Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko razloga da jedete ljutoNajboljih 5 razloga da jedete ljutu hranu su
1. Pomaže u gubitku težine. Ljuta paprika sadrži supstancu kapsaicin, koja ubrzava metabolizam, što dovodi do bržeg sagorevanja kalorija....
13. dec.
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraPriroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa....
29. dec.
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeU sezoni trešanja nemojte propustiti da jedete ovo ukusno voće, pošto će to biti samo bonus za vaše zdravlje.
Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje:
1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma....
26. jun
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačCrveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
12. avgust
Pečeni beli lukNekoliko puta se okreću sa svih strana.
Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
24. april
Ukiseljeni beli lukOvo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju.
Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama....
12. avgust
Prženi beli lukZnamo da je beli luk prisutan u hiljadama recepata različitih lekova narodne medicine, tako da nikada nije loše da se pojede malo belog luka....
12. mart
Marinirani kiseli beli lukOkrećemo tegle nekoliko puta na dan 3-4 dana. Nakon toga beli luk je spreman za konzumaciju.
Ako su za zimnicu tegle se stavljaju na hladno mesto....
28. januar
Beli lukDa bi se omogućila maksimalna proizvodnja alicina, treba sačekati nekoliko minuta pre nego što jedete ili pripremite već mleveni ili zgnječeni beli luk....
19. januar
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Postoji nekoliko tradicionalnih i proverenih načina čuvanja belog luka.
Ispletite osušeni beli luk u pletenice....
10. okt.
Pečeni beli luk u folijiVažno je da se kaže da pečeni beli luk nema toliko oštar miriš kao sveži.
Lepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom.
Budite zdravi!...
19. jul
Nekoliko razloga da koristite začin selenNa našim prostorima se za tradicionalna jela koristi ovaj aromatičan začin, a dodaje se svež ili sušen....
08. jun
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukNeprijatni mirisi će nestati, ako na nekoliko minuta na ringlu stavite tiganj sa talogom kafe - on će brzo upiti sve mirise....
16. jul
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuNajkorisniji je kad je svež, ali u tom slučaju ne treba da ga uzimate na prazan želiudac i uvek u kombinaciji sa drugom hranom - krompirom, hlebom itd....
24. dec.
Kako da pravilno jedete beli luk?Beli luk je izuzetno dobar za naše zdravlje. U ovom savetu ćemo vam reći kako pravilno da konzumirate beli luk, kako ne biste izgubili njegova korisna svojstva.
Postoje studije koje pokazuju da beli luk sadrži ne...
06. dec.
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaPosolite i ostavite marinadu da proključa.
Stavite čenove belog luka u teglu. Prelijte toplom marinadom do grlića i zatvorite.
Sterilizujte, ako želite da vam marinirani beli luk traje duže....
02. maj
Marinirani beli luk na hladan načinPo želji može da se doda šaka, dve dženarika i nekoliko ljutih papričica koje su izbockane na nekoliko mesta.
Poklopac se stavlja na teglu, ali se ne zapečati i ostavlja se na nekoliko dana na hladnom i tamnom mestu....
05. jul
Zašto da jedemo beli luk?Ima podataka, da beli luk štiti od pojava i razvoja akni, kao i da u kombinaciji sa svežim mlekom olakšava probleme ljudima koji pate od astme....
03. april
Deset razloga da jedete godži beriGodži beri, superhrana koja je sve popularnija kod nas, mora da bude prisutna na vašem jelovniku. Njegova konzumacija donosi mnoge koristi. Evo koje su to koristi:
Bolje varenje. Voće pogoduje proizvodnji digestivnih...
14. okt.
10 razloga da jedete više paprike1. Kada je sadržaj vitamina C u pitanju, paprika je u velikoj prednosti u odnosu na limun i ribizlu. Treba imati na umu da se najviše askrobinske kiseline nalazi oko drške, a taj deo obično sečemo i bacamo kada čistimo...
27. sep.
Kako da ne mirišemo na beli lukAko malo popijete svežeg ili kiselog mleka, pre nego što jedete beli luk, to će uticati da se znatno smanji njegova aroma i manje će se osećati....
29. april
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptAko odlučite da držite dijetu sa pečenim belim lukom, možete pripremiti veću količinu i čuvati nekoliko dana u frižideru.
Prijatno i budite zdravi!...
18. januar
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko čaša na dan ublažava simptome brige, nervoze, depresije i drugih psihičkih problema....
24. feb.
Kako sušiti beli luk?Vrata rerne treba da budu malo odškrinuta kako bi se sprečilo pregrevanje rerne, ali i da bi se obezbedio svež vazduh....
06. dec.
Pet važnih razloga da jedete pasulj češćeU galeriji pogledajte 5 važnih razloga, zbog kojih pasulj obavezno treba da prisustvuje na vašoj trpezi.
pageBorba protiv raka
Pasulj je bogat antioksidansima, koji su odlični saveznici u borbi protiv raka....
27. feb.