Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekDa biste bili sigurno, posebno ako pravite ovaj recept prvi put, koristite termometar kuhinjski, da se uverite da je temperatua mesa dostigla željenu. A ona treba da bude 50 stepeni unutrašanja - za srednje pečen....
Kako da vam pileće meso bude meko?Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko....
Brzi stekMogu da se mažu marinadom tokom pečenja.
Servirajte stekove sa svežim povrćem i sečenim limunom....
Stek AntoanetPecite stek Antoanet u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni samo sa gornjim grejačem 12-15 minuta dok hrskava korica ne dobije zlatnu boju....
Mariniran teleći stekPospite stekove solju i biberom, ostavite da odstoji 5-10 minuta i prelijte marinadom. Marinirajte pola sata....
Klasični stek Milaneze/undefined Uklonite skramu od svinjskog mesa. Istanjite meso i napravite stekove. Napravite poprečne proreze. Posolite i pobiberite.
Napravite smesu za pohovanje - umutite jaja i dodajte origano i so. U drugu posudu narendajte...
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Šta spremiti na brzinu a da bude i jeftinoDa li vam se često dešava da vam se neka prijateljica žali kako nema vremena ili sredstava da malo promeni jelovnik kod kuće, a da to ujedno bude i ukusno, kao i, nikako manje bitno, da bude korisno....
Kako da bajati hleb bude ponovo svež i mekKoliko god da su ove namirnice od testa primamljive, većina njih izgubi svež izgled samo nekoliko sati kasnije. Dešava se da kupimo topao hleb uveče, a da je on već ujutru suv, pa čak i tvrd....
Svinjski stek od kontrafileaStavljamo meso na ugrejan roštilj zajedno sa povrćem, pečemo dok ne bude gotovo.
Seviramo tople, posute svežim peršunom.
Svinjski stek od kontrafilea je gotov....
Teleći stek na roštiljuPokrijte ih i stavite u frižider na tri sata, da mogu dobro da se marinuju.
Nakon toga ugrejte roštilj i pecite stekove - vreme zavisiti od toga kako ih više volite, življe ili pečenije....
Kakao kolač Da prste poližešOstavlja se da se ohladi, nasecka se na komade i servira se preliveni kolač.
Ovaj kakao kolač da poližeš prste je definitivno više nego ukusan....