Krompir sote Džejmija OliveraKrompir sote Džejmija Oliveraokretanju palačinki. 3. Kada krompir sote počne da postaje zlazast, stavite ostatak maslaca, a nakon par sekundi - i beli luk, isečen na tanke kriške. Kuvajte do ravnomerne preplanulosti, stavite začine u...
Hrskavi krompir soteHrskavi krompir sotedva dela. U tiganj se stavlja više ulja da se zagreje. Dodaje se jedan deo krompira. Kad je krompir skoro gotov dodaje se polovina belog luka i mirođija. Kuva se dok se ne dobije zlatasta korica. Soli se. Isto se ponavlja i sa ostatkom krompira....
Krompir sote kao u restoranuKrompir sote kao u restoranu
22. avgust
Toni Aleksov
Kao što znate, u restoranima se krompir sote pravi od poluskuvanog krompira, jer nema mnogo vremena da bi se sirovi krompir pripremio u zadatom vremenu. Oljuštite i operite krompir i nasecite ga na četvrtine, tako da...
Savršeni čips od krompiraSavršeni čips od krompiraSavršen čips se priprema od određene sorte krompira sa niskim sadržajem skroba - Agrija ili Sante. Ako je krompir mlad, obrađujemo ga sa korom nakon temeljnog pranja. Ako ga pripremate u zimskom periodu oljuštite ga...
Krompir sote na kafanski načinKrompir sote na kafanski način
06. avgust
1
Mariola Pantelic
Operite i oljuštite krompir. Isecite ga na parčiće. Stavite ih u šerpu sa vodom i kuvajte 5 minuta. Izvadite i ocedite dobro. U tiganju istopite maslac. Dodajte krompir. Ispržite dok ne postanu zlatasti, pro čemu...
Krompir sote sa belim lukomKrompir sote sa belim lukomKrompir se oljušti i iseče na šajbne debljine 7-6 milimetara. Skuva se u vodu ili najbolje u mašini na paru (važno je da se ne prekuva). Nakon toga se zaprži u maslacu dok se ne zarumeni sa obe strane. Posipa se belim lukom u prahu i sitno isečenim peršunom....
Krompir sote sa mirođijom i belim lukomKrompir sote sa mirođijom i belim lukomKrompir dobro operemo i očistimo, oljuštimo ga i stavljamo da provri u posoljenoj vodi. Ne ostavljate krompir da bude mnogo mekan, treba da ostane polu skuvan. Poluskuvan krompir isečemo na krupne parčiće i zapržimo...
Savršen krompir pire za specijalne prilikeSavršen krompir pire za specijalne prilikeI jednostavni dodaci mogu da izgledaju prefinjeno i da budu ukusni. Odgovarajuće je za romantičnu večeru sa svećama i čašom vina. Operite krompir, oljuštite i stavite u šerpu sa kupućom, posoljenom vodom. Kuvajte na...
Krompir sote sa pečurkama, belim lukom i mirođijomKrompir sote sa pečurkama, belim lukom i mirođijomOdaberemo mladi krompir, izvađen skoro. Očetkamo ga pod tekućom vodom, da ne moramo da ga ljuštimo. Isečemo ga na krupne kocke i zapržimo u maslinovom ulju na slaboj vatri. Dodajemo pečurke i promešamo. Nakon 3-4...
Kako se seče i priprema savršeni krompir za prženje?Kako se seče i priprema savršeni krompir za prženje?
09. avgust
Toni Aleksov
one vrste sa manje skroba - od 16-18%. Razume se, sve vrste krompira se mogu koristiti u kulinarstvu, ali da li to znači da će konačni rezultat biti pravi? Krompir sa malo skroba 16-18% - dobar je za prženje i...
Pečurke sotePečurke sotePečurke se očiste vlažnim kuhinjskim ubrusom i oljušte se. Iseku se na kriške, ali se ne skida stručak. Zagreva se maslac u tiganju i dodaju se čenovi belog luka, prepolovljeni na dva dela. Kada se istopi maslac...
Savršeni TabuleSavršeni TabuleVezica peršuna se opere i osuši. Usitni se i stavi u posudu. Paradjz se iseče na kocke i doda u peršun. Usitni se na kocke i crveni luk, dodaje se. Menta se opere i osuši, iseče se na sitno i takođe se dodaje ostalim...