Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Suve smokveSuve smokve
03. jun
Suve smokve se čuvaju u torbi od prirodnog materijala, na tamnom i hladnom mestu....
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi. Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...
Da li su korisne semenke lubenice?Da li su korisne semenke lubenice?
09. dec.
Najpogodnije voće za vruću letnju sezonu nesumnjivo je lubenica. Slatka, ukusna, sa visokim sadržajem vode, šta drugo može da nam treba. Pored toga, većina dama je čula za dijetu sa lubenicom, čiji je uspeh druga tema za...
Da li su zelene banane korisne?Da li su zelene banane korisne?
23. okt.
Banane su neverovatno ukusne. Veoma su dobri izvori važnih vitamina i minerala. Jedna zelena banana srednje veličine (oko 118 g) sadrži: • Vlakna: 3, 1 g • Kalijum: 12% preporučenog dnevnog unosa • Vitamin...
Da li su korisne koštice kajsije?Da li su korisne koštice kajsije?
09. avgust
Kajsija je veoma korisno voće. Još od davnina se kajsija ceni kao voće, a poznato je da sadrži kalijum, kalcijum, fosfor, magnezium, natrijum, gvožđe, provitamin A i druge. Preporučuje se kod anemije i nekih vrsta...
Da li su korisne sušene kajsijeDa li su korisne sušene kajsije
09. avgust
Sušene kajsije su korisne za osobe koje imaju problema sa srcem. One sadrže kalijum, fosfor, kalcijum, gvožđe i vitamin B5, koji ima tonizirajući efekat i pomaže u brzom sagorevanju masti. Pet sušenih kajsija obezbeđuju...
Da li su smokve korisne kod dijabetesa?Da li su smokve korisne kod dijabetesa?
16. nov.
Interesantni paradoks je da su listovi smokve još korisniji od samog voća. Takođe su izuzetno korisni za dijabetičare. Čaj ili ekstrakt od listova smokve smanjuje nivo insulina koji zahteva telo....
Kako proveriti da li su pečurke otrovneKako proveriti da li su pečurke otrovne
23. feb.
Pečurke spadaju u neobične organizme, koji se nalaze na prelazu između carstva biljaka i carstva životinja. U 17. veku su neki Evropljani smatrali da su pečurke kreacija đavola. Pečurke sadrže dosta proteina, a takođe...
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Kalorije u suvim smokvama deluju tonizirajuće i pune organizam energijom za život, što se ne odražva na vađu figuru....
SmokveSmokve
30. maj
Smokve su plod drva smokve koje raste u predelima tropske, sutropske i nešto ređe umerene klime....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
Što se tiče toga da li je kaloričan, odgovor je pre svega da - ne preterujte. Izuzetno je lako svarljiv u ljudskom telu i ne opterećuje sistem za varenje....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može. Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
Da li je lubenica kalorična?Da li je lubenica kalorična?
17. mart
- 38%; - kalcijum - 2%; - gvožđe - 4%; U 100 g lubenice ima samo 30 kalorija To čini lubenicu najmanje kaloričnim voćem....
Da li je grožđe kalorično?Da li je grožđe kalorično?
08. dec.
U stvari, grožđe spada u 3 najkaloričnija voća, iza banane i smokve....
Pohovane smokvePohovane smokve
03. nov.
Zagrevamo ulje i tiganju i pržimo smokve dok ne dobiju zlatastu boju. Serviramo desert sa smokvama sa medom po želji! Nek vam je ukusno uz ove pohovane smokve!...
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeni
08. feb.
Uključite rernu na 180 stepeni. Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom. Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
Kako da izbegnete suvišne kalorije?Kako da izbegnete suvišne kalorije?
06. april
Dijetolozi nas savetuju da što više kalorija unesemo ujutru, ali to, naravno, ne znači da ako ujutru pojedete tortu, da ćete obavezno te unete kalorije potrošiti. To su kalorije i ista su pravila za njih....
Da li treba smokve oljuštiti za slatko?Da li treba smokve oljuštiti za slatko?
27. sep.
slatko od smokvi....
Da li imate višak kilograma?Da li imate višak kilograma?
26. maj
Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno. Poznato je nekoliko različitih pristupa za izračunavanje...
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Jedna kašičice šećera je tri puta kaloričnije. Oni koji koriste biljku je preporučuju u kulinarstvu. Stevija i njeni ekstrakti mogu biti termički obrađeni....
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...