Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako šećer oštećuje naše telo?Šećer daje trenutni nalet snage, insulin prvo oslobađa šećer, ali onda njegov nivo u krvi naglo opada. U nedostatku šećera, telo pokušava da se zaštiti ponovnim stresom....
Salata sa šargarepom za atletsko teloIseku se paprike i šargarepa. Skuvaju se jaja i takođe se iseku.
Stavljaju se u tanjir ili posudu za salatu, odozgo se posipa sir.
Na kraju se začinjava kriškama limuna i maslinovim uljem (maslinama). Sastojci su jednu...
Prevari telo, da bi izgubio na težiniI tako se nadigravate sa organizmom celih 12 nedelja, kako bi se otarasili suvišnih 10 kilograma.
Ako želite da izgubite malo više, moraćete da primenite ovu šemu još nekoliko nedelja....
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
Kakao kolač Da prste poližešTakođe, pogledajte kako da napravite kolač Crnče, popularan retro kolač Žedna monahinja ili omiljeni Damski hir....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaOstavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko.
Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Kako da blanširate krompirKod sečenja krompira, postarajte se da ih isečete na jednake male komade, kako bi bili sigurni da će se krompir ravnomerno kuvati.
3. Krompir stavite u kipuću vodu. Nemojte da šerpu prepunite krompirom....
Kako da ispečemo patlidžanZato je potrebno da stavite krpu koja će upiti vodu.
Patližani se mogu peći i u jelima. Kako bi se patližan ispekao sa paradajz pireom, prvo ga isecite na komade, ali nemojte ga guliti....
Kako da pripremite kinouKuvati je na tihoj vatri kako bi kinoa mogla da apsorbuje vodu. Zatim dodati ulje i prekriti posudu poklopcem. Poklopac držati čvrsto, a posudu blago protresti....
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju....
Kako da spremimo brancina?Ide uz bilo koje garnirunge uz ribu - krompir, pirinač, povrće, voće, može da se posluži sa sosovima od vina, pavlake, maslaca, ribljeg bujona. Kako da spremimo brancina?...
Kako da odaberemo kačkavaljGlavni način degustacije je da se oseti da kačkavalj nije zreo je da škripi između zuba, ne oseća se kao homogen, mrvi se i ne rastapa kao malac....
Kako da usolimo slaninuIma mnogo recepata za soljenje slanine, najlakši način je da se slanina pospe solju, da se ka unutra prstima natrpa solju, da se uvije komadom nauljenog papira i da se ostavi na hladnom....