Bonapeti.rs»Saveti»Kako da čuvamo šljive?

Kako da čuvamo šljive?

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
339154
Kako da čuvamo šljive?

Šljive spadaju u voće koje ne može da se čuva dugo.

Jedan od načina da duže vreme sačuvate šljive je da ih zamrznete. Pre nego što šljive stavite u zamrzivač, treba da ih operete, osušite i odstranite koštice iz njih. Nakon toga ih stavite u kesu i zatim u zamrzivač.

Drugi način čuvanja šljiva je da ih osušite. Šljive se suše cele. Suve šljive su veoma ukusne, korisne i takođe sadrže velike količine hranjljivih materija. Njih možete da koristite u kolačima sa šljivama, u sirovim desertima, vegan bombonama, slatkim rolatima.

Za sušenje odaberite šljive koje su zdrave, sjajne, bez oštećenja ili pokvarenih delova. Šljive dobro operite, ostavite ih da se ocede i prosuše. Nakon toga ih ostavite deset dana na sunčano mesto.

Nakon sušenja šljive menjaju svoju boju. Kod ovog procesa, mesnati deo šljiva postaje braon. Šljive se skupe i značajno su manje, nego u sirovom stanju.

Sušene šljive treba da se čuvaju obavezno u papirnim vrećicama i na temperaturi od 12 stepeni. Ako suve šljive čuvate na propisani način, mogu biti dobre za upotrebu do jedne godine. Možete da ih koristite u različitim kolačima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji