Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći petao u popovskom paprikašuDomaći petao u popovskom paprikašu
07. okt.
Ostavite poklopljeno 10 minuta pre serviranja da se svi začini ujednače u ovom domaćem paprikašu od petla....
Domaći petao sa pirinčemDomaći petao sa pirinčem
06. dec.
Kuvajte 3-4 minuta, mešajte s vremena na vreme. Dodajte meso iz tegle, promešajte i prelijte toplom vodom dok ne pokrije pirinač. Začinite solju i biberom. Pecite dok jelo ne ostane na masti i pirinač ne omekša....
Domaći petao sa povrćemDomaći petao sa povrćem
26. sep.
Za tov vreme oljuštite i isecite povrće, krompir na krupne parčiće, luk na krupne polumesece, šargarepe na krupne kriške, posolite ih, pospite sa pola kašike ruzmarina i promešajte dobro da se začine....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Domaći petao sa kiselim kupusomDomaći petao sa kiselim kupusom
11. feb.
Sipajte vodu i ostavite da se krčka na tihoj vatri, ali neka poklopac šerpe bude u potpunosti zatvoren ili makar malo pomeren u stranu, kako voda ne bi isparavala, jer petao ima tvrđe meso i potrebno mu je više vremena da...
Domaći petao sa povrćem u šerpiDomaći petao sa povrćem u šerpi
26. dec.
Stavljamo meso da se kuva 30 minuta, pošto je meso malo žilavo. Meso ne treba da se skuva potpuno. Za to vreme treba da pripremimo povrće. Šargarepu i krompir sečemo na deblje krugove....
Domaći petao sa pirinčem i povrćemDomaći petao sa pirinčem i povrćem
05. dec.
Odvojimo batake na dva dela i skuvamo dok ne budu gotova, uvaljamo ih u alevu papriku i čubar i prebacujemo u pleh. Dodajemo malo masti i 50 ml od bujona, pečemo 10 minuta, dodajemo pirinač i nakon 5 minuta dodajemo gotov...
Domaći petao sa spanaćem u multikukeruDomaći petao sa spanaćem u multikukeru
03. april
Zatvorite poklopac i ostavite jelo da se kuva. Pet minuta pre kraja dodajte razmućeno brašno sa malo vode, promešajte i dokuvajte. Začinite suvom nanom....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan ukus, u kome možete uživati sa vašom porodicom. Možete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Seku se spoljašnji grubi listovi, s vremena na vreme se potapa u limunsku vodu. Dno istrljamo od dlačica uz pomoć kašičice i artičoku ostavljamo u vodi sa sokom od limuna....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Koliko vremena se kuva grašak? Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Petao u rerniPetao u rerni
17. feb.
Dva mini petla stavljamo u vatrostalnu posudu. Sve začine pomešamo i premazujemo i začinjavamo petlove. Dodajemo 100 ml vode. Petlove pečemo u hladnoj rerni 2 sata na 180 °C....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji je prethodno bio namočen? Nakon što je pasulj odstajao neophodno vreme, on se ocedi od vode i stavlja se u posudu u kojoj će se kuvati....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pre nego što ga sipate u njega prvo koristite neku meru po kojoj da znate posle koliko vode treba da dodate u njega za vreme termičke ovrade. Vaša mera može da bude najobičnija čaša....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Osim što štedi domaćici trud i vreme, jela pripremljena sa Multikukerom su ukusna, ali i proizvodi u njemu čuvaju veliki deo svojih korisnih kvaliteta....
Petao u ekspres loncuPetao u ekspres loncu
18. feb.
Zatvaramo poklopac i ostavljamo na ringli da se kuva. Sve ovo kuvamo otprilike 35 minuta, kada otvorimo dodajemo pirinač i ponovo zatvaramo. Po potrebi dodajemo još vode i čorbu od kupusa....