Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
10. april
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Domaći hleb od kiselog testaZnaćete da je spreman ako čujete šuplji zvuk kada tapkate po kori.
Kad je gotov, ostavite ga da se ohladi i tek tada isecite i poslužite neodoljivo ukusni hleb od kiselog testa!...
02. jul
Da napravimo testo za hlebMožete koristit raznu količinu kvasca, u zavisnosti od toga koliko brzo želite da nadođe testo. Ako preterate sa kvascem, može postojati opasnost da kada se hleb ispeče, da se mnogo mrvi....
09. jun
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Da bi bio vazdušast i mekan, potreban je agens za rast testa. Kvas za hleb je nekada bio taj kvas, a danas se koristi kvasac. Mogućnost je da birate između suvog i svežeg kvasca....
19. okt.
Hleb od krompir testa sa pavlakomHleb peći u zagrejanoj rerni 40 minuta.
Prijatno uz hleb od krompir testa sa pavlakom!...
01. april
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
24. april
Kako da ispečemo domaći hlebŽelite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji....
24. jul
Hleb od loptica testaOstaviti da se hleb ohladi.
Hleb od loptica testa izručiti iz tepsije i poslužiti....
08. maj
Seoski hlebPokrijte i sačekajte da kvasac naraste. Prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega isipajte kvasac, ulje i so. Zamesite testo, postepeno uzimajući od brašna sa strane....
21. mart
2
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Seoski hleb od spelte iz stare rerneOstavite da hleb naraste oko 30 minuta.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta, a zatim 20 minuta na 180 stepeni.
Izvadite seoski hleb od spelte iz stare rerne i ostavite da se hladi nadrvenoj dasci....
26. jun
Ukusan seoski hlebPokrijte pleh hartijom za pečenje i od testa napravite 2 hleba. Oštrim nožem napravite tri razreza, a hleb formirajte po vašoj želji....
02. april
Francuski seoski hlebMesiti oko 8-10 minuta na niskoj brzini miksera, ili dok testo ne počne da se penje po mutilicama. Može da se koristi i termometar, i temperatura unutra treba da je oko 25-27 stepeni....
13. sep.
Mekan seoski hlebPremestite testo i oblikujte okrugao hleb, stavite u pleh i ostavite da nadođe jedan sat na toplom.
Napravite proreze po površini hleba i pospite brašnom....
30. maj
Domaći seoski hlebAko ne volite hrskavu koricu koja se dobija, možete pre nego što stavite hleb da se peče da ga namažete s malo kiselog mleka....
28. nov.
Mešani seoski hlebPokrijte krpom i ostavite da nadođe 20 minuta.
Od nadošlog testa oblikujte loptu, pospite malo bršana da se ne lepi.
Prebacite u posudu za pečenje. Napravite nekoliko proreza oštrim nožem....
24. april
Ekspresni seoski hlebGotov seoski hleb izvadite iz posude za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.
Prijatno!...
01. jun
Italijanski seoski hlebNakon narastanja testa formirati veknu (ili dve), položiti je u podmazan i brašnom posut kalup, premazati uljem, ponovo pokriti i ostaviti da raste još 30 minuta.
Za to vreme zagrejati rernu na 200°C....
23. feb.
Okrugli seoski hlebRecept za ovaj okrugli seoski hleb je sa 500 g brašna, ali meni se učinilo lepljivo testo i stavila sam još 2 kašike.
Rastvorite kvasac u malo vode. Stavite brašno na radnu površinu....
30. januar
1
Punjeni seoski hlebPečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni, dok se kačkavalj ne zapeče da bude zlatast.
Vaš punjeni hleb je gotov, nek vam je ukusno!...
16. maj
Aromatičan seoski hlebZamirisaće vam na domaći seoski hleb.
Dobićete hrskavu debelu koricu i meku sredinu!
Nek vam je slatko uz ovaj aromatičan seoski hleb!...
25. feb.
Seoski hleb sa koricom od sodeOd naraslog testa oblikujte hleb, stavite ga u tepsiju - nabrašnjenu, nauljenu ili pokrivenu papirom za pečenje.
Po dužini napravite prorez koji nije mnogo dubok....
26. okt.