Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Korneti od kadaifa sa kremomNjime zalivamo kornete od kadaifa sa kremom.
Ako volite veoma slatke deserte i turske kolače, dopašće vam se i ovaj kulinarski predlog....
22. okt.
Koje vino kada i uz šta se servira?Kadarka
Vina od Kadarke idu uz jela sa mesom starijih životinja: svinjske šnicle, teleći kotleti, kobasice, govedina sa krompirima, džigerica, punjena slezina i dr....
24. nov.
Najpopularnija jela turske kuhinjeKunefe
Kunefe je varijanta kadaifa. Priprema se od više slojeva kadaifa punjenih rendanim sirom i prelivenih sirupom ili medom.
Baklava
Grad Gaziantep je proglašen za prestonicu baklave....
22. jun
Kadaif sa mlekomPolovinu kadaifa poređajte u nauljen pleh i pospite ga naseckanim orasima. Odozgo stavite preostali kadaif i sve pokrijte komadićima maslaca.
Pecite u slaboj rerni dok ne porumeni....
21. jul
Kadaif sa celim orasimaPolovinu kadaifa rasporedite u ravnomerni sloj u pleh i pospite ih orasima. Preko oraha stavite drugu polovinu kadaifa i na kraju stavite komadiće maslaca....
21. jul
Kako se pravi turski kadaifOd kadaifa se dobijaju odlični deserti sa mogućnošću eksperimentacije da bi se narpavio ranovrstan ukus....
05. april
Magičan kunefePolovinu maslaca sipamo u pleh i stavljamo polovinu izmrvljenog kadaifa odozgo. Pritisnemo lagano.
Poređamo mocarelu, isečenu na komade, pritisnemo i pokrijemo drugim delom kadaifa....
05. mart
Kadaif sa orasima preliven sirupomKada je gotov, sirup prelijte preko ohlađenog kadaifa.
Desert ostavite nekoliko sati da dobro upije sirup....
21. jul
Slavujeva gnezda (Bülbül yuvasi, Kus yuvasi)Sipajte ga preko kadaifa i uz pomoć ruku ga dobro nauljite.
Uzmite malo od kadaifa i umotajte ga oko prsta. Stavite ga u silikonski kalup za mafine, da dobijete oblik gnezda.
Orašaste plodove iseckajte na krupno....
02. jul
Sočan kadaif sa kremomPažljivo uzmite svaku loptu kadaifa, podelite je na dva dela po sredini uz pomoć oštrog noža i donji deo stavite u odgovarajući poslužavnik.
Stavite od krema i vratite drugi deo kadaifa preko....
30. dec.
Prženi kadaifSvaki komad isprženog kadaifa potopite u vreli sirup, u koji ste stavili cimet....
03. okt.
KunefeNamrvite pola kadaifa i dobro ga pritisnite na dno posude, da se čvrsto zalepi.
Odozgo nakidajte na manje parčiće mocarelu ili drugu vrstu svežeg i nezrelog sira....
01. maj
Kunefe (jednostavna varijanta)Mocarela se iskida na komade i poređa preko kadaifa. Odozgo se stavlja druga polovina kadaifa, preliva se preostalim maslacem, tako da ode svuda....
14. avgust
Kadaif tortaPolovina kadaifa se posipa u kalup, pritiska se, zagladi se. Preko njega se sipa krem od pavlake, a odozgo se završava drugim delom kadaifa.
Torta se ostavlja jednu noć u frižideru....
15. dec.
KadaifNa sredinu kadaifa stavite mlevene orahe. Odozgo poređajte komade maslaca. Pecite dok ne porumeni.
Kada je kadaif ispečen i ohlađen, prelijte ga sirupom, koji ste pripremili od šećera, vode i soka od limuna....
21. jul
Kadaif sa mekanim kremomRasporedimo polovinu kadaifa u pleh, pritiskamo lepo i poravnamo. Sipamo krem odozgo i sipamo ravnomerno preostali deo kadaifa.
Stavljamo kadaif sa mekanim kremom u plehu u frižider na 3-4 sata....
22. januar
Specijalni krem kadaifNa isti način radite i sa drugom polovinom kadaifa.
Za pripremu krema u šerpu sipajte sveže mleko sa šećerom, bršano, skrob, žumance i vanilu....
30. nov.
Slani kadaif sa slaninom i kukuruzomU nauljanu tavu stavite 1/2 kadaifa.
Ravnomerno rasporedite iseckane sastojke i kukuruz, pa narendajte kačkavalj preko.
Preko rasporedite preostali kadaif. Umutite jaja i sveže mleko, pa prelijte kadaif....
24. april
Kadaif sa svežim siromNamažemo pleh prečnika 25 cm sa pola margarina i stavljamo pola kadaifa. Odozgo stavljamo rendani sir i pritiskamo lagano.
Nakon toga dodajemo drugi kadaif i ponovo pritiskamo....
01. avgust
Kako da napravimo sirup za kadaif?Tajna ukusnog kadaifa je u prelivanju sirupom. Sirup za kadaif ne treba da bude ni previše težak, ni nedovoljno sladak, treba da bude aromatičan i svež....
19. okt.
Neverovatno ukusan kunefePola kadaifa stavite preko otopljenog maslaca, pritiskajući, da kadaif upije maslac. Mocarelu isecite na tračice i rasporedite preko.
Na kraju stavite preostali kadaif....
19. jul
Turski kunefeMaslac se istopi u maloj posudi za pečenje, stavlja se pola kadaifa, raspoređuje se sir i pokriva se preostalim kadaifom.
Turski desert se peče oko 30 minuta na 170 stepen, dok ne postane zlatasto braon....
14. okt.
Kadaif burmaMaslac sipajte ravnomerno preko ispečenog i ohlađenog kadaifa.
Prelijte vrućim sirupom. Pospite obilno izdrobljenim orasima.
Pokrijte kadaif aluminijumskom folijom i krpom, kako bi upio sirup....
21. jul
Domaći kunefeStavlja se pola kadaifa i pritiska se dobro, da upije maslac. Preko njega se stavlja sir i pokriva se preostalim sirovim kadaifom. Blago se pritiska....
19. dec.