Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanata
23. jul
Poznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
Kako da smršamo sa bundevom?Kako da smršamo sa bundevom?
30. nov.
Stručnjaci se i dalje spore da li je bundeva voće ili povrće. Bez obzira u koju grupu namirnica je svrstavamo, to je svakako biljka vrednih dijetetskih i nutritivnih kvaliteta. Mali sadržaj masti u njoj, a istovremeno...
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?
02. avgust
Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli. Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini. Jela u koje...
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Najlakši način da radite sa želatinom je sledeći: Rastvorite ga u hladnoj vodi, a zatim ga stavite na paru, da se dobro razmuti, pa ga dodajte sastojcima, koji su navedeni u receptu....
Kako da poslužimo oval sa sirevima?Kako da poslužimo oval sa sirevima?
19. avgust
Hiljadama godina uživamo u nijansama, ukusima, teksturama i aromatičnim sirevima. U kombinaciji sa hrskavim hlebom i čašom vina, oni su savršen predlog za žurku. Ali kako da poređate oval sa sirevima i šta tačno da ponudite...
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Treba da pazite šta jedete i kako tačno to radite....
Kako da trajno smršamo sa avokadomKako da trajno smršamo sa avokadom
27. okt.
Zdravlje igra ključnu ulogu po pitanju našeg samopouzdanja. Važno je da se brinete ne samo o tome kako izgledate, trenirajući redovno i vodeći aktivan način života, ali i da se hranite izbalansirano i zdravo. Ukoliko i...
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Mladi luk sa dugačim zelenim, cevastim listovima i nerazvijenom lukovicom, je iz roda Allium. Njegov ukus je manje intenzivan od onog kod drugih vrsta luka, što ga čini odgovarajućim za konzumaciju kako sirov, tako i kuvan...
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?
20. jun
Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Radi se o sosu koji sesipapreko prženog ili pohovanog pilećeg ili pačijeg mesa....
Kako da lečimo decu sa bakinim lekovimaKako da lečimo decu sa bakinim lekovima
07. nov.
Osim sa lekovima, postoji i drugi način lečenja i zove se narodna medicina - ne šteti, dostupna, prijatna, koriste se priredni sastojci. Naravno kod teško bolesnog deteta, treba da ga odvedete lekatu, ali i vi možete...
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomKako da se izborimo sa usporenim metabolizmom
17. jul
Šta radi naše telo sa viškom kalorija? Gomila ih u obliku masti. Težina zavisi od kaloričnog balansa više od metabolizma. Šta se ustvari krije iza pojma metabolizam?...
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?
18. jul
Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate. Najvažnije pravilo...
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Šta da radimo sa preostalim žumancima?
24. mart
Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer. U tim slučajevima,...
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Šta da radimo sa hladnim špagetama?
06. dec.
Šta da radimo sa preostalim špagetama, a da ih ne bacamo? Stare špagete mogu se čuvati u frižideru, a zatim se od njih može pripremiti neki obrok....
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?
03. april
Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?...
Kako da izađemo na kraj sa nadutošću stomakaKako da izađemo na kraj sa nadutošću stomaka
10. jul
Sigurno biste želeli da imate ravan stomak za večerašnju žurku, ali zakopčavanje farmerki se često pretvara u pravu borbu. Nadustost stomaka ne izgleda samo loše, nego može i dovesti do pravog fizičkog diskomforta. Dobra...
Kako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetomKako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetom
05. jul
Naoružajte se strpljenjem zato što na taj način možete da stavite malecku dozu u poređenju sa onim što vaše dete treba da jede, ali ipak ako to radite često, organizam se može navići na njegov ukus malo po malo, na primer...
Kako da se izborite sa stresom i pritiskomKako da se izborite sa stresom i pritiskom
07. feb.
U ubraznoj svakodnevici veliki uticaj na čoveka ima stres i pritisak. Stres i osećaj pritiska su opasni za zdravlje čoveka, negativno utiču na njegovu psihu, ali i na telo. Ne kaže se bez razloga da sve bolesti potiču od...
Kako da se izborimo sa prašinom u kućiKako da se izborimo sa prašinom u kući
12. jun
Kako bi se izborili sa prašinom kod kuće, potrebno je da pratite određena prosta pravila. Eto koja su to i kako da ih se pridržavate na najbolji način. Prvo ide pod, koji se svakodnevno treba čistiti. Najbolje je da nema...
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
Kako da skolonimo boju i hemikalije sa kore citrusa?Kako da skolonimo boju i hemikalije sa kore citrusa?
16. jun
Mnogi ljudi vode da dodaju kore cistrusa u razna slatka, kolače i deserte koje pripremaju, ali eksperti savetuju da se to radi, nezavisno koliko je dobro oprano....