Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prašak za pecivoOdabir praška za pecivo i doziranje u kulinarstvu
Količina praška za pecivo koju ćete upotrebiti zavisi od konkretnog recepta, ali kod kolača se koristi 1 kašičica na 1 šolju brašna....
24. april
Za koja peciva treba da koristimo amonijačnu soduU stvari, prašak za pecivo je soda bikarbona (soda bikarbona) pomešana sa limuntusom, ali šta je onda amonijačna soda i za koju vrstu peciva se koristi?...
22. april
Pecivo za gladnikePoređajte ih u namazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni. A oni koji vole prženo, mogu pržiti u ugrejanom ulju....
07. mart
Kada koji čaj da pijemoČaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja.
Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
11. jun
Ukusno pecivo sa sirom i praškom za pecivoDodajte jaja, umućen prašak za pecivo u kiselom mleku, so i izmrvljeni sir.
Promešajte viljuškom i probajte ukus, ako je potrebno dodajte malo soli.
Zamesite meko testo, ako je potrebno dodajte još brašna....
01. jun
Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?Zdrava ishrana može da ojača imunitet. Ovo je posebno važno kada se prehladite. Šta treba da jedete i pijete tokom bolesti kako biste poboljšali svoje stanje?
Mnogo tečnosti
Kada se osećate loše, telu je potrebno mnogo...
15. maj
Brzo pecivo za doručakNakon toga dodati prašak za pecivo, izmešati, pa uz postepeno dodavanje brašna zamesiti mekše testo.
Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u oblik pravougaonika....
30. avgust
Tiganjice sa praškom za pecivo i rakijomPosle dodajemo kiselo mleko u jaja i nastavljamo da mutimo dok ne dobijemo glatku smesu.
Prašak za pecivo pomešamo sa brašnom i promešamo....
25. dec.
Bulgur za bebe - kako i kada?O korisnim svojstvima bulgura nema nikakvog spora, zbog čega se odmah pomislimo da bi on verovatno bio odlična hrana i za našu malu decu ili čak bebe koje već imaju sposobnost žvakanja....
21. mart
Konzervans za turšiju - kada i koliko?Za začinjavanje same turšije, regulisnje kiselosti i za zaštitu od brzog kvarenja se koristi morska so, šećer, sirće i drugi prehrambeni proizvodi - prirodni konzervansi, ali oni se stavljaju još sa pripremanjem turšije pre...
09. feb.
Kada i kako da pijemo propolis?Propolis, koji ima visoku biološku aktivnost, od davnina se široko koristi u medicini. To je zaista magična supstanca....
27. jun
Kada i kako da beremo koprivuKoristite rukavice, pošto, iako je zdravo, kada kopriva ožari to mnogo boli.
Možete koristiti makaze, a sakupljeno stavite u kesu. Kada je donesete kući, rasporedite je na nekoliko dana u šareni hlad da se osuši....
24. sep.
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoAromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %)....
16. mart
Da li je prašak za pecivo štetan?Pogledajte takođe:
- Kada koristiti sodu bikarbonu, a kada prašak za pecivo;
- Soda bikarbona naspram praška za pecivo....
27. jul
Čime možemo da zamenimo prašak za pecivo?Među najčešće korišćenim sredstvima za narastanje testa, koja se koriste u kuhinji je prašak za pecivo. Ipak, prašak za pecivo nije jedino sredstvo, koje može da se koristi za ovaj cilj....
12. avgust
Slatko posno pecivo za LazaricuUpleteno pecivo poređati u pleh obložen papirom za pečenje, ostaviti da odstoje 20 minuta i premazati šećernim sirupom....
07. jun
Pecivo sa sirom za doručakPecivo sa sirom se peče na 170 - 180 stepeni otprilike 15 minuta.
Pecivo sa sirom za doručak je veoma ukusno!...
15. jul
Mekike baloni sa praškom za pecivo i jajimaU posudu sipajte mleko, so, ulje, promešajte i dodajte jaja, posle brašno sa praškom za pecivo i mesite dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi....
05. dec.
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Koristite prethodno samleven biber
Biber i so su jedni od najvažnijih začina u kulinarstvu. Iz tog razloga nema izvinjenja da koristite prethodno samleven biber u prahu koji se prodaje u prodavnicama....
14. nov.
Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?Ali takođe treba da bude ukusno, zato što neprestani stres od osećaja gladi i dosada monotonog bezukusnog hranjenja nije od koristi za psihu ili telo....
04. feb.
Moje uspešno slano pecivo za decuZamesimo meko testo koje se ne lepi i ostavlajmo da odstoji oko 30 minuta.
Nakon toga razvučemo na koru debljine oko 1 cm i slano pecivo isečemo kalupima....
05. nov.
Sok od duda - kada i za šta pomaže?Lokalno dejstvo
Sok od duda se može koristiti spolja, lokalno. Ima lekovito dejstvo na rane i baktericidno, štiti od infekcija....
26. jul
Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?Supe i čorbe delimo na one od povrća, mesa i ribe. U većini slučajeva pripremamo vrstu supe prema sezoni.
Najpopularnije vrste supa i čorba su supe i čorbe sa ćufticama, pileća supa, čorba od pasulja, čorba od sočiva...
11. feb.
Pecivo sa kačkavaljem u kalupu za mafineGotovo pecivo se ostavlja na rešetki da se malo ohladi, vadi se iz kalupa i uvija krpom, da ostanu mekano.
Nadev može biti od sira, smese sira i kačkavalja, sitno iseckane šunke ili šta god vi želite....
18. maj