Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako šećer oštećuje naše telo?Kako šećer oštećuje naše telo?
04. mart
Šećer daje trenutni nalet snage, insulin prvo oslobađa šećer, ali onda njegov nivo u krvi naglo opada. U nedostatku šećera, telo pokušava da se zaštiti ponovnim stresom....
Kako šećer uništava naše telo?Kako šećer uništava naše telo?
31. jul
Da li je šećer zdrav? Da li zaista može da utiče na ljudsko telo? Kada govorimo o dodatom šećeru, odgovor je "da"....
Da očistimo telo sa lovorovim listomDa očistimo telo sa lovorovim listom
08. avgust
Kako da znate da li vam je potrebna hitna detoksikacija?...
Salata sa šargarepom za atletsko teloSalata sa šargarepom za atletsko telo
04. okt.
Iseku se paprike i šargarepa. Skuvaju se jaja i takođe se iseku. Stavljaju se u tanjir ili posudu za salatu, odozgo se posipa sir. Na kraju se začinjava kriškama limuna i maslinovim uljem (maslinama). Sastojci su jednu...
Kako deluje odricanje od hleba na teloKako deluje odricanje od hleba na telo
18. jul
Pojačana želja za slatkišima Kada lišimo organizam od ugljenih hidrata, telo počinje da paniči, pa se automatski povećava želja za slatkišima....
Prevari telo, da bi izgubio na težiniPrevari telo, da bi izgubio na težini
14. jun
I tako se nadigravate sa organizmom celih 12 nedelja, kako bi se otarasili suvišnih 10 kilograma. Ako želite da izgubite malo više, moraćete da primenite ovu šemu još nekoliko nedelja....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kakao kolač Da prste poližešKakao kolač Da prste poližeš
20. mart
Takođe, pogledajte kako da napravite kolač Crnče, popularan retro kolač Žedna monahinja ili omiljeni Damski hir....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Dodati mleveni keks, mlevene bademe, ekspandirani pirinač i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Kako da blanširate krompirKako da blanširate krompir
19. sep.
Kod sečenja krompira, postarajte se da ih isečete na jednake male komade, kako bi bili sigurni da će se krompir ravnomerno kuvati. 3. Krompir stavite u kipuću vodu. Nemojte da šerpu prepunite krompirom....
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Zato je potrebno da stavite krpu koja će upiti vodu. Patližani se mogu peći i u jelima. Kako bi se patližan ispekao sa paradajz pireom, prvo ga isecite na komade, ali nemojte ga guliti....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kuvati je na tihoj vatri kako bi kinoa mogla da apsorbuje vodu. Zatim dodati ulje i prekriti posudu poklopcem. Poklopac držati čvrsto, a posudu blago protresti....
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju....
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Ide uz bilo koje garnirunge uz ribu - krompir, pirinač, povrće, voće, može da se posluži sa sosovima od vina, pavlake, maslaca, ribljeg bujona. Kako da spremimo brancina?...
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Kako da odaberemo kačkavaljKako da odaberemo kačkavalj
27. dec.
Glavni način degustacije je da se oseti da kačkavalj nije zreo je da škripi između zuba, ne oseća se kao homogen, mrvi se i ne rastapa kao malac....
Kako da usolimo slaninuKako da usolimo slaninu
10. dec.
Ima mnogo recepata za soljenje slanine, najlakši način je da se slanina pospe solju, da se ka unutra prstima natrpa solju, da se uvije komadom nauljenog papira i da se ostavi na hladnom....