Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šarena soŠarena so
19. maj
Šarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
Panađurska šarena soPanađurska šarena so
05. jul
Panađurska šarena so je gotova....
Domaća šarena soDomaća šarena so
11. jul
Rezultat je mnogo aromatičnija i bogatija domaća šarena so u poređenju sa paketom iz prodavnice....
Morska salataMorska salata
21. okt.
Nasecite krompir i šargarepu na kockice. Razredite majonez sa belim vinom i dobro promešajte. Promešajte salatu, dodajte majonez, aranžirajte za posluženje i ukrasite inćunima i jajima koja ste presekli na pola....
Pogača Morska zvezdaPogača Morska zvezda
06. april
Ne trudite se da trouglovi budu jednaki, čak treba da su različiti da se dobije prava Morska zvezda. Kada pogača naraste, mažem je žumancem i pečemo na 160 stepeni....
Torta Morska fantazijaTorta Morska fantazija
03. nov.
Jaja i šećer mutimo u vazdušast krem. U njih dodajemo ulje i sveže mleko. U posudi pomešamo suve sastojke i počinjemo da dodajemo po malo od njih u smesu dok se nedobije homogena smesa. Gotovu smesu možemo da ispečemo...
Morska rba u belom sosuMorska rba u belom sosu
03. dec.
Za to vreme napraviti preliv od kisele pavlake, origana, kašike brašna i malo soli. Ovom smesom preliti ribu i peći još desetak minuta....
Morska lisica sa mladim krompiromMorska lisica sa mladim krompirom
21. okt.
Morsku lisicu osušite i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje, koji ste premazali maslinovim uljem. Pospite sa malo soli i bibera. Pecite na 180 stepeni. Poslužite morsku lisicu sa prilogom od povrća....
Vatus (Morska lisica) na tiganjuVatus (Morska lisica) na tiganju
28. jun
Vatus (morska mačka) je potpuno hrskava riba. Veoma liči na iverak i ako nisi poznavalac možeš lako da budeš u zabludi. Dve pljosnate ribe veoma liče i iskusniji ih razlikuju samo po repovima....
Morski PlodoviMorski Plodovi
17. sep.
Dovoljno je samo da zapazimo da su japanci nacija sa najdužim životnim vekom, a njihov meni je baziran upravo na morskoj hrani, pirinču i soji....
Morski ježMorski jež
01. avgust
Samo iscedite malo limunovog soka na vrh i imate gotov delikates. Međutim, preduslov je da jež bude izuzetno svež, a najbolje od svega – tek ulovljen....
Gorka so (Engleska so)Gorka so (Engleska so)
09. maj
Engleska so se bolje usvaja putem kože nego putem ishrane. Gorka so za prolepšavanje Magnezijum koji se nalazi u ovoj soli čini da se ova vrsta soli smatra prirodnim lekom za probleme sa koćom....
SoSo
11. jul
Danas se so dobija isparavanjem morske ili slane vode iz drugih izvora, jezera, takođe i putem kamene soli. Specijalisti savetuju da biramo namirnice koje imaju nizak sadržaj soli....
Bela morska riba u belom vinuBela morska riba u belom vinu
03. dec.
Zagrejte pećnicu na 250C (ili što je više moguće). Prokuvajte veliku šerpu sa slanom vodom, dodajte krompir, kuvajte dok ne omekša (5 minuta), a zatim iscedite i prebacite u posudu. Dodajte ulje, većinu ubranih listova...
Najukusnije morske ribeNajukusnije morske ribe
25. januar
Pogledaćemo najukusnije morske ribe. Morska riba je veoma ukusna, prema velikom broju kulinara mnogo je bolja od slatkovodne. Zbog toga neki narodi, kao na primer Grci, uopšte ne jedu rečnu ribu, nego samo morsku....
Najpopularnije morsko povrćeNajpopularnije morsko povrće
06. dec.
Antioksidansi u ovim morskim biljkama čine ih i lekovitom superhranom. Zdravstvene koristi morskog povrća Morsko povrće usporava starenje i neprocenjivo je u borbi protiv hroničnih bolesti....
Morska salata sa školjkama i dimljenom skušomMorska salata sa školjkama i dimljenom skušom
29. mart
Skušu dobro očistimo od kože i kostiju. Isečemo na komade i stavljamo u posudu. Marinirane krastavčiće isečemo na talasasto rende. luk sitno iseckamo na tanke ivice i pomešamo sa školjkama i komadima skuše. Dodajemo...
Himalajska SoHimalajska So
03. jun
Himalajska so je idealna zdrava zamena kuhinjskoj soli....
So - koristi i šteteSo - koristi i štete
16. avgust
Opšte sorte uključuju običnu so, himalajsku ružičastu so i morsku so. Različite vrste soli mogu da se razlikuju po ukusu, teksturi i boji....
Maldonska so - suština i prednostiMaldonska so - suština i prednosti
08. jul
Po svojoj suštini to je morska so koja se dobija iz plitkih močvara koje se nalaze u gradu Maldon (sreće se i kao Maldon), Essex, Engleska....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Postoje ljudi koji ne sedaju za sto bez šarene soli, koriste je kao začin uz gotovo svako jelo. Najstariji recept za šarenu so sadrži piskavicu, alevu papriku, pečeni kukuruz, pečene bundevine semenke i so....
Da li je jodirana so štetna?Da li je jodirana so štetna?
10. jun
Pogledajte takođe koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi i saznajte koja so je najkorisnija....
Persijska plava so - drevna i neprocenjivaPersijska plava so - drevna i neprocenjiva
01. mart
Gde staviti plavu so Ova so se savršeno slaže sa desertima – posebno karamelom i čokoladom, ali se takođe može koristiti sa visokokvalitetnim sastojcima kao što su foie gras i sveža morska hrana....
Šta je košer so?Šta je košer so?
16. jun
Već sada na tržištu možemo videti zdravije alternative običnoj jodiranoj soli - himalajska so, crna so i druge vrste. Jedna od najzanimljivijih vrsta soli je košer so....
Kako pravilno čuvati so?Kako pravilno čuvati so?
11. dec.
So je neizostavan deo svakog našeg jela, tako da moramo da znamo kako da je pravilno čuvamo. Generalno, lepa so treba da bude mrvljiva i suva....