Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomMetabolizam i velika kilaža su usko povezani - to zna većina ljudi danas. Usporen metabolizam je glavni razlog gojaznosti.
To nije uvek tako, zato što na gomilanje kilograma utiče količina kalorija koja se uzima...
17. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da se izborimo sa prašinom u kućiKako bi se izborili sa prašinom kod kuće, potrebno je da pratite određena prosta pravila. Eto koja su to i kako da ih se pridržavate na najbolji način.
Prvo ide pod, koji se svakodnevno treba čistiti....
12. jun
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Kako da se hranimo sa protezom?Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate.
Ukoliko se proteze...
21. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Izborite se sa upalama pomoću ove hraneHrana je najvažniji element dobrog i dragocenog zdravlja. Pravilna i uravnotežena ishrana je ključ za jačanje imuniteta i povećanje energetskih zaliha.
Jedna od najvažnijih funkcija hrane je njeno protivupalno svojstvo...
02. sep.
Izborite se sa konstipacijom uz malo pektinaPektin se od drevnih vremena koristi. Gotovo sve voće sadrži pektin, ali u različitim količinama - pomorandža, grejpfrut, šljiva, kajsija. Najviše ga ima u jabukama.
Prednosti i koristi pektina su:
- Bolje varenje...
29. jun
Probajte ovaj trik da biste se izborili sa željom za slatkimAko su slatkiši vaša slabost i konzumacija istih vam smeta da budete u željenoj formi, postoji jedan lak trik, kojim ćete moći da savladate apetit za nečim slatkim.
Metod su otkrili naučnici sa Kolumbijskog Univerziteta...
19. jun
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
24. januar
Kako se radi sa želatinomŽelatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
21. nov.
Kako da smršamo sa bundevom?Stručnjaci se i dalje spore da li je bundeva voće ili povrće. Bez obzira u koju grupu namirnica je svrstavamo, to je svakako biljka vrednih dijetetskih i nutritivnih kvaliteta. Mali sadržaj masti u njoj, a istovremeno...
30. nov.
Kako da pohujete sa pivom?Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli.
Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini. Jela u koje...
02. avgust
Kako da se otarasimo gasova?Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...
10. april
Kako da se odreknemo hlebaCeo svet je pobuzela težnja da se odrekne hleba, mnogi brendovi hrane na pakovanjima ukazuju da je bez glutena. Blogeri govore o čudima sa figurom prilikom isključivanja brašna iz upotrebe. Ljudi počinju da misle: Možemo...
30. januar
Kako da se oslobodimo nitrata?Nitrati su soli azotne kiseline. Obično su beli i bezbojni, prašaste kristalne supstance koje se dobro rastvaraju u vodu. Nitrati se masovno koriste u mnogim industrijama
- u poljoprivredi kao visoko efektivna đubriva...
16. jul
Kako da se oslobodimo refluksaVelika količina hrane smeta varenju tako što pritiska želudac i to vodi do izlučivanje više kiseline.
Smršajte, ako je potrebno
Ako patite od viška kilograma, probajte da smršate....
13. jul
Kako se kuva sa kokosovim uljem?To je uslovljeno načinom proizvodnje, posredstvom dodavanja vodonika u maslac pri visokom pritisku i temperaturi.
To se radi kako bi se produžila njegova trajnost....
20. januar
Čaj od čubra kod visokog krvnog pritiska i problema sa želucemVri oko 5 minuta i onda ga skidam sa vatre i presipam u čašu, pokrivam tanjirom da se popari i ohlai.
Sadržaj rasporedim na 3-4 unosa tokom celog dana....
20. april
Kako da poslužimo oval sa sirevima?Hiljadama godina uživamo u nijansama, ukusima, teksturama i aromatičnim sirevima. U kombinaciji sa hrskavim hlebom i čašom vina, oni su savršen predlog za žurku.
Ali kako da poređate oval sa sirevima i šta tačno da ponudite...
19. avgust
Kako da trajno smršamo sa avokadomZdravlje igra ključnu ulogu po pitanju našeg samopouzdanja. Važno je da se brinete ne samo o tome kako izgledate, trenirajući redovno i vodeći aktivan način života, ali i da se hranite izbalansirano i zdravo. Ukoliko i...
27. okt.
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Mladi luk sa dugačim zelenim, cevastim listovima i nerazvijenom lukovicom, je iz roda Allium. Njegov ukus je manje intenzivan od onog kod drugih vrsta luka, što ga čini odgovarajućim za konzumaciju kako sirov, tako i kuvan...
09. avgust
Kako da se hranimo kod dijarejeMožda ste jeli pogrešne stvari, možda ste bili pod stresom ili možda nemate apsolutno nikakvu predstavu zašto vam je želudac toliko loše. Treba da znate šta jedete da ne biste učinili da stvari postanu još gore.
1....
20. maj