Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekAko ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati.
Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
07. jul
Kako da vam pileće meso bude meko?Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko. Druga varijanta je da ispečete pileće...
15. jun
Brzi stekMogu da se mažu marinadom tokom pečenja.
Servirajte stekove sa svežim povrćem i sečenim limunom....
24. jun
Stek AntoanetPecite stek Antoanet u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni samo sa gornjim grejačem 12-15 minuta dok hrskava korica ne dobije zlatnu boju....
02. feb.
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita.
Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
17. jun
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Mariniran teleći stekPospite stekove solju i biberom, ostavite da odstoji 5-10 minuta i prelijte marinadom. Marinirajte pola sata....
20. avgust
Klasični stek Milaneze/undefined Uklonite skramu od svinjskog mesa. Istanjite meso i napravite stekove. Napravite poprečne proreze. Posolite i pobiberite.
Napravite smesu za pohovanje - umutite jaja i dodajte origano i so. U drugu posudu narendajte...
03. maj
Kolač našeg detinjstva - sočni i neodoljivi KOHSigurni ste da je gotovo kada se ivice odvoje od posude u kojoj se peče.
Mleko i šećer zagrejati i vrelo preliti preko pečenog biskvita. Služiti hladno, prijatno!...
18. januar
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuMalo je onih ljubitelja mesa i delikatesa od mesa koji ne vole toplu i aromatičnu džigericu. U isto vreme postoje i oni koji još uvek ne znaju kako se sprema džigerica, a da bude sočna i meka. Zato ćemo vam sada otkriti...
06. mart
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja.
Međutim, ako nemate dovoljno...
25. nov.
Šta spremiti na brzinu a da bude i jeftinoDa li vam se često dešava da vam se neka prijateljica žali kako nema vremena ili sredstava da malo promeni jelovnik kod kuće, a da to ujedno bude i ukusno, kao i, nikako manje bitno, da bude korisno. Evo nekoliko saveta...
24. sep.
Kako da bajati hleb bude ponovo svež i mekHleb i razne pogačice koje nas mame u izlozima prodavnica i pekara su toliko ukusni! Samo se prisetite hrskavog susama i drugih semenki, savršene zlatne korice, neodoljive arome. Koliko god da su ove namirnice od...
19. mart
Kako da napravimo domaću jufkuOhlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemOstaviti da se ohladi i stegne.
Kolač izručiti na tacnu.
Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti.
Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
09. feb.
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaOstavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko.
Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
26. januar
Teleći stek na roštiljuPokrijte ih i stavite u frižider na tri sata, da mogu dobro da se marinuju.
Nakon toga ugrejte roštilj i pecite stekove - vreme zavisiti od toga kako ih više volite, življe ili pečenije....
17. avgust
Svinjski stek od kontrafileaStavljamo meso na ugrejan roštilj zajedno sa povrćem, pečemo dok ne bude gotovo.
Seviramo tople, posute svežim peršunom.
Svinjski stek od kontrafilea je gotov....
22. jul