Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da napravimo mleveno meso za ćufticeDa napravimo mleveno meso za ćuftice
20. april
Mleveno meso za ćuftice Neophodni sastojci: 500 g mlevenog 60% telećeg i 40% svinjskog mea, 1 glavica luka, 1 parče hleba, so, čubar (po želji), biber, aleva paprika, piment (po želji)....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Samo sa dva sastojka lako možete pripremiti tofu u domaćim uslovima, a možete ga konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim ukusnim jelima. Potrebno vam je 500 grama soje i 2-3 supene kašike soka od limuna....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaBrza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovima
26. maj
Testo je proizvod koji se koristi prilikom pečenja kolača i slanih peciva u domaćim uslovima. Ono se prirpema od brašna, sa dodatkom dodatnih sastojaka kao što je voda, kvasac, šećer, so, jaja, maslac, začini itd....
Ketering zalogaji u domaćim uslovimaKetering zalogaji u domaćim uslovima
21. okt.
Pomoću malog metalnog prstena isecite krugove integralnog hleba prethodno odstranivši kore. Namažite krugove hleba maslacem. Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove. Pomoću prstena istog prečnika isecite krugove...
Haringa usoljena u domaćim uslovimaHaringa usoljena u domaćim uslovima
06. avgust
Haringu ostavite da stoji u rastvoru soli 24 sata. Izvadite je i dobro ocedite. Na dno tegli sipajte maslinovo ulje i dobro poređajte usoljenu ribu....
Mleveno meso sa leblebijomMleveno meso sa leblebijom
12. april
Čim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso. Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
Da napravimo sušeno mesoDa napravimo sušeno meso
30. mart
Šta god ko da kaže, domaće je domaće. A domaće sušeno meso je delikates koji ne može da zameni bilo koje drugo kupljeno meze. Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Domaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
mlevenog crnog bibera, 1 supena kašika maslinovog ulja, morska so, 500 grama svežeg paradajza, 500 grama konzerviranog paradajza, 100 mililitara vinskog sirćeta, 70 grama smeđeg šećera....
Granola bez šećera u domaćim uslovimaGranola bez šećera u domaćim uslovima
02. nov.
Granola bez šećera u kućnim uslovima je spremna....
Mleveno meso, praziluk i prosoMleveno meso, praziluk i proso
12. feb.
1
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
Pečurke, obučene u mleveno mesoPečurke, obučene u mleveno meso
08. dec.
Mleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso. Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Ako želite da napravite male ćuftice za prženje, koja će biti vazdušasta, dodajte i malo sode u već pripremljeno mleveno meso. 5....
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomMleveno meso sa pirinčem i paradajzom
12. maj
U ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos. Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvana jaja umotana u mleveno meso
26. jun
Kuvajte jaja oko 12 minuta, ostavljajući jedno za mleveno meso. Ohladite jaja hladnom vodom i oljuštite ih. Zamesite mleveno meso dodajući sitno isečen luk. čubar i rastvorene prezle sa malo vode....
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuRolovano mleveno meso u šampinjon sosu
15. okt.
1
Kad je meso pri kraju, odmotamo foliju, pa ostavimo da se meso još malo dopeče....
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom
31. avgust
Mleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Da napravimo domaći kukuruzni čipsDa napravimo domaći kukuruzni čips
17. jun
domaćeg kukuruznog čipsa....
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Ali da bismo mogli da jedemo slaninu, treba da znamo kako da je spremimo - nije uvek to što se prodaje dobro i ukoliko imamo mogućnost, najlepše je da je napravimo u domaćim uslovima....
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari
21. feb.
Mleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju. Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....