajući začini za krompirOdgovarajući začini za krompir
05. maj
Prženi krompirići mogu da dobiju mnogo prijatniji ukus ako koristite začine kojima ćete ih začniti. Odgovarajući začini su ruzmarin, kumin, muskatni oraščić, peršun....
Odgovarajući začini za pasuljOdgovarajući začini za pasulj
09. mart
Neke domaćice dodaju selen (ljubčac) u jelo sa pasuljem, ali ovaj začin ima dosta specifičan ukus i pitanje je šta ko više volei. Drugi obavezan začin koji ide uz pasulj je divlja nana....
Začini, odgovarajući za teletinuZačini, odgovarajući za teletinu
27. feb.
Da, ovde ćemo staviti akcenat na to koji začini najviše odgovaraju teletini, možemo staviti neke tipične balkanske začine....
Odgovarajući začini za svinjetinuOdgovarajući začini za svinjetinu
03. januar
sledeće ukuse: - Biber - ovaj začin je izuzetno pogodan za dosta vrsta mesa....
Koristi različitih vrsta čajevaKoristi različitih vrsta čajeva
19. nov.
U sledećim redovima pogledajte koristi različitih vrsta čajeva. Zeleni čaj Ova vrsta pića je poznata po svojim antioksidativnim svojstvima....
Doručak, koji odgovara ljudima koji trenirajuDoručak, koji odgovara ljudima koji treniraju
12. jul
Različite rutine za doručak iziskuju različit doručak. Nezavisno da li pokušavate sa skinete 10 kg ili da nagomilate masu, sa jednom od ovih osam ukusnih stvari ćete početi dan lepo....
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaOdgovarajući začini za začinjavanje brancina
09. nov.
Kada se sprema za predjelo ili koktelske zalogaje riba brancin može da bude ponuđena i sa različitim vrstama sireva tako što se dobro kombinuje i sa drugim začinima karakterističnim za njih....
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
Ova vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
Začini, koji čine krompir neodoljivimZačini, koji čine krompir neodoljivim
14. feb.
Uopšte, kako god da su pripremljeni, mnogo su ukusni i lako se kombinuju sa drugim povrćem, različitim vrstama mesa, i, na kraju, ali ne najmanje, sa ribom....
Začini koji idu uz pirinačZačini koji idu uz pirinač
02. maj
Drugi odgovarajući začini su: susamovo ulje, maslinovo ulje, estragon, majčina dušica, origano, peršun, ruzmarin, crni biber, aleva paprika, čubar i parmezan....