Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
BananeBanane
17. april
Odabir i čuvanje banana Konzumacija nezrelih banana nije preporučljiva, jer može dovesti do dijareje i drugih problema sa varenjem....
Kako sušiti banane?Kako sušiti banane?
06. april
Ako volite da grickate banane, pogledajte naše recepte za: - bombone sa bananama; - deserti od banane; - palačinke od banane;...
Koje su zamenjive aminokiseline?Koje su zamenjive aminokiseline?
23. mart
Uprkos činjenici da je klasifikovan u zamenjive aminokiseline, za novorođenče i za malo dete spada u grupu esencijalnih....
Karamelizovane bananeKaramelizovane banane
16. nov.
Isecite banane po dužini, a zatim poprečno. Istopite maslac u dubokom tiganju na jakoj vatri dok ne počne da peni....
Pohovane bananePohovane banane
21. april
Banane se oljušte i iseku na pola (po dužini). Potapaju se u smesu za pohovanje i prže se u maslacu dok se ne zarumene. Serviraju se ohlađene sa kuglom sladoleda....
Pržene bananePržene banane
30. avgust
Isecite oljuštene banane na 2 dela po dužini. Pospite ih sokom do limuna, rumom i šećerom i ostavite ih da odstoje tako pola sata....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Ime banana potiče od arapske reči banan, što znači prst. U prošlosti su je zbog ukusa nazivali rajskom smokvom. Osim što imaju odličan ukus, banane su izuzetno bogate hranljivim sastojcima....
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?
05. okt.
Prilikom prpreme pogača, kolača i keksića, svaki kuvar koji sebe poštuje koristi kvasac. On u sebi sadrži kvasac koji čini testo mekim i nadošlim. Kada dođe vreme da se pripremi kolač, svako poseže za jednim od...
Zašto je važna konzumacija jajaZašto je važna konzumacija jaja
20. maj
Proučavanja pokazuju da konzumacija luteina i zeaksantina smanjuje rizik od očnih oboljenja koja se često sreću, kao što su katarakta i makularna degeneracija....
Zdravstvene koristi konzumacije medaZdravstvene koristi konzumacije meda
31. dec.
Redovnu konzumaciju meda preporučuju sve grane medicine, sve nacionalne kuhinje i sve religije. Može da se konzumira tokom cele godine. Med produžava život, posebno aktivni deo života....
7 koristi konzumacije Halapenja7 koristi konzumacije Halapenja
06. dec.
Zanimljivo je da osim kroz konzumaciju možete da smanjite bol i tako što stavite papriku na bolno mest. 5....
Koristi od konzumacije ananasaKoristi od konzumacije ananasa
20. feb.
Ananas je voće zanimljivog oblika. On sadrži veliku količinu korisnih materija za naš organizam. Ananas je bogat vitaminom C, vlaknima, manganom, bromelainom (enzim), vitaminima B grupe i tiaminom. Ananas...
Koristi od konzumacije brokolijaKoristi od konzumacije brokolija
06. dec.
Konzumacija brokolija pomaže u poboljšanju kontrole šećera u krvi kod ljudi koji pate od dijabetesa....
Neverovatne koristi konzumacije graškaNeverovatne koristi konzumacije graška
22. dec.
Konzumacijom graška možete da zaustavite nadutost stomaka, da postignete ubrzavanje metabolizma u organizmu i lako da smršate....
Banane u palačinciBanane u palačinci
21. jul
Služite banane u palačinkama sa javorovim sirupom, medom ili prelivom po vašem izboru....
Vafli od bananeVafli od banane
16. mart
Vafli od banane su veoma ukusni za doručak. Mogu se poslužiti uz keto čokoladu....
Kolači od bananeKolači od banane
15. sep.
Kolači od banane su gotovi....
Eliksir od bananeEliksir od banane
01. jun
Probajte i vi ovaj banana šejk....
Rolat od bananeRolat od banane
22. april
Jednu bananu izgnječite i pomešajte sa gotovim kremom. Namažite pečenu koru kremom i u sredinu stavite cele oljuštene banane. Uvijte pažljivo u rolat, postepeno odlepite papir i na kraju učvrstite rolat sa njim....
Jednostavne pohovane bananeJednostavne pohovane banane
08. avgust
Banane oljuštiti i iseći ih na pola (po dužini). Potom ih uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane. Ostaviti da se ohlade....
Brule od bananeBrule od banane
30. jul
Banane se seku na krupno. U svaki kalup se stavljaju banane. Kalupi se stavljaju u posudu za pečenje, punu vode tako da su potopljeni u nju do pola. Peku se na 160 stepeni 45 minuta....
Liker od bananeLiker od banane
28. april
Isecite banane na parčiće i stavite ih u posudu, koja se hermetički zatvara. Prelijte alkoholom i ako ih ne pokriva, dolijte još - treba da su dobro prekrivene....
Palačinke od bananePalačinke od banane
15. januar
Ispasirajte bananu, pa dodajte jaje i dobro promešajte. Kako ne biste koristili nikakvo ulje ili masnoću, poželjno je da pečete palačinke u tiganju sa dnom koje se ne lepi....
Banane sa čokoladomBanane sa čokoladom
15. januar
Banane isecite na kolutiće. Spremite toliko čačkalica za zube, koliko imate kolutića....
Krembl od bananeKrembl od banane
30. mart
U posebnoj posudi ispasirajte banane kao pite. Dodajte mekani maslac, šećer, jaja i vanilu, promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte sveže mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje....