Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Crno sočivo Beluga - šta treba da znamoSalata napravljena od sočiva ili kao garnirung, crno sočivo može da se pretvori u suptilan akcenat u vašem jelovniku.
Pogledajte koje su osobenosti crnog sočiva, koje treba da znamo, kao i koristi sočiva Beluga....
04. jul
Kako da kuvamo kestenje?Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
04. jun
Kako da pripremimo crveno sočivoSa crvenim sočivom se mogu pripremiti sva jela, koja se pripremaju sa običnim sočivom. Važno je znati da se crveno sočivo brže kuva, i zbog toga treba paziti da se ne prekuva i postane kaša....
25. jul
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Ova sorta leblebija, u poređenju sa belom, ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Nije ni čudno što je šefovi kuhinje sve više koriste u svojim jelima....
27. jun
Kako da kuvamo smeđi pirinačPosle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
21. sep.
Kako pravilno da kuvamo mesoNezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
09. jul
Kako da kuvamo na pariTakođe naučite:
- kako kuvati ribu na pari;
- kako kuvati meso na pari;
- kako kuvati karfiol na pari;...
19. dec.
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
05. feb.
Kako da napravimo kuvano testoOdakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili.
Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
12. avgust
Kako da kuvate makaroneTestenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
05. sep.
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaSvako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter.
Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
07. april
Sočivo u multikukeruStavljamo sočivo sa vodom u multikuker na program soup. Ovaj program traje jedan sat.
Kad ostane 30 minuta, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na kockice, papriku i 1 glavicu luka, sitno iseckanu. Dodajemo i ulje....
15. dec.
Vrste sočiva. Sve o sočivuSočivo može imati razne boje - crvenu, braon, roze, žutu, zelenu, crnu, kao i zelenu.
1. Braon sočivo je najpoznatije na našim prostorima. Može se sresti i sa nazivom - egipatsko sočivo....
22. januar
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimU poslednje vreme avokado se nalazi među tropskom hranom o kojoj se naviše raspravlja. Nezamenljivo je prisutan u svakoj zdravoj dijeti i smatra se pravom super hranom zbog svih korisnih materija koje sadrži.
Jedan...
16. dec.
Crveno sočivo u multikukeruČim sočivo provri, dodajte paradajz pastu, začine, beli luk i papriku.
Čim se program isključi (moj je 30 minuta), posno sočivo bi trebalo da bude spremno za jelo....
11. nov.
Sočivo u krok potuSočivo očistimo i dobro operemo. Stavljamo sve sastojke u uređaj i sipamo vodu koliko da se pokrije.
Uključujemo na stepen 2 i ostavljamo tako 4 sata....
02. april
Sočivo sa slaninomRazmutiti brašno u malo vode i uliti u sočivo uz stalno mešanje kako se ne bi stvorile grudvice.
Ostaviti sočivo još nekoliko minuta da se kuva kako bi se jelo zgusnulo....
18. maj
Sočivo sa pivomOperite sočivo i stavite da se kuva, isecite luk i šargarepu i dodajte ih.
Kuvajte na umerenoj vatri, nakon oko 20 minuta dodajte čenove belog luka i paradajz pire. Vri sa pireom, nakon toga dodajte pivo i začine....
03. jul
Sočivo sa povrćemZagrejte maslinovo ulje i dodajte luk, beli luk i šargarepu da se prže do zlatno smeđe boje, zatim dodajte pečurke i sirće i pržite još 2-3 minuta.
Povrću dodati sočivo, promešati i još malo pržiti....
12. jun