Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Pri pripremi mnogih kolača i torti traži se prelivanje kore šećernim sirupom. Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Možete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Postoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Od starih bugarskih običaja je ostalo da se sa šarenom solju, pogačom i medom dočekuju važni gosti ili novorođenče kako bi njegov život bio sladak i šaren....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Napravite ga od 100 ml vode i 50 g šećera, skuvajte dok se ne zgusne. Zrna se pomešaju sa vodom, kuvaju se oko dva sata i dodaje se hmelj. Kuva se još pola sata, procedi se i ohladi do 40 stepeni....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Rasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Kada se sir ohladi, stavite ga u frižider na 8 sati, da se zgusne i dobićete veoma ukusan topljeni sir....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Kupus se naseče i dodaju se rendane šargarepe i mirođija isečena na sitno. Pripremi se salamura od 1, 5 litara vode, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja i 1 šolje sirćeta, koja provri na vatri oko 2-3 minuta....
Kako se prave krutoni?Kako se prave krutoni?
06. maj
1
Važno je da se nije ubuđao. Hleb se iseče na manje kockice. Rasporedi se u posudu za pečenje i naprska se s malo maslinovog ulja ili ulja nakon čega se promeša....
Kiselo mleko, cimet i soda za skidanje šećera u krviKiselo mleko, cimet i soda za skidanje šećera u krvi
19. jul
U jendu čašu kiselog mleka stavljamo 1 kašičicu sode da se aktivira. Stavljamo nakon toga i cimet za skidanje šećera u krvi....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Nakon otprilike 10 minuta dobiće lepu ružičastu boju, ali imajte na umu da ga morate povremeno mešati kako bi se seme susama moglo dobro ispeći....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Pomešajte žumanca i šećer u posebnoj posudi. Postepeno sipajte bujon, mešajte neprestano da se žumance ne preseče. Nakon što se ujejdnače temeprature obe smese, smesu od žumanca dodajte u bujon....
Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)
02. mart
Ogledalo glazura se pravi na bazi čokolade, kakaa i pavlake sa dodatkom želatina ili pektina, koja u svom gotovom obliku zaista ima izglačanu površinu, kao ogledalo....
Kako se pravi testo sa maslacemKako se pravi testo sa maslacem
01. januar
Pogledajte takođe i kako da napravite lisnato testo i saznajte kako se čuva testo....
Kako se pravi domaći hrskavi krompirKako se pravi domaći hrskavi krompir
11. nov.
Pravilo sečenja Dužina nije toliko važna u poprečnom sečenju - tu sve kriške treba ravnomerno da se isprže, zato što će male zagoreti, a velike će ostati napola pržene....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Pogledajte takođe kako se pravi karamel glazura ili omiljena ogledalo glazura....
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....