Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako se kuvaju lignje?Pravilno skuvane lignje su veoma ukusne i organizam ih lako apsorbuje. One sadrže vredne materije, koje se zdrave za telo....
24. januar
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
28. okt.
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
09. jul
Pravilno čuvanje jajaLepo je da se kuvana jaja pojedu u roku od nedelju dana.
Pošto je normalno da nakon Uskra ostane jaja, ispostavlja se da se preporučuje da ih uopšte ne jedete....
18. mart
Kako se pravilno seče meso?Na taj način se neće izgubiti ukusni sokovi za vreme kuvanja, a isto tako će ostati sočno, i čuvaće se zajedno sa svojim kvalitetom ukusa i korisnim sastojcima....
18. jun
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKada se pasulj kuva na tihoj vatri, uvek bude odličan.
- Nemojte ga soliti, jer tako produžavate vreme kuvanja....
26. feb.
Finese pri kuvanju jajaKuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Uskrs i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla....
28. mart
Kako se pravilno sastavlja burger i sendvič?Možda do sada niste razmišljali o tome, ali pravilno sastavljanje burgera ili sendviča je razlog što je on toliko ukusan....
28. sep.
Pravilno kuvanje pirinčaU većini slučajeva on se samo kuva. Kako bi pravilno skuvali pirinač, potrebno vam je određena količina pirinač, dupla količina vode na količinu pirinča, so i šerpa sa poklopcem koji se dobro zatvara....
24. feb.
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeOno što treba da zapamti svaki početnik u farbanju jaja jeste pravilo prvog ofarbanog jajeta - ono je obavezno crveno....
05. maj
Kako se kuva artičokaArtičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!...
13. jun
Kako se kuva kukuruzKuvati oko 15-20 minuta dok ne omekšaju. zrna izvadite rešetkastom kašikom da bi se voda isecedila....
27. april
Kako se kuva lep pirinačTako na primer za obični beli pirinač prihvaćeno je pravilo odnosa pirinač:voda da bude 1:3, dok je vode za pirinač za suši mnogo manje....
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje....
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Mi je pogrešno poredimo sa nama bolje poznatom oradom i brancinom, ali to nije posebno pravilno sa naše strane. Svaka riba ima svoj sopstveni ukus, svojstven samo i jedino njoj....
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Njegova priprema ne oduzima mnogo vremena ako se pravilo pravi nezavisno od činjenice što je pasulj zrnasto povrće koje se dugo kuva kako bi dostiglo fazu gotovosti....
14. okt.
Kako se kuvaju guščija jaja?Takođe je važno da guščja jaja moraju biti pravilno okrugla, bez deformacija;
- U šerpu ili lonac sipajte vodu, posolite je da sprečite pucanje ljuske jajeta, a zatim stavite jaja blizu jedno do drugog....
01. april
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaUskrs povezujemo uglavnom sa farbanim jajima i Uskršnjim kolačem (Kozunak). Pravi Uskršni kolač za ovaj praznik je mekan, mirisan i odvaja se u nitima.
Svi znaju da se Uskršnji kolač pravi od jaja i svežeg mleka. Međutim...
14. mart
Kako se prave kuvano i pareno testoKuvano testo
Kuvano testo se od kuvara smatra magičnim. To je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd....
23. sep.
Kako skuvati uskršnja jaja?Postoje određena pravila kojih bi se trebalo pridržavati kada kuvamo jaja za Uskrs.
Prvo je potrebno da izaberete odgovarajuću posudu u kojoj ćete kuvati jaja....
17. feb.
Pravilno začinjavanje i kuvanje pticaUkoliko je ptica sa više masnoće, ona treba da se ukloni u procesu kuvanja. Po mogućnosti se odstranjuju veća nagomilavanja masnoće u šupljinama tela i vrata....
25. dec.