Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da lako umesite pogaču?Kako da lako umesite pogaču?
08. okt.
Sledite savete i umesite najukusnije i najlakšu pogaču. Srećno!...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta. Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da lako oblikujemo pogaču?Kako da lako oblikujemo pogaču?
09. feb.
Istina je da nije dovoljno da samo umesite testo, kako bi pripremili pogaču kojom ćete oduševiti svoje goste....
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Na nekim mestima se umesto tradicionalog belog brašna koristi kukuruzno brašno za valjanje ribe....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića. Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
Kako da ispletemo pogaču?Kako da ispletemo pogaču?
08. feb.
Ipak, mnogo je prijatnije kada uložite dodatni trud i napravite lepo testo za pogaču. Jedan od načina za oblikovanje testa je pletenje pogače. Za ovaj postupak vam je potrebno standardno testo za pogaču....
Lako posno predjeloLako posno predjelo
22. feb.
3 lista kiselog kupusa stavite na radnu površinu. Preko njih stavite 3 pečene paprike, a preko paprika poređajte kisele krastavčiće. Pažljivo urolajte. Isti postupak ponovite i sa preostalim sastojcima. Oštrim...
Kako lako napraviti sladoled od dinje ili lubeniceKako lako napraviti sladoled od dinje ili lubenice
31. jul
Ako se voćna masa ostavi dok se potpuno ne očvrsne, umesto eterične delikatne konzistencije dobiće se čvrsti grumen leda. Pre stavljanja sladoleda od lubenice za konačno zamrzavanje, stavlja se u posebne kalupe....
Kolač Brzo, lako, ukusnoKolač Brzo, lako, ukusno
26. april
Ostavite u frižider da se stegne....
Lako slatko od kajsijaLako slatko od kajsija
16. jul
Dodajte šećer i stavite na ringlu da se kuvaju. Mešajte bez prestanka, da ne zagori. Gotovo je kada drvena kašika ostavi trag u slatku....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Pogača u margaritamaPogača u margaritama
13. mart
Mesimo testo za pogaču na nabrašnjenoj radnoj površini i nastavljamo da mesimo još otprilike 10 minuta dok se ne dobije glatko i elastično testo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da lako iscedite limun?Kako da lako iscedite limun?
07. april
Sveže isceđeni sok od limuna je neverovatno koristan, ako se uzima se kao napitak - razblažen i u kombinaciji sa drugim sokovima od voća ili povrća. Takođe se široko koristi u kulinarstvu i poslastičarstvu. Postoji...
Kako da lako ogulimo šargarepu?Kako da lako ogulimo šargarepu?
26. april
Tako da je već umesto dve šargarepe potrebno tri, zato što smo ih previše smanjili pokušavajući da ih očistimo....
Kako da lako oljuštite dunju?Kako da lako oljuštite dunju?
15. okt.
Jesen je sezona dunja i mnogi ljudi su fascinirani njihovom prijatnom aromom i blagotvornim svojstvima. Od njih se prave slatkiši, džemovi, kompoti od dunja, mogu se uključiti u glavna jela i jesenje turšije. Ali kada...
Kako da lako oljuštite tikvice?Kako da lako oljuštite tikvice?
18. april
Tikvice su niskokalorično povrće visoke nutritivne vrednosti. Osim što su izuzetno korisne, imaju kvalitetan ukus koji ih stavlja na ključno mesto u svetu kulinarstva. Ovo nije slučajno, jer su one glavni lik u nekim od...
Kako da lako oljuštimo jabuke?Kako da lako oljuštimo jabuke?
29. sep.
Jabuke su namirnica koja se koristi često u receptima kao što su štrudle, razni kolači, slatkiši i druge vrste slatkih stvari. Kod nas je veoma popularno voće, ima mnogo sorti jabuka i sve imaju svoje različite...
Kako da lako ocedite špagete?Kako da lako ocedite špagete?
28. sep.
Špageti na stolu uvek sa sobom donose aromu i raspoloženje Italije u kuću. Pripremaju se lako i vole ih svi, mali i veliki. Jedan od koraka u pripremi, koji muče domaćice u kuvanju ove ukusne hrane, je samo ceđenje špageta...
Kako da lako oljuštimo cveklu?Kako da lako oljuštimo cveklu?
21. sep.
Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu cvekle u različitim jelima i predjelima, ali obično sve domaćice čiste sveklu na jedan isti način. Danas ima toliko različitih alatki za čišćenje i ljuštenje cvekle, krompira...