Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaSaveti za konzerviranje mesa u teglama
08. januar
Evo zašto ćemo vam ovde dati neke vredne savete za konzervaciju mesa u teglama: - Kada zatvarate meso u tegle, uvek ga dobro pregledajte. Ono treba da bude u potpunosti sveže i da ima svež izgled....
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Bujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe. Razlika je što se kod prvih nalazi više ekstrata, a kod drugih količina je smanjena. Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju...
Jednostavni trikovi za sitostJednostavni trikovi za sitost
26. avgust
Nije važno samo šta jedete kako biste bili siti. Način na koji se hranite takođe je od značaja. Probajte sledeće trikove i ostanite mršavi, zdravi i siti duže vreme. Pijte po 240 ml vode pre jela. Ovo će napuniti vaš želudac...
Jednostavne marinade za mesoJednostavne marinade za meso
24. jul
Kako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše. Marinada sa konjakom je dobra za svinjetinu i teletinu. Pomešajte 4...
Jednostavni keksići za kafuJednostavni keksići za kafu
31. maj
Lepo umutite mikserom sa nastavcima za testo. 2. Izrendajte koru od limuna, trudite se da rendate samo žuti deo. Dodajte prašak za pecivo i kokosovo brašno, ponovo kratko mutite....
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Dimljenje mesa se primenjuje još od davnina, ne bi li se meso sačuvalo i koristilo duže vreme. Takođe, na taj način se mesu daje specifičan ukus i aroma. Postoji nekoliko načina dimljenja mesa. Ovaj proces sam po sebi...
Sosevi za pečena mesaSosevi za pečena mesa
02. mart
Za pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso. Prvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno...
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Različite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom. Kada birate meso...
Jednostavni trikovi za uštedu u kuhinjiJednostavni trikovi za uštedu u kuhinji
15. jun
Mesto sa najviše električnih uređaja je upravo kuhinja. U njoj svaka domaćica pokazuje svoje kulinarsko umeće, ali se retko zapita kako da uštedi električnu energiju, pomoću nekoliko trikova. Posude po meri - kupujte...
Jednostavni i ukusni filovi za torteJednostavni i ukusni filovi za torte
25. feb.
Kako bi vam torta bila ukusna i lepa, važno je i kojim filom ćete premazati korice. Jedan od najukusnijih filova za tortu koji se brzo i lako priprema je fil sa kondenzovanim mlekom i bananama. Sastojci: 200 g maslaca...
Pankreatitis - jednostavni načini za čišćenje pankreasaPankreatitis - jednostavni načini za čišćenje pankreasa
27. nov.
Za savet pre upotrebe bilo kakvih lekova i metoda lečenja, obratite se vašem lekaru....
Jednostavni keksići za Noć vešticaJednostavni keksići za Noć veštica
30. avgust
Jednostavni keksići za Noć veštica su spremni....
Jednostavni mali uštipci za doručakJednostavni mali uštipci za doručak
27. avgust
Prijatno uz jednostavne male uštipke za doručak....
Jednostavni kokos kolači za BožićJednostavni kokos kolači za Božić
05. januar
Stavite u rernu zagrejanu na 170 stepeni i pecite naše jednostavne kokos kolače za Božić dok ne porumene....
Jednostavni slani kolač za doručakJednostavni slani kolač za doručak
15. april
Jednostavni slani kolač za doručak je spreman....
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Jedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu. Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano. Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Jela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi. Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja. Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Poznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Saveti za pečenje povrća na roštilju Pečenje povrća na roštilju je jednostavan i brz način spremanja povrća. Prilikom pečenja postoji verovatnoća da se neravnomerno ispeče ili da izgori, kao i da spadne sa roštilja....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Za jednostavnije i brže pečenje, povrće isecite po dužini, debljine oko centimetar, a ne na kolutove, stavite na roštilj. Prethodno nauljite roštilj da se povrće ne bi lepilo....