Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Da biste bili sigurno, posebno ako pravite ovaj recept prvi put, koristite termometar kuhinjski, da se uverite da je temperatua mesa dostigla željenu. A ona treba da bude 50 stepeni unutrašanja - za srednje pečen....
Kako da vam pileće meso bude meko?Kako da vam pileće meso bude meko?
15. jun
Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko....
Brzi stekBrzi stek
24. jun
Mogu da se mažu marinadom tokom pečenja. Servirajte stekove sa svežim povrćem i sečenim limunom....
Stek AntoanetStek Antoanet
02. feb.
Pecite stek Antoanet u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni samo sa gornjim grejačem 12-15 minuta dok hrskava korica ne dobije zlatnu boju....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Unutrašnji deo patlidžana treba da bude bled, kremaste boje i bez ikakvih tragova....
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?
17. jun
Britanski naučnici su otkrili kako da pripremite pomfrit, i da izbegnete rizik od pojave oboljenja raka....
Svinjski stek NjujorkSvinjski stek Njujork
25. januar
Normalno je da se pojavi plamen. Veoma krto i ukusno....
Mariniran teleći stekMariniran teleći stek
20. avgust
Pospite stekove solju i biberom, ostavite da odstoji 5-10 minuta i prelijte marinadom. Marinirajte pola sata....
Klasični stek MilanezeKlasični stek Milaneze
03. maj
/undefined Uklonite skramu od svinjskog mesa. Istanjite meso i napravite stekove. Napravite poprečne proreze. Posolite i pobiberite. Napravite smesu za pohovanje - umutite jaja i dodajte origano i so. U drugu posudu narendajte...
Kolač našeg detinjstva - sočni i neodoljivi KOHKolač našeg detinjstva - sočni i neodoljivi KOH
18. januar
Sigurni ste da je gotovo kada se ivice odvoje od posude u kojoj se peče. Mleko i šećer zagrejati i vrelo preliti preko pečenog biskvita. Služiti hladno, prijatno!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuKulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericu
06. mart
Uvek perite džigericu pod mlazom tekuće vode, ali nemojte da je držite u vodi. tj. da je potapate. 2. Džigerica bude najukusnija ako je stavite u sveže mleko. 3....
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?
25. nov.
Prateći ove savete, trebalo bi da budete u mogućnosti da pripremite kiseli kupus za delić vremena, koje je inače potrebno....
Šta spremiti na brzinu a da bude i jeftinoŠta spremiti na brzinu a da bude i jeftino
24. sep.
Da li vam se često dešava da vam se neka prijateljica žali kako nema vremena ili sredstava da malo promeni jelovnik kod kuće, a da to ujedno bude i ukusno, kao i, nikako manje bitno, da bude korisno....
Kako da bajati hleb bude ponovo svež i mekKako da bajati hleb bude ponovo svež i mek
19. mart
Koliko god da su ove namirnice od testa primamljive, većina njih izgubi svež izgled samo nekoliko sati kasnije. Dešava se da kupimo topao hleb uveče, a da je on već ujutru suv, pa čak i tvrd....
Teleći stek u tiganjuTeleći stek u tiganju
03. okt.
Teleći stek na tiganju je gotov....
Stek od mlevenog mesaStek od mlevenog mesa
29. dec.
Stek od mlevenog mesa je mnogo ukusan....
Svinjski stek od kontrafileaSvinjski stek od kontrafilea
22. jul
Stavljamo meso na ugrejan roštilj zajedno sa povrćem, pečemo dok ne bude gotovo. Seviramo tople, posute svežim peršunom. Svinjski stek od kontrafilea je gotov....
Teleći stek na roštiljuTeleći stek na roštilju
17. avgust
Pokrijte ih i stavite u frižider na tri sata, da mogu dobro da se marinuju. Nakon toga ugrejte roštilj i pecite stekove - vreme zavisiti od toga kako ih više volite, življe ili pečenije....
Svinjski stek u rerniSvinjski stek u rerni
02. jul
Svinjski stek u rerni je gotov...
Stek na fiorentinski načinStek na fiorentinski način
30. januar
Gotov stek treba da bude poluživ u sredini....
Kakao kolač Da prste poližešKakao kolač Da prste poližeš
20. mart
Ostavlja se da se ohladi, nasecka se na komade i servira se preliveni kolač. Ovaj kakao kolač da poližeš prste je definitivno više nego ukusan....