Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Ako ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati. Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
Kako da vam pileće meso bude meko?Kako da vam pileće meso bude meko?
15. jun
Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko. Druga varijanta je da ispečete pileće...
Brzi stekBrzi stek
24. jun
Mogu da se mažu marinadom tokom pečenja. Servirajte stekove sa svežim povrćem i sečenim limunom....
Stek AntoanetStek Antoanet
02. feb.
Pecite stek Antoanet u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni samo sa gornjim grejačem 12-15 minuta dok hrskava korica ne dobije zlatnu boju....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Kako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela. Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?
17. jun
Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita. Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Mariniran teleći stekMariniran teleći stek
20. avgust
Pospite stekove solju i biberom, ostavite da odstoji 5-10 minuta i prelijte marinadom. Marinirajte pola sata....
Klasični stek MilanezeKlasični stek Milaneze
03. maj
/undefined Uklonite skramu od svinjskog mesa. Istanjite meso i napravite stekove. Napravite poprečne proreze. Posolite i pobiberite. Napravite smesu za pohovanje - umutite jaja i dodajte origano i so. U drugu posudu narendajte...
Svinjski stek NjujorkSvinjski stek Njujork
25. januar
Normalno je da se pojavi plamen. Veoma krto i ukusno....
Kolač našeg detinjstva - sočni i neodoljivi KOHKolač našeg detinjstva - sočni i neodoljivi KOH
18. januar
Sigurni ste da je gotovo kada se ivice odvoje od posude u kojoj se peče. Mleko i šećer zagrejati i vrelo preliti preko pečenog biskvita. Služiti hladno, prijatno!...
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuKulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericu
06. mart
Malo je onih ljubitelja mesa i delikatesa od mesa koji ne vole toplu i aromatičnu džigericu. U isto vreme postoje i oni koji još uvek ne znaju kako se sprema džigerica, a da bude sočna i meka. Zato ćemo vam sada otkriti...
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?
25. nov.
Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja. Međutim, ako nemate dovoljno...
Šta spremiti na brzinu a da bude i jeftinoŠta spremiti na brzinu a da bude i jeftino
24. sep.
Da li vam se često dešava da vam se neka prijateljica žali kako nema vremena ili sredstava da malo promeni jelovnik kod kuće, a da to ujedno bude i ukusno, kao i, nikako manje bitno, da bude korisno. Evo nekoliko saveta...
Kako da bajati hleb bude ponovo svež i mekKako da bajati hleb bude ponovo svež i mek
19. mart
Hleb i razne pogačice koje nas mame u izlozima prodavnica i pekara su toliko ukusni! Samo se prisetite hrskavog susama i drugih semenki, savršene zlatne korice, neodoljive arome. Koliko god da su ove namirnice od...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Kolač izručiti na tacnu. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti. Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Teleći stek na roštiljuTeleći stek na roštilju
17. avgust
Pokrijte ih i stavite u frižider na tri sata, da mogu dobro da se marinuju. Nakon toga ugrejte roštilj i pecite stekove - vreme zavisiti od toga kako ih više volite, življe ili pečenije....
Svinjski stek u rerniSvinjski stek u rerni
02. jul
Svinjski stek u rerni je gotov...
Teleći stek u tiganjuTeleći stek u tiganju
03. okt.
Teleći stek na tiganju je gotov....
Svinjski stek od kontrafileaSvinjski stek od kontrafilea
22. jul
Stavljamo meso na ugrejan roštilj zajedno sa povrćem, pečemo dok ne bude gotovo. Seviramo tople, posute svežim peršunom. Svinjski stek od kontrafilea je gotov....