Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Nadamo se da vam je naš članak bio koristan i da ćete moći da osušite slinavke kod kuće....
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Ukoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ako vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni. Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
Kako da osušimo jujubuKako da osušimo jujubu
25. feb.
U dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši. Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Ako želite da osušite smokve, isečene na dva dela, sačekajte da se ohlade malo u frižideru, da biste ih isekli. Kada su meke i tople, nože teško prolazi kroz njih zato što su lepljive....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Šljive nisu posebno skupo voće i verovatnoća da u njima ima neke hemije, je beznačajna. Kada birate šljive, koje ćete sušiti, treba da izaberete samo potpuno zrelo voće....
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Da biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine....
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Zatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta. U rerni Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
Osušite šljive za zimuOsušite šljive za zimu
18. sep.
Takođe, treba da budete sigurni da je kožica šljive u potpunosti čista, jer kada se osuši, teško će moći da se opere i očisti od nakupljene prljavštine....
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Kako da osušite origano i majčinu dušicu?
25. maj
Smatra se da ste pravilno osušili origano ili majčinu dušicu, ako nisu izgubili boju ili ukus. Lako ćete saznati da li su biljke već osušene – čim ih dodirnete prstom, listovi i cvetovi počinju da opadaju....
Pečene šljive sa siromPečene šljive sa sirom
20. avgust
Pecite šljive sa sirom u hladnoj rerni, koju zagrevate na 250 stepeni oko 10 minuta, a nakon toga smanjite na 200 stepeni i pecite 20 minuta. Izvadite i poslužite pečene šljive sa sirom, kako tople, tako i hladne....
Pečene plave šljive sa orasimaPečene plave šljive sa orasima
28. sep.
Pažljivo se rascepe plave šljive nožem i odvajaju se od koštica. Orasi se prethodno iseku na četvrtine. Na mesto koštica se stavlja po jedna četvrtina oraha i šljiva se zatvara....
Kako da čuvamo šljive?Kako da čuvamo šljive?
10. jul
Drugi način čuvanja šljiva je da ih osušite. Šljive se suše cele. Suve šljive su veoma ukusne, korisne i takođe sadrže velike količine hranjljivih materija....
ŠljiveŠljive
13. mart
Šljive Demson su male šljive, koje se koriste uglavnom za konzerviranje....
Kako da osušimo ren?Kako da osušimo ren?
30. nov.
Sušenje rena Da biste osušili koren rena, prvo ga morate očistiti od zemlje, a zatim dobro oprati i oljuštiti. Zatim ga narendajte na krupno. Zatim stavite u tiganj i osušite na laganoj vatri....
Kako da osušimo kokos?Kako da osušimo kokos?
24. avgust
Kokos je ukusno tropsko voće, veliki orah sa tri kruga. U unutrašnjosti oraha se nalazi belo, tvrdo i jestivo jezgro (kopra) i tečnost (kokosova voda) koja se pije samo kod nezrelog voća, pošto inače izaziva dijareju....
Kako da osušimo jagode?Kako da osušimo jagode?
16. jul
Jagode možete da osušite na nekoliko načina - na otvorenom, u rerni ili u električnoj sušari. Sušenje jagoda nije previše jednostavno....
Kako da osušimo mentu?Kako da osušimo mentu?
27. april
Menta je sjajna lekovita biljka, sa predivnim svojstvima, samo je bitno da znamo kako da je osušimo i pravilno čuvamo, što je istovremno i veoma jednostavno....
Kako da osušimo đumbir?Kako da osušimo đumbir?
01. april
Metod za sušenje: Operite đumbir, očistite ga (ako želite), stavite u krpu i osušite. Koren isecite na tanke pločice, što su tanje, to bolje....
Kako da osušimo ruzmarin?Kako da osušimo ruzmarin?
22. feb.
U običnoj rerni takođe možete da osušite biljku. Za taj cilj operite grančice, iscedite i osušite. Isecite ih na manje snopove i poređajte tako da budu na rastojanju u tepsiju, obloženoj papirom za pečenje....