Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Domaći hleb od kiselog testaDomaći hleb od kiselog testa
02. jul
Znaćete da je spreman ako čujete šuplji zvuk kada tapkate po kori. Kad je gotov, ostavite ga da se ohladi i tek tada isecite i poslužite neodoljivo ukusni hleb od kiselog testa!...
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Možete koristit raznu količinu kvasca, u zavisnosti od toga koliko brzo želite da nadođe testo. Ako preterate sa kvascem, može postojati opasnost da kada se hleb ispeče, da se mnogo mrvi....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?
19. okt.
Da bi bio vazdušast i mekan, potreban je agens za rast testa. Kvas za hleb je nekada bio taj kvas, a danas se koristi kvasac. Mogućnost je da birate između suvog i svežeg kvasca....
Hleb od krompir testa sa pavlakomHleb od krompir testa sa pavlakom
01. april
Hleb peći u zagrejanoj rerni 40 minuta. Prijatno uz hleb od krompir testa sa pavlakom!...
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Želite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji....
Hleb od loptica testaHleb od loptica testa
08. maj
Ostaviti da se hleb ohladi. Hleb od loptica testa izručiti iz tepsije i poslužiti....
Seoski hlebSeoski hleb
21. mart
2
Pokrijte i sačekajte da kvasac naraste. Prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega isipajte kvasac, ulje i so. Zamesite testo, postepeno uzimajući od brašna sa strane....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Seoski hleb od spelte iz stare rerneSeoski hleb od spelte iz stare rerne
26. jun
Ostavite da hleb naraste oko 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta, a zatim 20 minuta na 180 stepeni. Izvadite seoski hleb od spelte iz stare rerne i ostavite da se hladi nadrvenoj dasci....
Ukusan seoski hlebUkusan seoski hleb
02. april
Pokrijte pleh hartijom za pečenje i od testa napravite 2 hleba. Oštrim nožem napravite tri razreza, a hleb formirajte po vašoj želji....
Francuski seoski hlebFrancuski seoski hleb
13. sep.
Mesiti oko 8-10 minuta na niskoj brzini miksera, ili dok testo ne počne da se penje po mutilicama. Može da se koristi i termometar, i temperatura unutra treba da je oko 25-27 stepeni....
Mekan seoski hlebMekan seoski hleb
30. maj
Premestite testo i oblikujte okrugao hleb, stavite u pleh i ostavite da nadođe jedan sat na toplom. Napravite proreze po površini hleba i pospite brašnom....
Domaći seoski hlebDomaći seoski hleb
28. nov.
Ako ne volite hrskavu koricu koja se dobija, možete pre nego što stavite hleb da se peče da ga namažete s malo kiselog mleka....
Mešani seoski hlebMešani seoski hleb
24. april
Pokrijte krpom i ostavite da nadođe 20 minuta. Od nadošlog testa oblikujte loptu, pospite malo bršana da se ne lepi. Prebacite u posudu za pečenje. Napravite nekoliko proreza oštrim nožem....
Ekspresni seoski hlebEkspresni seoski hleb
01. jun
Gotov seoski hleb izvadite iz posude za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki. Prijatno!...
Italijanski seoski hlebItalijanski seoski hleb
23. feb.
Nakon narastanja testa formirati veknu (ili dve), položiti je u podmazan i brašnom posut kalup, premazati uljem, ponovo pokriti i ostaviti da raste još 30 minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 200°C....
Okrugli seoski hlebOkrugli seoski hleb
30. januar
1
Recept za ovaj okrugli seoski hleb je sa 500 g brašna, ali meni se učinilo lepljivo testo i stavila sam još 2 kašike. Rastvorite kvasac u malo vode. Stavite brašno na radnu površinu....
Punjeni seoski hlebPunjeni seoski hleb
16. maj
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni, dok se kačkavalj ne zapeče da bude zlatast. Vaš punjeni hleb je gotov, nek vam je ukusno!...
Aromatičan seoski hlebAromatičan seoski hleb
25. feb.
Zamirisaće vam na domaći seoski hleb. Dobićete hrskavu debelu koricu i meku sredinu! Nek vam je slatko uz ovaj aromatičan seoski hleb!...
Seoski hleb sa koricom od sodeSeoski hleb sa koricom od sode
26. okt.
Od naraslog testa oblikujte hleb, stavite ga u tepsiju - nabrašnjenu, nauljenu ili pokrivenu papirom za pečenje. Po dužini napravite prorez koji nije mnogo dubok....