Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prašak za pecivoPrašak za pecivo
24. april
Odabir praška za pecivo i doziranje u kulinarstvu Količina praška za pecivo koju ćete upotrebiti zavisi od konkretnog recepta, ali kod kolača se koristi 1 kašičica na 1 šolju brašna....
Za koja peciva treba da koristimo amonijačnu soduZa koja peciva treba da koristimo amonijačnu sodu
22. april
U stvari, prašak za pecivo je soda bikarbona (soda bikarbona) pomešana sa limuntusom, ali šta je onda amonijačna soda i za koju vrstu peciva se koristi?...
Pecivo za gladnikePecivo za gladnike
07. mart
Poređajte ih u namazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni. A oni koji vole prženo, mogu pržiti u ugrejanom ulju....
Kada koji čaj da pijemoKada koji čaj da pijemo
11. jun
Čaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja. Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
Ukusno pecivo sa sirom i praškom za pecivoUkusno pecivo sa sirom i praškom za pecivo
01. jun
Dodajte jaja, umućen prašak za pecivo u kiselom mleku, so i izmrvljeni sir. Promešajte viljuškom i probajte ukus, ako je potrebno dodajte malo soli. Zamesite meko testo, ako je potrebno dodajte još brašna....
Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?
15. maj
Zdrava ishrana može da ojača imunitet. Ovo je posebno važno kada se prehladite. Šta treba da jedete i pijete tokom bolesti kako biste poboljšali svoje stanje? Mnogo tečnosti Kada se osećate loše, telu je potrebno mnogo...
Brzo pecivo za doručakBrzo pecivo za doručak
30. avgust
Nakon toga dodati prašak za pecivo, izmešati, pa uz postepeno dodavanje brašna zamesiti mekše testo. Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u oblik pravougaonika....
Tiganjice sa praškom za pecivo i rakijomTiganjice sa praškom za pecivo i rakijom
25. dec.
Posle dodajemo kiselo mleko u jaja i nastavljamo da mutimo dok ne dobijemo glatku smesu. Prašak za pecivo pomešamo sa brašnom i promešamo....
Bulgur za bebe - kako i kada?Bulgur za bebe - kako i kada?
21. mart
O korisnim svojstvima bulgura nema nikakvog spora, zbog čega se odmah pomislimo da bi on verovatno bio odlična hrana i za našu malu decu ili čak bebe koje već imaju sposobnost žvakanja....
Konzervans za turšiju - kada i koliko?Konzervans za turšiju - kada i koliko?
09. feb.
Za začinjavanje same turšije, regulisnje kiselosti i za zaštitu od brzog kvarenja se koristi morska so, šećer, sirće i drugi prehrambeni proizvodi - prirodni konzervansi, ali oni se stavljaju još sa pripremanjem turšije pre...
Kada i kako da pijemo propolis?Kada i kako da pijemo propolis?
27. jun
Propolis, koji ima visoku biološku aktivnost, od davnina se široko koristi u medicini. To je zaista magična supstanca....
Kada i kako da beremo koprivuKada i kako da beremo koprivu
24. sep.
Koristite rukavice, pošto, iako je zdravo, kada kopriva ožari to mnogo boli. Možete koristiti makaze, a sakupljeno stavite u kesu. Kada je donesete kući, rasporedite je na nekoliko dana u šareni hlad da se osuši....
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoZa šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamo
16. mart
Aromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %)....
Da li je prašak za pecivo štetan?Da li je prašak za pecivo štetan?
27. jul
Pogledajte takođe: - Kada koristiti sodu bikarbonu, a kada prašak za pecivo; - Soda bikarbona naspram praška za pecivo....
Čime možemo da zamenimo prašak za pecivo?Čime možemo da zamenimo prašak za pecivo?
12. avgust
Među najčešće korišćenim sredstvima za narastanje testa, koja se koriste u kuhinji je prašak za pecivo. Ipak, prašak za pecivo nije jedino sredstvo, koje može da se koristi za ovaj cilj....
Slatko posno pecivo za LazaricuSlatko posno pecivo za Lazaricu
07. jun
Upleteno pecivo poređati u pleh obložen papirom za pečenje, ostaviti da odstoje 20 minuta i premazati šećernim sirupom....
Pecivo sa sirom za doručakPecivo sa sirom za doručak
15. jul
Pecivo sa sirom se peče na 170 - 180 stepeni otprilike 15 minuta. Pecivo sa sirom za doručak je veoma ukusno!...
Mekike baloni sa praškom za pecivo i jajimaMekike baloni sa praškom za pecivo i jajima
05. dec.
U posudu sipajte mleko, so, ulje, promešajte i dodajte jaja, posle brašno sa praškom za pecivo i mesite dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi....
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Koristite prethodno samleven biber Biber i so su jedni od najvažnijih začina u kulinarstvu. Iz tog razloga nema izvinjenja da koristite prethodno samleven biber u prahu koji se prodaje u prodavnicama....
Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?
04. feb.
Ali takođe treba da bude ukusno, zato što neprestani stres od osećaja gladi i dosada monotonog bezukusnog hranjenja nije od koristi za psihu ili telo....
Ukusno slano pecivo za 30 minutaUkusno slano pecivo za 30 minuta
24. maj
Pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni....
Moje uspešno slano pecivo za decuMoje uspešno slano pecivo za decu
05. nov.
Zamesimo meko testo koje se ne lepi i ostavlajmo da odstoji oko 30 minuta. Nakon toga razvučemo na koru debljine oko 1 cm i slano pecivo isečemo kalupima....
Sok od duda - kada i za šta pomaže?Sok od duda - kada i za šta pomaže?
26. jul
Lokalno dejstvo Sok od duda se može koristiti spolja, lokalno. Ima lekovito dejstvo na rane i baktericidno, štiti od infekcija....
Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?
11. feb.
Supe i čorbe delimo na one od povrća, mesa i ribe. U većini slučajeva pripremamo vrstu supe prema sezoni. Najpopularnije vrste supa i čorba su supe i čorbe sa ćufticama, pileća supa, čorba od pasulja, čorba od sočiva...
Pecivo sa kačkavaljem u kalupu za mafinePecivo sa kačkavaljem u kalupu za mafine
18. maj
Gotovo pecivo se ostavlja na rešetki da se malo ohladi, vadi se iz kalupa i uvija krpom, da ostanu mekano. Nadev može biti od sira, smese sira i kačkavalja, sitno iseckane šunke ili šta god vi želite....