Facebook
Omiljeno
Pinterest
Šarena soŠarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
Domaća šarena soRezultat je mnogo aromatičnija i bogatija domaća šarena so u poređenju sa paketom iz prodavnice....
Morska salataNasecite krompir i šargarepu na kockice.
Razredite majonez sa belim vinom i dobro promešajte.
Promešajte salatu, dodajte majonez, aranžirajte za posluženje i ukrasite inćunima i jajima koja ste presekli na pola....
Pogača Morska zvezdaNe trudite se da trouglovi budu jednaki, čak treba da su različiti da se dobije prava Morska zvezda.
Kada pogača naraste, mažem je žumancem i pečemo na 160 stepeni....
Torta Morska fantazijaJaja i šećer mutimo u vazdušast krem. U njih dodajemo ulje i sveže mleko. U posudi pomešamo suve sastojke i počinjemo da dodajemo po malo od njih u smesu dok se nedobije homogena smesa.
Gotovu smesu možemo da ispečemo...
Morska rba u belom sosuZa to vreme napraviti preliv od kisele pavlake, origana, kašike brašna i malo soli. Ovom smesom preliti ribu i peći još desetak minuta....
Morska lisica sa mladim krompiromMorsku lisicu osušite i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje, koji ste premazali maslinovim uljem. Pospite sa malo soli i bibera. Pecite na 180 stepeni.
Poslužite morsku lisicu sa prilogom od povrća....
Vatus (Morska lisica) na tiganjuVatus (morska mačka) je potpuno hrskava riba. Veoma liči na iverak i ako nisi poznavalac možeš lako da budeš u zabludi.
Dve pljosnate ribe veoma liče i iskusniji ih razlikuju samo po repovima....
Morski PlodoviDovoljno je samo da zapazimo da su japanci nacija sa najdužim životnim vekom, a njihov meni je baziran upravo na morskoj hrani, pirinču i soji....
Morski ježSamo iscedite malo limunovog soka na vrh i imate gotov delikates. Međutim, preduslov je da jež bude izuzetno svež, a najbolje od svega – tek ulovljen....
Gorka so (Engleska so)Engleska so se bolje usvaja putem kože nego putem ishrane.
Gorka so za prolepšavanje
Magnezijum koji se nalazi u ovoj soli čini da se ova vrsta soli smatra prirodnim lekom za probleme sa koćom....
SoDanas se so dobija isparavanjem morske ili slane vode iz drugih izvora, jezera, takođe i putem kamene soli.
Specijalisti savetuju da biramo namirnice koje imaju nizak sadržaj soli....
Bela morska riba u belom vinuZagrejte pećnicu na 250C (ili što je više moguće). Prokuvajte veliku šerpu sa slanom vodom, dodajte krompir, kuvajte dok ne omekša (5 minuta), a zatim iscedite i prebacite u posudu.
Dodajte ulje, većinu ubranih listova...
Najukusnije morske ribePogledaćemo najukusnije morske ribe.
Morska riba je veoma ukusna, prema velikom broju kulinara mnogo je bolja od slatkovodne. Zbog toga neki narodi, kao na primer Grci, uopšte ne jedu rečnu ribu, nego samo morsku....
Najpopularnije morsko povrćeAntioksidansi u ovim morskim biljkama čine ih i lekovitom superhranom.
Zdravstvene koristi morskog povrća
Morsko povrće usporava starenje i neprocenjivo je u borbi protiv hroničnih bolesti....
Morska salata sa školjkama i dimljenom skušomSkušu dobro očistimo od kože i kostiju. Isečemo na komade i stavljamo u posudu.
Marinirane krastavčiće isečemo na talasasto rende. luk sitno iseckamo na tanke ivice i pomešamo sa školjkama i komadima skuše.
Dodajemo...
Himalajska SoHimalajska so je idealna zdrava zamena kuhinjskoj soli....
So - koristi i šteteOpšte sorte uključuju običnu so, himalajsku ružičastu so i morsku so. Različite vrste soli mogu da se razlikuju po ukusu, teksturi i boji....
Maldonska so - suština i prednostiPo svojoj suštini to je morska so koja se dobija iz plitkih močvara koje se nalaze u gradu Maldon (sreće se i kao Maldon), Essex, Engleska....
Kako se pravi šarena soPostoje ljudi koji ne sedaju za sto bez šarene soli, koriste je kao začin uz gotovo svako jelo.
Najstariji recept za šarenu so sadrži piskavicu, alevu papriku, pečeni kukuruz, pečene bundevine semenke i so....
Persijska plava so - drevna i neprocenjivaGde staviti plavu so
Ova so se savršeno slaže sa desertima – posebno karamelom i čokoladom, ali se takođe može koristiti sa visokokvalitetnim sastojcima kao što su foie gras i sveža morska hrana....
Šta je košer so?Već sada na tržištu možemo videti zdravije alternative običnoj jodiranoj soli - himalajska so, crna so i druge vrste. Jedna od najzanimljivijih vrsta soli je košer so....
Kako pravilno čuvati so?So je neizostavan deo svakog našeg jela, tako da moramo da znamo kako da je pravilno čuvamo.
Generalno, lepa so treba da bude mrvljiva i suva....