Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prava istorija picePrava istorija pice
28. sep.
Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane? Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
Tajna sočne domaće piceTajna sočne domaće pice
17. dec.
Sočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice. Savršeno testo za picu ne treba da bude deblje od pola cm, a ivice treba da budu debele oko 2 cm, ne više. Da bi pica bila sočna...
Istorija šporetaIstorija šporeta
10. april
Šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
Istorija marcipanaIstorija marcipana
11. jun
Kao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske). Marcipan ima različite namene....
Pice - mafiniPice - mafini
10. dec.
Rastvorite testo. Isecite pomoću krugova pice. Namažite gnezda za mafine i poređajte krugove. Stavite krug krastavca, kašičicu ljutenice i parčence pečurke. Pre nego što je gotovo dodajte parčence gaude i pecite...
Pitice - PicePitice - Pice
15. okt.
Kobasicu nasecite na kockice i promešajte je sa kukuruzom i začinima. U posebnoj posudi narendajte kačkavalj. Uzmite dve kore, premažite ih kečapom, pospite ih bogato nadevom, odozgo stavite kačkavalj, premotajte 3 puta...
Tikvice-piceTikvice-pice
26. sep.
Isecite tikvice na kolutove debljine jedan i po centimetar. Poređajte ih u posudu za pečenje i posolite. Stavite po jedan krug paradajza. Pospite šunkom isečenom na kocke. Na kraju ih pospite narendanim kačkavaljem...
Slatke piceSlatke pice
16. april
Rastvorite kvasac u mleku zajedno sa šećerom. Prosejte brašno i u njega dodajte istopljeni maslac, vanilu i kvasac. Zamesite meko testo. Ostavite da naraste. Podelite testo na 14-16 lopti. Svaku razvijte i namažite slatkom...
Pice KalconePice Kalcone
01. dec.
U dubljoj posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so, pa u sredini mase napraviti udubljenje i sipati vodu. Voda mora biti mlaka, nikako vruća, jer testo neće narasti. Kašikom lagano dodavati brašno sa strana posude i postepeno...
Efektne mini piceEfektne mini pice
22. nov.
Mesimo sastojke za testo za picu. Oblikujemo ga u loptu i ostavljamo da nadođe. Pravimo male kuglice, nakon toga oklagijom i prstenom pravimo kružiće. Premeštamo ih na papir za pečenje. Mažemo maslinovim uljem...
Mekane mini piceMekane mini pice
18. avgust
Mlako mleko usuti u odgovarajuću posudu, dodati kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji par minuta. Maslac iseckati, staviti u šerpu i otopiti na laganoj vatri. Ostaviti da se ohladi. U dublju posudu usuti brašno...
Mini vegan piceMini vegan pice
15. dec.
Namažemo malo tiganj. U njemu zapečemo libanski hleb, nekoliko sekundi sa obe strane. Nakon toga pogače poređamo na aluminijumsku foliju u pleh i namažemo ljutenicom. Odozgo poređamo komade tofua i masline. Preko poređamo...
Brze mini piceBrze mini pice
23. dec.
Prosevamo brašno i pravimo udubljenje. U njega stavljamo kvasac, vodu, so i ulje. Počinjemo da mesimo. Treba da dobijemo elastično testo. Ostavljamo na toplom pola sata i gotovo je. Uzimamo loptu od testa i razvijemo oklagijom...
Mini lisnate piceMini lisnate pice
09. dec.
Isecite lisnato testo na kvadrate i zavrnite krajeve sa četiri strane na unutra. Izdinstajte pečurke u maslacu na kratko. Poređajte pice u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Preko svake pice stavite pečurke...
Brze zatvorene piceBrze zatvorene pice
13. feb.
Sipamo u posudu mleko i sodu, promešamo i dodajemo i ostale sastojke, pri čemu brašno dodajemo postepeno dok se ne dobije meko testo. Podelimo testo na pola i razvijamo ga. Salama, kačkavalj i sir se iseku na tanke...
Sendviči mini piceSendviči mini pice
12. jul
Namažite kriške hleba sa malo maslaca i preko premažite paradajz pire. Sitno iseckajte tikvice i rasporedite ih, zajedno sa kukuruzom i komadićima kobasice. Uklonite kod paradajza deo sa semenkama, sitno ga iseckajte...
Šarene kukuruzne piceŠarene kukuruzne pice
11. jul
Prebacujemo vodu zajedno sa solju u šerpu i stavljamo na vatru da provri. Nakon toga, u malim porcijama dodajemo kukuruzni griz, mešamo neprestano (2-3 minuta). Nakon toga skidamo sa vatre i dodajemo sitan sir. Dobro promešamo...
Pogačice-pice PeperoniPogačice-pice Peperoni
09. nov.
Od testa napravite 15-12 velikih lopti i 10-12 malih. Velike razvijte oklagijom u krug (oko 8cm). Od malih napravite fitilj i uvijte ih. Namažite paradajz pireom svaku pogačicu. Pospite začinima po izboru i malo rendanog...
Neodoljive preklopljene piceNeodoljive preklopljene pice
16. april
U veliku posudu prosejte brašno, sipajte kvasac i so. Umutite jaje, kiselo mleko u koje ste dodali sodu, sveže mleko, ulje, šećer i sve to dodajte brašnu. Umesite lepo glatko testo i ostavite ga da naraste. Naseckajte...
Lisnate mini piceLisnate mini pice
28. okt.
1
Razvučemo lisnato testo, koje smo pre toga ostavili 15 minuta na sobnoj temperaturi, da se ne izlomi kada počnemo da ga otvaramo. Namažemo ga kečapom i odozgo počnemo da ređamo tanko isečeno parče salame i kačkavalja,...
Brze dečije piceBrze dečije pice
31. mart
Zamesite testo, tako što razmutite kvasac sa toplim mlekom i vodom. Dodajte ostale sastojke i mesite dok ne dobijete mekao testo, koje se ne lepi. Ostavite da naraste. Za to vreme spremite namirnice za nadev. Ponovo omesite...
Mini pice RuletMini pice Rulet
10. dec.
Umesimo testo za picu (ide ka 500 g), ali ćete proceniti, ako vam se lepi, dodajte još malo. Uvijam folijom i sačekam da udvostruči svoj obim. Razvijamo u koru, premazujemo je domaćim ajvarom, u jedan kraj ređamo salamu...
Mini pice kalconeMini pice kalcone
05. nov.
1
Rerna - 180 stepeni; Ravna posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje; Mogu i da se isprže mini pice u većoj količini masnoće, oko 1 litar. U posudu se sipa pavlaka, dodaje se so i manje brašna. Zamesi se meko, nelepljivo...
Lisnate rol piceLisnate rol pice
10. jun
Lisnato testo ostavimo da se odmrzne na sobnoj temperaturi u proseku oko pola sata. Za to vreme možete da pripremate nadev. Narendamo šunku i edamer. Kad se testo odledi, razvučemo ga na pobrašnjenoj površini i isečemo...
Kratka istorija musakeKratka istorija musake
12. maj
Ovo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....