Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Kolač izručiti na tacnu. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti. Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
Da li možemo da zamrzavamo patlidžan?Da li možemo da zamrzavamo patlidžan?
19. okt.
Tada nam pomoć pristiže iz zamrzivača, u kome ga možemo čuvati bez problema....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Nezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivačuHrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivaču
22. okt.
Ali, postoji i takva hrana koja ne može da se zamrzava u frižideru, zato što se njihovi kvaliteti ukusa menjaju. Osim toga, postoji hrana koja može da bude štetna za zdravlje nakon stajanja u zamrzivaču....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Grožđe se može čuvati u gajbama, izmeđi redova se posipa piljevina. Grožđe se može čuvati zakačeno, a takođe i na rafovima, prethodno obloženim čistom slamom. Puceta ne treba da se dodiruju međusobno....
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeKako da zamrzavamo i odmrzavamo banane
22. avgust
U prvom slučaju skoro ništa se ne iziskuje - prosto operete i osušite banane, nakon čega možete da ih stavite u kesu ili u posudu za zamrzavanje....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove dimenzije variraju od 0, 25 do 0, 75 mm....
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Slični su našim malim škampima, zato sa njima možemo da napravimo ove čudesne slane palačinke koje su u suštini konzumiraju kao meze/tapas....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Prema različitim primenama u kuhinji, možete da se oslonite na jedan od dva proizvoda. Za mazanje margarin se prihvata kao pogodnija alternativa....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Ako ga ostavite napolju, suvo grožđe može da ovlaži od slučajne kiše ili da istruli, što će dovesti do uništavanja velikod dela zrna grožđa. Možete da ga sušite i u rerni, ali za to je potrebno dosta strpljenja....
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake
05. nov.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
Kako da saznamo da li nam nedostaje magnezijumKako da saznamo da li nam nedostaje magnezijum
01. nov.
1
Mali broj ljudi je čulo za hopomagneziemiju. Tako se naziva deficit magnezijuma u telu. Ovaj element se nalazo među najvažnijim i ima ogromnu ulogu u nizu procesa u organizmu. Premor se često ubrzava odsustvom važnog...
Da li deca smeju da jedu godži bobice?Da li deca smeju da jedu godži bobice?
20. okt.
Plodovi godži bobica su svetu poznati po svojim zdravstvenim koristima hiljadama godina. Biljka je rodom iz Kine, tako što počinje da se širi u SAD i druge zemlje zahvaljujući dragocenim kvalitetima njegovih plodova....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
To znači, da možemo da uljučimo jedno jaje na dan u zdravu ishranu, da ne odvajamo žumance. Osim proteina, žumance sadrži vitamin D, fosfor, riboflavin, holin i selen uz mnoge druge vitamine i minerale....
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Avokado može da se jede i sirov, a za bolji ukus možete dodati prstohvat soli i bibera. Takođe može da se doda i u salate....