Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
, pospite kožu biberom, solju i začinima; - optimalna udaljenost roštilja od uglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši; - tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom...
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloProverene metode kako da spasete presoljeno jelo
27. sep.
1
Ako nemate krompir kod kuće probajte da rešite problem tako što ćete zameniti povrće sa jednom kriškom hleba, prethodno prepečen Posoljenu supu ili bujon možete spasiti od viška soli i uz pomoć pirinča....
Konzumacija zelenog čaja vas može spasiti od ove dve bolestiKonzumacija zelenog čaja vas može spasiti od ove dve bolesti
06. dec.
Konzumacija zelenog čaja se preporučuje kada želite da smršate, ali osim u borbi sa suvišnim kilogramima, ovaj čaj vam može pomoći da smanjite i sprečite pojavu rizika od dve smrtonosne bolesti. Istraživanjem Britanske...
Kako da se spasemo od izluđujućih gasova nakon konzumiranja pasulja?Kako da se spasemo od izluđujućih gasova nakon konzumiranja pasulja?
28. nov.
1
Važno je da znate kako pravilno da pripremi pasulj, da biste se spasili od dosadnih gasova i eventualne nadutosti stomaka....
Kako da se otarasimo gasova?Kako da se otarasimo gasova?
10. april
Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...
Kako da se odreknemo hlebaKako da se odreknemo hleba
30. januar
Ceo svet je pobuzela težnja da se odrekne hleba, mnogi brendovi hrane na pakovanjima ukazuju da je bez glutena. Blogeri govore o čudima sa figurom prilikom isključivanja brašna iz upotrebe. Ljudi počinju da misle: Možemo...
Kako da se oslobodimo nitrata?Kako da se oslobodimo nitrata?
16. jul
Kod kupusa, rotkvica, zelenih salata treba da odvojimo koren, zato što se tamo sakuplja sve što je štetno za nas. Kod šargarepe i cvekle na primer nitrati se sakupljaju u vrhovima korena....
Kako da se oslobodimo refluksaKako da se oslobodimo refluksa
13. jul
Međutim, ako patite od gastroezofagialne refluksne bolesti, lečenje je potrebno, zato što konstantno lučenje velike doze želudačne kiseline šteti. Osim klasičnih lekova sami sebi možete pomoći i kod kuće....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Tahini od susama je izuzetno koristan. Njegovi raznovrsni sastojci čine ga pravim čudom za vaš sistem za varenje! Osim što je veoma koristan, tahini ima dobar ukus i dobar je izvor energije. Preporučuje se da svako domaćinstvo...
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Da li se deblja od pirinča?Da li se deblja od pirinča?
21. dec.
Beli pirinač ima proteine koji se lako vari, ali smeđi pirinač ima deterdžente koji uništavaju štetne proteine koji ulaze u telo....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima. Paradajz sok će vam osigurati vitamine...
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Sirup od zove je veoma jednostavan za pripremu, a tokom leta je veoma prijatan i aromantičan način da izađete na kraj sa vrućinama. Jedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi...
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraKako da očistimo rešetke od aspiratora
01. avgust
Koristeći jeftina i dostupna sredstva možete sa lakoćom da očistite rešetku aspiratora u kuhinji od slojeva masnoće. Sa običnim sredstvima ćete postiči željeni efekat u domaćim uslovima i bez dodatnog truda. Nezamenljiva...
Kako da čuvate sok od limete?Kako da čuvate sok od limete?
29. nov.
Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana. Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete...
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate. Ukoliko se proteze...
Kako da se hranimo kod dijarejeKako da se hranimo kod dijareje
20. maj
Inulin je probiotik, sastojak koji stimuliše rast korisnih bakterija (probiotika) u crevnom sistemu. 2. Beli pirinač i krompir pire Govorimo o komfortnoj hrani!...
Kako da se hranimo nakon prolivaKako da se hranimo nakon proliva
07. feb.
Proliv se opisuje kretanjem pražnjenja, koja su u sipkastom stanju vodenasta. Dijareja je često stanje i obično nije ozbiljna. Mnogo ljudi ima dijareju jednom ili dva puta godišnje. Obično proliv traje dva-tri dana i može...
Kako da se hranimo kod kolitisa?Kako da se hranimo kod kolitisa?
22. mart
Intestinalne bakterije, dugotrajna upotreba antibiotika, disbakterioza, nepravilna ishrana i bolesti organa za varenje mogu izazvati kolitis....
Kako da se hranimo kod anemije?Kako da se hranimo kod anemije?
20. mart
Nedostatak gvožđa u organizmu je važan problem, jer njegovo ispoljavanje govori o anemiji. Ovo je naziv najčešće bolesti krvi. Najviše oboleljevaju žene i deca. Činjenica je da gvožđe prvenstveno pomaže u održavanju...