Ukus patlidžana je prilično blag, zahvaljujući čemu može da upije ukuse raznih začina.
Evo nekoliko začina za patlidžan, koji će dati jedinstven ukus jelu od patlidžana:
Patlidžan i crni biber
Biber je pogodan za kombinaciju sa gotovo bilo kojim pikantnim jelom.
Ljuta aleva paprika za patlidžan
Kombinujte patlidžan sa ljutom alevom paprikom i dobićete sladak i vatren ukus, užitak za čula.
Čili u prahu i patlidžan
Dodajte čili ako ste ljubitelj prijatnog ljutog ukusa.
Patlidžan i cimet
Malo cimeta, origana i majčine dušice, u kombinaciji sa mekoćom patlidžana garantuju vam neverovatan italijanski ukus sa blagim pikantnim začinskim nijansama.
Korijander u patlidžanu
Korijander će jelu od patlidžana preneti potpuno jedinstven ukus. Glavni je sastojak u pripremi karija, pa će ljubitelji pikantnih ukusa svakako uživati.
Patlidžan i bosiljak
Bosiljak se može koristiti za osvežavanje salate ili za pravljenje ljutog sosa. Savršeno se kombinuje sa neutralnim ukusom patlidžana.
Pogledajte neke od naših najprivlačnijih predloga za:
- patlidžan na italijanski način;
- salata sa patlidžanom.
Komentari