Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se i zbog čega se bademi potapaju u vodu?To je razlog zbog čega se bademi i drugi orašasti plodovi potapaju u vodu.
Potapanje badema ne samo da pomaže kod varenja, već značajno poboljšava njihov ukus, takođe menja strukturu zrna i olakšava žvakanje....
04. okt.
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Vreme potapanja orašastih plodova i semenki u vodi:
bademi - 8-12 sati
indijski orah - 2-3 sata
orasi - 4-8 sati
lešnici - 8 sati
semenke suncokreta - 4 sata
semenke bundeve - 4 sata
laneno...
13. april
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Konkilie testenina se belim sosomDodaju se makarone i grašak.
Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
22. okt.
Uštipci koji se sami okrećuMasnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću.
Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
13. mart
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Orada se koricom od oraha1. Očistite oradu i odvojte dva fileta sa kožom. Pincetom izvadite sve ostale fine koščice.
2. Stavite u blender ili ručno sitno iseckajte orahe, sveže začine po izboru i beli luk.
Pomešajte sa maslacem, prezlama i...
25. avgust
Pica se pestom i česteromPrvo namažemo testo pastom od paradajza, nakon čega posipamo pestom od bosiljka.
Sledi ćureći file iskidan na parčiće....
31. maj
Palačinke o kojima se pričaServiramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
27. dec.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se i zbog čega potapa džigerica?Finese za pripremu mekane i vazdušaste džigerice
Džigerica uvek treba da se potapa pre pripreme, jer ako se to ne učini, tokom termičke obrade će postati tvrda i žilava....
17. januar
Zbog čega su bademi gorki?Upravo zbog ovih kvaliteta, bademi pronalaze široku upotrebu u kulinarstvu.
Ali, kod konzumacije badema, možete naleteti i neki gorak plod i tada, s punim pravom postavljate pitanje - Zbog čega su bademi gorki?...
02. feb.
Pile u koje ćete se zaljubitiVadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni.
Serviramo sa čašom piva i salatom.
Prijatno!...
23. sep.
Keksići koji se tope u ustimaMogu se ostaviti beli, oblikovati i nakon pečenja mogu se posuti šećerom u prahu....
15. maj
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaProvučemo dobijenu predformu kroz cediljku kako bi se uklonile sve grudvice brašna. Sada počinjemo da mutimo belanca pomoću miksera.
Dodajemo još u početku limunov sok i 1/3 kristal šećera....
26. mart
1
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Kako se konzervira vrganj?Svi znaju da je sveža hrana najbolja hrana. Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira.
Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje...
24. okt.