Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Crno sočivo Beluga - šta treba da znamoCrno sočivo Beluga - šta treba da znamo
04. jul
Salata napravljena od sočiva ili kao garnirung, crno sočivo može da se pretvori u suptilan akcenat u vašem jelovniku. Pogledajte koje su osobenosti crnog sočiva, koje treba da znamo, kao i koristi sočiva Beluga....
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Sa crvenim sočivom se mogu pripremiti sva jela, koja se pripremaju sa običnim sočivom. Važno je znati da se crveno sočivo brže kuva, i zbog toga treba paziti da se ne prekuva i postane kaša....
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
Ova sorta leblebija, u poređenju sa belom, ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Nije ni čudno što je šefovi kuhinje sve više koriste u svojim jelima....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Posle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Takođe naučite: - kako kuvati ribu na pari; - kako kuvati meso na pari; - kako kuvati karfiol na pari;...
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Kako da kuvamo sa mladim lukom?...
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Odakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili. Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Testenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Svako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter. Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
Sočivo u multikukeruSočivo u multikukeru
15. dec.
Stavljamo sočivo sa vodom u multikuker na program soup. Ovaj program traje jedan sat. Kad ostane 30 minuta, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na kockice, papriku i 1 glavicu luka, sitno iseckanu. Dodajemo i ulje....
Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivu
22. januar
Sočivo može imati razne boje - crvenu, braon, roze, žutu, zelenu, crnu, kao i zelenu. 1. Braon sočivo je najpoznatije na našim prostorima. Može se sresti i sa nazivom - egipatsko sočivo....
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimUlje od avokada - kako da kuvamo s njim
16. dec.
U poslednje vreme avokado se nalazi među tropskom hranom o kojoj se naviše raspravlja. Nezamenljivo je prisutan u svakoj zdravoj dijeti i smatra se pravom super hranom zbog svih korisnih materija koje sadrži. Jedan...
Crveno sočivo u multikukeruCrveno sočivo u multikukeru
11. nov.
Čim sočivo provri, dodajte paradajz pastu, začine, beli luk i papriku. Čim se program isključi (moj je 30 minuta), posno sočivo bi trebalo da bude spremno za jelo....
Sočivo u ekspres loncuSočivo u ekspres loncu
06. okt.
Zatvaramo čvrsto ekspres lonac i kuvamo 15-20 minuta....
Sočivo u krok potuSočivo u krok potu
02. april
Sočivo očistimo i dobro operemo. Stavljamo sve sastojke u uređaj i sipamo vodu koliko da se pokrije. Uključujemo na stepen 2 i ostavljamo tako 4 sata....
Sočivo sa vrganjemSočivo sa vrganjem
23. maj
Uživajte u sočivu sa vrganjima!...
Sočivo sa slaninomSočivo sa slaninom
18. maj
Razmutiti brašno u malo vode i uliti u sočivo uz stalno mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Ostaviti sočivo još nekoliko minuta da se kuva kako bi se jelo zgusnulo....
Sočivo sa pivomSočivo sa pivom
03. jul
Operite sočivo i stavite da se kuva, isecite luk i šargarepu i dodajte ih. Kuvajte na umerenoj vatri, nakon oko 20 minuta dodajte čenove belog luka i paradajz pire. Vri sa pireom, nakon toga dodajte pivo i začine....
Sočivo sa povrćemSočivo sa povrćem
12. jun
Zagrejte maslinovo ulje i dodajte luk, beli luk i šargarepu da se prže do zlatno smeđe boje, zatim dodajte pečurke i sirće i pržite još 2-3 minuta. Povrću dodati sočivo, promešati i još malo pržiti....