Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaEvo zašto ćemo vam ovde dati neke vredne savete za konzervaciju mesa u teglama:
- Kada zatvarate meso u tegle, uvek ga dobro pregledajte. Ono treba da bude u potpunosti sveže i da ima svež izgled....
08. januar
Saveti za pripremu bujona od mesaBujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe. Razlika je što se kod prvih nalazi više ekstrata, a kod drugih količina je smanjena.
Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju...
06. jun
Jednostavni trikovi za sitostNije važno samo šta jedete kako biste bili siti. Način na koji se hranite takođe je od značaja. Probajte sledeće trikove i ostanite mršavi, zdravi i siti duže vreme.
Pijte po 240 ml vode pre jela. Ovo će napuniti vaš želudac...
26. avgust
Jednostavne marinade za mesoKako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše.
Marinada sa konjakom je dobra za svinjetinu i teletinu. Pomešajte 4...
24. jul
Jednostavni keksići za kafuLepo umutite mikserom sa nastavcima za testo.
2. Izrendajte koru od limuna, trudite se da rendate samo žuti deo. Dodajte prašak za pecivo i kokosovo brašno, ponovo kratko mutite....
31. maj
Metode za dimljenje mesaDimljenje mesa se primenjuje još od davnina, ne bi li se meso sačuvalo i koristilo duže vreme. Takođe, na taj način se mesu daje specifičan ukus i aroma.
Postoji nekoliko načina dimljenja mesa. Ovaj proces sam po sebi...
11. mart
Sosevi za pečena mesaZa pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso.
Prvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno...
02. mart
Pravila za pečenje mesaRazličite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom.
Kada birate meso...
02. okt.
Jednostavni trikovi za uštedu u kuhinjiMesto sa najviše električnih uređaja je upravo kuhinja. U njoj svaka domaćica pokazuje svoje kulinarsko umeće, ali se retko zapita kako da uštedi električnu energiju, pomoću nekoliko trikova.
Posude po meri - kupujte...
15. jun
Jednostavni i ukusni filovi za torteKako bi vam torta bila ukusna i lepa, važno je i kojim filom ćete premazati korice. Jedan od najukusnijih filova za tortu koji se brzo i lako priprema je fil sa kondenzovanim mlekom i bananama.
Sastojci: 200 g maslaca...
25. feb.
Pankreatitis - jednostavni načini za čišćenje pankreasaZa savet pre upotrebe bilo kakvih lekova i metoda lečenja, obratite se vašem lekaru....
27. nov.
Jednostavni kokos kolači za BožićStavite u rernu zagrejanu na 170 stepeni i pecite naše jednostavne kokos kolače za Božić dok ne porumene....
05. januar
Saveti za savršenu salatuJedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu.
Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano.
Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
02. mart
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
11. feb.
Saveti za spremanje jarebiceJela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi.
Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
15. maj
Saveti za čišćenje roštiljaAko hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja.
Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
22. sep.
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za konzerviranje pečurakaPoznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
04. okt.
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća na roštilju
Pečenje povrća na roštilju je jednostavan i brz način spremanja povrća. Prilikom pečenja postoji verovatnoća da se neravnomerno ispeče ili da izgori, kao i da spadne sa roštilja....
02. okt.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaZa jednostavnije i brže pečenje, povrće isecite po dužini, debljine oko centimetar, a ne na kolutove, stavite na roštilj. Prethodno nauljite roštilj da se povrće ne bi lepilo....
27. april