Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prava istorija piceKakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?
Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
28. sep.
Tajna sočne domaće piceSočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice.
Savršeno testo za picu ne treba da bude deblje od pola cm, a ivice treba da budu debele oko 2 cm, ne više.
Da bi pica bila sočna...
17. dec.
Istorija šporetaŠporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
10. april
Istorija marcipanaKao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske).
Marcipan ima različite namene....
11. jun
Pice - mafiniRastvorite testo. Isecite pomoću krugova pice.
Namažite gnezda za mafine i poređajte krugove.
Stavite krug krastavca, kašičicu ljutenice i parčence pečurke.
Pre nego što je gotovo dodajte parčence gaude i pecite...
10. dec.
Pitice - PiceKobasicu nasecite na kockice i promešajte je sa kukuruzom i začinima. U posebnoj posudi narendajte kačkavalj.
Uzmite dve kore, premažite ih kečapom, pospite ih bogato nadevom, odozgo stavite kačkavalj, premotajte 3 puta...
15. okt.
Tikvice-piceIsecite tikvice na kolutove debljine jedan i po centimetar.
Poređajte ih u posudu za pečenje i posolite. Stavite po jedan krug paradajza.
Pospite šunkom isečenom na kocke.
Na kraju ih pospite narendanim kačkavaljem...
26. sep.
Slatke piceRastvorite kvasac u mleku zajedno sa šećerom. Prosejte brašno i u njega dodajte istopljeni maslac, vanilu i kvasac. Zamesite meko testo. Ostavite da naraste. Podelite testo na 14-16 lopti.
Svaku razvijte i namažite slatkom...
16. april
Pice KalconeU dubljoj posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so, pa u sredini mase napraviti udubljenje i sipati vodu. Voda mora biti mlaka, nikako vruća, jer testo neće narasti. Kašikom lagano dodavati brašno sa strana posude i postepeno...
01. dec.
Efektne mini piceMesimo sastojke za testo za picu.
Oblikujemo ga u loptu i ostavljamo da nadođe.
Pravimo male kuglice, nakon toga oklagijom i prstenom pravimo kružiće.
Premeštamo ih na papir za pečenje.
Mažemo maslinovim uljem...
22. nov.
Mekane mini piceMlako mleko usuti u odgovarajuću posudu, dodati kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji par minuta.
Maslac iseckati, staviti u šerpu i otopiti na laganoj vatri. Ostaviti da se ohladi.
U dublju posudu usuti brašno...
18. avgust
Mini vegan piceNamažemo malo tiganj. U njemu zapečemo libanski hleb, nekoliko sekundi sa obe strane.
Nakon toga pogače poređamo na aluminijumsku foliju u pleh i namažemo ljutenicom. Odozgo poređamo komade tofua i masline.
Preko poređamo...
15. dec.
Brze mini piceProsevamo brašno i pravimo udubljenje. U njega stavljamo kvasac, vodu, so i ulje. Počinjemo da mesimo. Treba da dobijemo elastično testo.
Ostavljamo na toplom pola sata i gotovo je. Uzimamo loptu od testa i razvijemo oklagijom...
23. dec.
Mini lisnate piceIsecite lisnato testo na kvadrate i zavrnite krajeve sa četiri strane na unutra. Izdinstajte pečurke u maslacu na kratko.
Poređajte pice u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Preko svake pice stavite pečurke...
09. dec.
Brze zatvorene piceSipamo u posudu mleko i sodu, promešamo i dodajemo i ostale sastojke, pri čemu brašno dodajemo postepeno dok se ne dobije meko testo.
Podelimo testo na pola i razvijamo ga.
Salama, kačkavalj i sir se iseku na tanke...
13. feb.
Sendviči mini piceNamažite kriške hleba sa malo maslaca i preko premažite paradajz pire.
Sitno iseckajte tikvice i rasporedite ih, zajedno sa kukuruzom i komadićima kobasice.
Uklonite kod paradajza deo sa semenkama, sitno ga iseckajte...
12. jul
Šarene kukuruzne picePrebacujemo vodu zajedno sa solju u šerpu i stavljamo na vatru da provri. Nakon toga, u malim porcijama dodajemo kukuruzni griz, mešamo neprestano (2-3 minuta). Nakon toga skidamo sa vatre i dodajemo sitan sir. Dobro promešamo...
11. jul
Pogačice-pice PeperoniOd testa napravite 15-12 velikih lopti i 10-12 malih. Velike razvijte oklagijom u krug (oko 8cm). Od malih napravite fitilj i uvijte ih.
Namažite paradajz pireom svaku pogačicu. Pospite začinima po izboru i malo rendanog...
09. nov.
Neodoljive preklopljene piceU veliku posudu prosejte brašno, sipajte kvasac i so. Umutite jaje, kiselo mleko u koje ste dodali sodu, sveže mleko, ulje, šećer i sve to dodajte brašnu.
Umesite lepo glatko testo i ostavite ga da naraste. Naseckajte...
16. april
Lisnate mini piceRazvučemo lisnato testo, koje smo pre toga ostavili 15 minuta na sobnoj temperaturi, da se ne izlomi kada počnemo da ga otvaramo.
Namažemo ga kečapom i odozgo počnemo da ređamo tanko isečeno parče salame i kačkavalja,...
28. okt.
1
Brze dečije piceZamesite testo, tako što razmutite kvasac sa toplim mlekom i vodom. Dodajte ostale sastojke i mesite dok ne dobijete mekao testo, koje se ne lepi. Ostavite da naraste.
Za to vreme spremite namirnice za nadev. Ponovo omesite...
31. mart
Mini pice RuletUmesimo testo za picu (ide ka 500 g), ali ćete proceniti, ako vam se lepi, dodajte još malo.
Uvijam folijom i sačekam da udvostruči svoj obim.
Razvijamo u koru, premazujemo je domaćim ajvarom, u jedan kraj ređamo salamu...
10. dec.
Mini pice kalconeRerna - 180 stepeni;
Ravna posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje;
Mogu i da se isprže mini pice u većoj količini masnoće, oko 1 litar.
U posudu se sipa pavlaka, dodaje se so i manje brašna. Zamesi se meko, nelepljivo...
05. nov.
1
Lisnate rol piceLisnato testo ostavimo da se odmrzne na sobnoj temperaturi u proseku oko pola sata.
Za to vreme možete da pripremate nadev. Narendamo šunku i edamer.
Kad se testo odledi, razvučemo ga na pobrašnjenoj površini i isečemo...
10. jun
Kratka istorija musakeOvo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
12. maj