KalijumKalijumnjegovo rada. Predoziranje kalijumom Kada je povećano prisustvo kalijuma u organizmu, on može biti čak i toksičan, a može dovesti do nepravilnog pulsa ili do srčanog napada. Velike količine soli kalijuma (kalijum...
KalcijumKalcijumkoličine kalcijuma, ovi kanali kalijuma ne mogu da se otvaraju i zatvaraju pravilno, što vodi do narušavanja signalizacije u nervnom sistemu. Kalcijum je jedan od faktora zgrušavanja krvi. To je proces u toku koga se...
Namirnice štetne za jetruNamirnice štetne za jetru. Pogledajte koje su to namirnice štetne za jetru: - Belo brašno i svi proizvodi od njega - to je jedan od osnovnih razloga zašto nastaje kamen u žuči, a takođe doprinosi i pojavi ciroze jetre. U suštini, celokupno...
Zbog čega je koristan kalijum u organizmu?Zbog čega je koristan kalijum u organizmu?
25. april
Toni Aleksov
u isto vreme i deo jakog otrova, koji je poznat od davnina - cijanida, cijankalijuma ili kalijum cijanida. Šta je to kalijum i zbog čega je kalijum koristan u organizmu? Uloga kalijuma u ljudskom organizmu je važna...
Prirodan sok od naraPrirodan sok od naraslađe, dodajte šećer u prahu i dobro umutite. 4. Gotov prirodan sok servirajte odmah ili čuvajte u frižideru u dubro zatvorenoj staklenoj flaši. Osim za direktnu konzumaciju, probajte ovaj eliksir i kao dodatak različitim alkoholnim i bezalkoholnim koktelima....
Prirodan sladoled od malinaPrirodan sladoled od malinaMaline, mleko i med stavljamo u blender. Meljemo dok ne dobijemo homogenu i mekanu smesu. Sipamo u posude i ukrašavamo po želji. Ja sam ukrasila sa malom orasnicom...
Škampi - korisni ili štetniŠkampi - korisni ili štetnibiti posledice po naš organizam. Škampi koji su uvezeni iz raznih država su tretireni zabranjenim hemikalijama i to može dovesti do ozbiljnih posledica po naše telo. Jedna hemikalija koja se najčešće koristi je...
Prirodna seoska turšijaPrirodna seoska turšijaOčistite i operite povrće, isecite ga kao za salatu. U veliku posudu pomešajte dobro sastojke za preliv. Povrće rasporedite u tegle i prelijte ih salamurom. Zatvorite i čuvajte ih na suvom i hladnom mestu. Nije...
Podignite hemoglobin na prirodan načinPodignite hemoglobin na prirodan načinAko ste često prehlađeni, opada vam kosa, skoro uvek hladne udove, dobro je da proverite nivo hemoglobina. U hemoglobinu ima gvožđa, koje pomaže u prenosu kiseonika od pluća do svih delova tela. Naravno...
Korisne i štetne namirnice za štitnu žlezduKorisne i štetne namirnice za štitnu žlezdunepoželjno i štetno pored već postojeće hipotireoze. Unos namirnica treba da se kombinuje sa različitim kompleksima vitamina i suplementima koji su na bazi mrkih morskih algi (kelpa). Treba naglasiti da se preterana...
Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?nedostatak od konzumacije konzervi s tunjevinom jeste veliko prisustvo natrijuma (soli). Prirodno, natrijum je u određenim količinama neophodan za zdravlje čoveka, ali višak dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema...
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
10. nov.
Toni Aleksov
Koliko i da je ukusna, pržena hrana, ne možemo da osporavamo, štetna je za zdravlje. Krofnice, mekike, ćuftice, pomfrit, uštipci – sve to je ukusno, ali i štetno. Ovo je tako, jer pri zagrevanju masnoća u kojoj...